Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 март 2018 г.

Първото излъчване от 16 март 2018 г. на новото телевизионно предаване "Изкуството да се живее"



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Напълно безсмислено. Ако водещият беше някой компетентен психиатър например, тогава да. Но философ, психолог, това се псевдонаучни дивотии.

Анонимен каза...

Не мисля, че психиатър може да ни научи на култура в общуването, съпричастност към всичко, което ни заобикаля, свободна изява на личността и морал.
Водещият си е на правилното място, това на което ни учи с присъствието си е добър начин да се противопоставим на опростачването на нацията ни. На добър път!

Ангел Грънчаров каза...

Който иска, нека да иде при... врачка. Който иска, може да си ходи и при психиатър, стига да му се налага, стига да му е потребно или нужно. Който иска, нека да иде при психолог. Който иска, ще бъде консултиран от философски консултант като мен. Какво означава философско (духовно) консултиране на личността и какви са неговите предимства следва да се информирате. Без да знаете какво е това е глупаво да го отричате. Та мисълта ми е, че има свобода. Разни хора, разни идеали. Такъв е животът. Прекрасно е, че има свобода, има избор, има различия между хората. Тъй че не виждам никакъв проблем, другарко (първата анонимница), която така злобно изсъска виждате какво...

Анонимен каза...

Интересно, поучително и забавно предаване, което привлича и провокира да проявяват активност по телефона и интелигентните зрители. Може би, според мен е добре да се помисли върху промяна на визията на предаването, защото сега напомня на едни предавания по кабеларките от преди 20-30 години. Успех и развитие към добро!
Манол Москов

Анонимен каза...

Честит да ти е денят рожден Ангеле, и бъди здрав. Успех на предаването, и ти пожелавам все повече хора да разбират какво им казваш.

Томи Томев.