Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 март 2018 г.

Книгите са изключително велико, може би дори най-великото изобретение на човечеството


Понеже и други хора могат да проявят интерес към някоя моя книга, ето кореспонденцията ми с млад човек от София, който се заинтересува от някои мои книги и си ги поръча от мен:

Здравейте, господин Грънчаров,

Надявам се делото днес да е минало успешно и да сме една стъпка по-близо до желаното образование. Попаднах на книгата Ви "Преследване на времето: Изкуството на свободата" преди 3 години, когато още търсех пътя си и не се чувствах оптимално, не бях свободен. Благодарение (и) на нея животът ми пое курса на свободата. Подарявал съм книгата Ви на много хора, но за съжаление в София вече никъде не могат да се намерят бройки от тази книга. Попаднах сега на публикацията Ви от юни 2017 г.: За интересуващите се от съвременна философия и психология. Бих искал да купя 8 броя от нея ("Преследване на времето: Изкуството на свободата"), 1 брой "Универсумът на свободата", 1 брой "Изкуството да се живее", 1 брой "Тайнството на живота" . Тъй като доставката на този нелек пакет предполагам няма да е евтина, бихме могли и по алтернативен начин да аранжираме получаването: когато Вие така или иначе пътувате към София или аз към Пловдив (очаквам в близките 2-3 седмици да пътувам натам).

Здравейте, г-н Ц.,

Радвам се, че сте чел тази моя книга и че имате интерес и към други книги, които съм писал. Ще Ви подготвя исканите книги (при мен има купища книги, които поради "пазарната" преценка на книжарите изобщо не стигат до лавиците на магазините им - стоят си на книжната борса и по складовете за книги!). Аз обикновено изпращам книгите, които някой ми поръчва, по ЕКОНТ (разходът по доставката е за моя сметка), при това ще Ви дам добра отстъпка от коричната цена - понеже няма да използваме посредничеството на търговци. Тъй че мога още днес-утре да Ви ги изпратя - стига да сте съгласен и стига да ми изпратите данни на кой офис на ЕКОНТ да Ви изпратя книгите. (Те искат и телефонен номер.) Хубава вечер Ви желая!

Изпратих снощи поръчаните книги на този човек. Подарих му още две книги като "бонус". За мен е важно книгите ми да не стоят на склад, недокоснати от ръка на читател, за мен е важно те да стигнат до ония, за които са написани. И на които могат да помогнат много. 

Щото книгите понякога могат да помагат дори повече отколкото може да ти помогне живият човек, намиращ се до теб. Книгите са изключително велико, може би дори най-великото изобретение на човечеството. Те умеят да ти говорят, те казват неща, които никой друг няма или не може да ти каже; те могат даже да ти бъдат най-верни приятели. Човекът, който чете книги, никога няма да бъде самотен. Или пък да скучае и да безделничи.

Чрез книгите ставаш причастен на великото царство на духа. А в това царство, което така или иначе властва над този наш тукашен свят на преходни, ефимерни неща, нещата са значително по-различни; те също така са съвсем истински. Царството на духа е царство на Истината, Доброто, Красотата, Вечността, Святостта, Бога.

Но да не философствам повече, че темата е безкрайна...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: