Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 февруари 2018 г.

Скандално: И преводача на Хайдегер ли успяхме да убием?



Снимка: Уикипедия


Новината съобщи преподавателят в СУ Филип Петров

Българският философ, преводач и професор Димитър Зашев е починал на 1 февруари. Според преподавателя в Софийския университет Филип Петров професорът си е отишъл вследствие на травми от побой в Борисовата градина. Петров написа това в профила си в Софийския университет.

"Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му", пише още Петров, цитиран от "24 часа".

Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София, завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

ОПРОВЕРЖЕНИЕ: Съжалявам, бях подведен; истината ето каква е:


Бог да прости проф. Зашев! Поклон пред делото му - и най-вече за превода на основната книга на Мартин Хайдегер!


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" (т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински) Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Да превеждаш малоумия като Хайдегеровите не се удава на всеки.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, явно не знаете кой е Хайдегер, та затова си позволявате да се изразявате тъй фриволно. Вярно е, скрила сте се зад анонимността, което Ви позволява да плещите всякакви идиотщини, но е добре да осъзнаете, че като плещитете пълни идиотщини се излагате.

Апропо, Вие по тази причина ли оправдавате убиването на философа - заслужил си е убиването щом превежда "малоумията" на Хайдегер?! На коя планета изобщо живее съзнанието Ви, другарко?

Анонимен каза...

Хайдегер, подобно на цяла плеяда модерни "философи", за чеп за зеле не става. Други такива са Фуко, Дерида, Лакан, Барт и пр. празни писачи.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, и как решихте всичкото това (че не били ставали за "чеп за зеле", че са "празни писачи" и пр.) като изобщо не сте ги чела? :-) Не е ли време да се прегледате при психиатър? :-(

Анонимен каза...

Поздравявам ви, г-н Грънчаров, за отличното решение да въведете цензура на коментарите в блога си! Не би трябвало всеки да може да се изказва, напълно сте прав. Да се позволява изказване трябва само на тези, които мислят правилно!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нещо сте се объркала фундаментално. В този блог няма цензура. Има само временна чисто хигиенична предпазна мярка спрямо неколцина простаци, които от месеци мърсят блога с плюнки, храчки и други нечистотии.

Анонимен каза...

О, евфемизмите за понятието "цензура" са многобройни, г-н Грънчаров. Не са само тези, които изброявате. :)
Разбира се, имате си ПЪЛНОТО право да цензурирате в собствения си блог.

Ангел Грънчаров каза...

Не, другарко, няма евфемизми, няма и цензура. Заблудила сте се както винаги, а да не забравяме и това, че сте с подъл, мерзък характер. Който се държи прилично, т.е. спазва нормите на приличието, вижда коментарите си. Който се държи като тъп и простеещ трол, няма да ги види по чисто хигиенни съображения. Ний, за разлика от Вас, другарко, се гнусим от мръсотиите на родствените Ви души...