Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 март 2018 г.

Как да стана богат - вълнува ли ви този въпрос?



Както е известно, аз самият съм много богат, аз съм колосално и баснословно богат. И то с най-истинските богатства. Но питам вас. Защото вероятно пред мнозина стои този въпрос: аз доказал ли съм се като личност, колко струвам като личност, как се мери това? Ето, предлагам дебат по този въпрос. Заслужава си да се помисли и поговори повече. Заповядайте! Не се страхувайте да кажете какво мислите! Да мислиш и да търсиш истината изобщо не е грях...

А и нали искате да станете богати? Или вече сте богати? Кажете, ще ви изслушам с интерес. Как се става богат? - вълнува ли ви този въпрос? Знаете ли кой е верният начин да станеш богат? И то истински богат, щото мнозина са само менте-богаташи, аз сред богаташите почти не съм срещал нементте-богаташи...

Аз мисля, че всеки човек, особено пък по-младите, първо трябва да отговори на въпроса: аз като личност богат ли съм или не съм? Аз надарен ли съм, с какви богатства (качества, способности и пр.) съм надарен, като личност колко струвам. Все пак тия самият са своето най-голямо богатство, нали така? :-) Е, на тази основа вече можем да продължим разговора. Съгласен съм, че само ум не е достатъчно за да станеш богат, но какво друго се иска?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

17 коментара:

Анонимен каза...

Защото за да си богат се изисква не само да си умен. Само умен, не е достатъчно.

Stoytcho Dimitrov

Анонимен каза...

Това, че срещу себе си, имам нещо мръсно и неприятно.

Tasko Tasev

Анонимен каза...

Добре е все пак, че не съм беден! :-)

Иван Бухов

Анонимен каза...

Американски мисли...

Петко Вацев

Ангел Грънчаров каза...

Американците ли само мислят по такива въпроси? :-)

Анонимен каза...

Господин Грънчаров аз съм ваш ученик сега съм в 12 клас в ПГЕЕ. Вие знаете ли, че много от вашите ученици идваме в блога ви и тук продължаваме да учим при вас? :)))) (Между другото в часовете по философия в училище нищо не научаваме. Там както и по другите предмети се борим само за оценки.) Но който иска нещо важно да научи идва в блога ви.

Много често с приятели разговаряме върху това което тук поставяте като казуси и като информация. Блогът ви е много полезен. Благодаря ви за което! Продължавайте все така. Кога ще се върнете в училище? Времето напредна но до края на тази учебна година ще се върнете ли? Иска ни се отново да сме с вас в час. Няма да забравя дискусиите които правихме!

Анонимен каза...

Те имат право и защо да мислят и питат това. Държавата им е така устроена, че ако си умен и нямаш там пари, значи не си нормален

Петко Вацев

Анонимен каза...

Един въпрос с много лица на отговорите.

Любчо Чорбаджийски

Анонимен каза...

именно защото си умен. Умният човек просто има други неща в главата си и често пропуска базовото ниво на страх за оцеляването, което е в основата на трупането на богатство. Не че няма нужда от пари. Просто не ми мисли за тях постоянно. Ако мисли за тях постоянно, не е "умен" в най-широкия смисъл на понятието. Да си добър в "правенето на пари" е талант, който уважавам и не искам да бъда разбрана погрешно. Но е талант, който също не доминира целия живот на онзи, който го има. Умният човек, ако ги има, ще инвестира в някаква кауза, която за него има значение - най-често образование, иновация, дори и нещо на ръба на смелото визионерство. И може да ги профука всичките за това. А когато го направи, онези, които мислят само за пари, ще кажат, че е тъпак да ги профука за това. Така че този въпрос , на базово ниво не е умен. Издава непознаване на начина, по който функционира човешката психика и закона на привличането, ако щете.

Mihaela Petrova

Анонимен каза...

Добре е да се мисли в посока забогатяване ,особенно ако си умен.В нашите ширини трудно се става богат защото нямаме правилна система за тази цел.Тук е трудно ,по точно невъзможно дори да си средна класа.Но в нормалните държави ,трудът ,способностите на индивида се оценяват по начин той да има достойно съществуване.Не е лесно там да станеш богат.Трябва много воля за това ,много енергия. Но не всеки има капацитета за подобно преследване на успеха.Богатите хора не винаги са лоши.Ако той е вложил цялото си умение и време да се развие и печели колосални суми ,значи го е заслужил.А това помага на него и близките му да понесат по по поносим начин превратностите на живота.
Мизерията не носи нищо добро.
За предпочитане е да си богат.Но не е лесно !

Lidia Borisova

Анонимен каза...

Богатството разваля човека.Трябва да сме здрави и щастливи,това е богатството.Защото тук сме земни само,в библията пише „не трупаите богатство на земята, където молец и ръжда ги изяжда,а трупаите богатство за небесета”.

Цветан Ташев

Анонимен каза...

Богатството, каквото и колкото да е то, се измерва със сивото.

Мария Иванова

Анонимен каза...

Защото необходимите условия за да станеш богат са предприемчивост , трудолюбие ииии ...не малко - мошеничество . Да си "умен" не означава да си отличник и да знаеш наизуст актуална поезия . Да си умен означава да имаш правилна оценка за заобикалящия те свят , да правиш верен анализ на ситуацията , да знаеш какво искаш и как да го постигнеш . И най-важното - да го направиш ...!!!

Георги Стоянов

Анонимен каза...

Ангеле, нали знаеш кои са истински богатите с пари и имоти хора у нас - гаулайтерите от комунал онанистическата номенклатура и червените гещаповци от ДС =КГБ/ГРУ или техните отроци.
80% от хората у нас са пролетарии, безимотни дегенерсти, градски лумпени, селски прогресисти, цигани и лентяи.
Никога в историята на България народа не е бил толкова безжалостно ограбван и беззащитен - без средства за независимо преживяване.
"Борците" за свобода и равенство отнеха всяка възможност на хората да се чувстват свободни и с равни възможности и ги превърнаха по свое подобие в перманентни врагове.
Комунал онанистическите палачи на българите ограбиха народа си, както турчин не го е крал.

Тодоров Борис

Анонимен каза...

Аз мига ли да попитам богатите,като са богати,защо не са умни!??

Stoian Stoianov

Анонимен каза...

КАК ДА НАПРАВЯ ДРУГИТЕ БОГАТИ?

Така се става богат.

Анонимен каза...

Богат е всеки човек, който успява да постигне целите си, независимо колко големи са те, според гледната точка на хората около него. Единственото условие на което трябва да отговаря това богатство е в основата на постигането му, да стои почтеността.
Томи Томев.