Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 април 2018 г.

Вие лично ще дойдете ли утре да подкрепите българското правосъдие - в неговата титанична битка с тоталната развала на българския живот?



Утре в Съдебната палата в Пловдив, в Окръжния съд ще се проведе следващото заседание по заведеното от мен съдебно дело за отмяна на заповедта за моето уволнение от длъжността учител по философия и гражданско образование в пловдивската ПГЕЕ (известна на пловдивчани като "ТЕТ-Ленин"). Ето повече информация за делото, копирам я от сайта на Окръжен съд:

No 221/2018, VIII съставИскове за защита срещу незаконно уволнение18.4.2018 10:307

Та залата значи е 7, а часът е 10.30. Който иска, би могъл да дойде в съдебната зала. Предполагам, че много граждани изобщо не са виждали с очите си как работи нашата съдебна система и това може да им е интересно. Аз в предишни години (сега си спомням това), а именно по времето на починалия вече знаменит и изключително човечен бивш директор на ПГЕЕ инж. Паунов (той ми разрешаваше всякакви волности!) съм водил цели класове в съдебната зала - та учениците, изучаващи философия на правото при мен, с очите си да видят как работи българската правосъдна власт; учениците ми много се впечатляваха от видяното и след това в час оживено обсъждаха впечатленията си. Но тия славни времена отминаха. Днес, понеже много сме се модернизирали (няма що?!) самата директорка на ПГЕЕ е редовен клиент на правосъдната ни система; прогресът на родното ни училище и образование е несъмнен, няма що!

Дали не нарушавам закона (пък и морала!) като ви приканвам, при ваше желание, разбира се, да дойдете в съдебната зала? Аз съм страна в делото, какъв е моят интерес да дойдете в съдебната зала? Укоримо ли е това деяние?

Моята идея е да спомогна поне малко за това вашето железо-бетонно безразличие към порочните явления на нашия на нашия обществен и държавен живот да бъде някак или поне малко разклатено. Правя това защото добре знам, че промяна в обществото ни просто няма как да има ако това безразличие продължи да терзае нещастните души на огромната част от гражданите. Прочее, граждани ли са ония хора, чиято душа е окована от безразличие към ставащото около тях? Такива хора едва ли могат да се нарекат "граждани", що ли са тогава?

Просто не ща да ги квалифицирам в момента с точните, със заслужените думи. Има такива думи в тъй богатия ни език. Примерно думата "мижитурка" е една такава подходяща в случая дума. Или думата "малодушник" също може да бъде употребена в дадения контекст. Но обещах да не правя "обидни" квалификации. Вие сами себе си опитайте да квалифицирате - ако душата ви наистина е обзета от такова коварно безразличие към всичко. (Освен към самите себе си де, към самите себе си дали не сте също толкова безразлични обаче?!)

Не, не призовавам към оказване на някакъв натиск към съда, далеч съм от тази мисъл. Но въпреки това смятам, че ако в едно общество гражданите изпитват интерес към това, което става в съдебните зали, то в такива общества правосъдието функционира едва ли не перфектно. Знаете колко много американски филми има по разни съдебни казуси; американците боготворят едва ли не правосъдието си. И се гордеят с тази непоклатима твърдина, върху която стои живота на американците - и на Америка. Правосъдието е нещо като бастион на свободата - и на човеците, и на народа. У нас обаче ний нехаем за всичко. Щот сме много "ларж", пък душата ни е... широка - кат руската почти!

В тази връзка се сетих за една песничка от славното минало на младата, непрокопсала българска демокрация, ето, поздравявам ви с нея:



Бъдете здрави! Бъдете каквито си искате. Ще си платите обаче цялата цена за всичко. Вие я плащате де, тъй че не се чудете защо сте бедни? Или вие лично не сте чак толкова бедни, така ли? Вие специално сте се уредили - по втория начин де, не иначе. Бравос на вас! Тарикатчета сте вий, грешка немате...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

34 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, повтаряйте си ето тази молитва за работа:

Отче святи, моля се да си намеря работа по моята специалност. Моля се в името на Исус Христос да ми отвориш врати да работя по моята специалност и да бъде назначен там, където трябва да работя. Боже, Ти знаеш моите качества, знаеш за какво съм завършил, моля Те употреби ме там където трябва да бъда и да работя, това, което трябва да работя по моята специалност. Дай ми сили да издържа през трудните периоди и ме води през този път, през който искаш да ме поведеш. Нека да Те следвам, Боже, моля се Твоята воля да бъде водеща в живота ми и аз да бъда инструмент в Твоите ръце. Да се уповавам за всичко на Теб и да се моля Твоята воля да бъде ръководна в живота ми. В името на Исус Христос Ти благодаря, Боже, моля Те прости ми ако съм съгрешил някъде. Боже, моля Те поправи ме, отдели ме от всичко, което не е от Теб и ме благослови!

В името на Исус Христос Ти благодаря! Амин!

Тази молитва много ще Ви помогне! Четете си я и ще видите, че ще постигнете желания поврат в живота си...

Анонимен каза...

Молитва на Илия Миланов

Небесни Отче, наша Канара и Избавител, молим те в името на Господ Исус Христос, извърши това изцеление, защото Божия Син дойде на света, за да имаме живот и да го имаме изобилно. Ти толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.

Господи Исусе, ние отново се връщаме при извора на Божието Слово, в което Ти си казал: "Защото където двама или трима са събрани в Мое Име, там съм и Аз посред тях." И ние вярваме на Твоето истинно слово. И ние се оставяме в Твоята силна десница. И ние се оставяме в Твоята благодатна воля. И ние се съгласяваме в единство в Твоето име, за изцеление на болните, тук сред нас.

Господи Исусе, изискваме творческо чудо: нека всички болести, поражения и заболявания у тези хора тук в това събрание да бъдат премахнати и отстранени напълно със силата и действието на Светия Божи Дух. Да бъде!

В името, милосърдието и любовта на Помазаника Исус, дръзваме да молим и просим всичко това. Благодарим ти, Отче. Алелуя. Амин.

Анонимен каза...

Киприянови молитви (Молитва на св. Киприян)

против магии, уроки, лоши езици и болести, която се чете само от свещеник, след препоръчаната от него подготовка.

Владико Господи, Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш,
Святи и благословени и Вечносъществуващ Цар на царете и Господи на господарите!

Слава на Тебе седящия в светлината пред хиляди и милиони свети ангели и архангели.

Ти знаеш тайните на смирения Твой раб Киприян, защото преди не познавах Тебе, Господи Вседържителю, но Ти Сам Господи Иисусе Христе, повика мене недостойния и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие и да разпръсна силата на магията, защото и аз, Господи, задържах облаците и те не пускаха дъжд,
връзвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, правех мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да се не виждат и семейства да се разделят,
правех зимата лято и лятото - зима.

Всичко лошо, което можех, правех, затова, Господи, Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосaн от магията, която пречи на Твоите люде и домa им
веднага, където се прочете тази молитва с вяра пред Бога,
да се освободи в името на Отца и Сина и Светия Дух.

Амин!

Житие на Свети свещеномъченик Киприан и света мъченица Иустина

И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби и със силата на Честния и Животворящ кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин.

Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби.
И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена, или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби (имената) от всякакво зло действие на нечестивия дух, така щото с дръзновение да казват:

"Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло."

Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме успокоява и тъй моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите на Твоя смирен раб Киприян, простри Твоята мощна Десница и милостиво погледни на Твоите раби (имената) и им изпрати мирен и верен ангел пазител от всякакво зло, за да славят Тебе, Нашия Изкупител и Избавител сега и винаги и во веки веков.

Амин!

Анонимен каза...

А мога ли да дойда ако смятам ,че уволнението е заслужено ?

Анонимен каза...

Всички ли трябва да ви подкрепят? Има ли място за инакомислещите?

Анонимен каза...

Може. Също така в съдебната зала можете да изиграете един казачок - за да изразите радостта си от "справедливото" уволнение на господин Грънчаров! :))))

Анонимен каза...

Казачока е труден и красив танц,високо ценен от хората занимаващи се с танцово изкуство.

Анонимен каза...

Призовани сме да подкрепим утре българското правосъдие, а не г-н Грънчаров. Четете преди да почнете да пишете идиотщините си, дебили...

Анонимен каза...

А вие как взехте функцията на съдът и определихте на чия страна е правосъдието?

Анонимен каза...

Правосъдието по презумпция е на страната на истината, на правдата. На справедливостта.

А вие защо сте толкова гузни, че сами признавате, че правосъдието не е на вашата страна? :)))

Анонимен каза...

А Грънчаров ако знае на чия страна е правосъдието защо му е да ходи утре? Нали точно това пита съдът? Нали за да откриете отговора започна делото?

Анонимен каза...

Говорите без да мислите. Не само Грънчаров, но и цялото човечество знае, че съдът, че правосъдието по презумпция е на страната на правото, на истината (правдата) и на справедливостта. А на чия страна е истината се решава от съда. Дали разумно е постъпил Грънчаров или неговата гонителка ще преценява съдът. Тия неща са елементарни. Как е възможно дори и тях да не разбирате? Нима очаквате съдът да присъди делото на неправата, на неразумната, на нечестно действащата страна? Нима смятате, че български съд може да присъжда правото на виновната страна?

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, отдавна искам да ви кажа нещо, но все отлагах, сега ще ви го кажа. Права е Анастасова, вие не сте за учител. Вие имате качества и постижения за професор. Вие трябва да преподавате в университет, не в училище. Но имате занижена самооценка. Време ви е да се върнете в университета. Там ви е мястото. А не в някакво училище. Откажете се от учителстването. Това не е работа, достойна за вас. Станете преподавател в някой университет. Имате много книги. Не е ли възможно заради книгите ви да ви дадат титлата професор? Или някаква длъжност в управлението трябва да ви дадат. Имате тия качества. Защо не се кандидатирате за депутат? Защо сте толкова скромен?

Анонимен каза...

Съдът ще каже неизпълнена ли е законно процедурата по уволнението . А дали Грънчаров да бъде учител в държавно училище е друг въпрос. Имам ли право като данъкоплатец да заявя, че не искам парите ми да бъдат използвани за заплатата на Грънчаров? И неговите данъци за мен също .

Анонимен каза...

Молитвите в този случай са желателни и ако са искрени ще помогнат.
Момчил Добрев
технологичен евангелист

Анонимен каза...

Разбирам ви. А защо не искате Грънчаров да е учител в държавно училище? Бихте ли ми посочила причините за тази ваша преценка? Вие искате вашите пари да идат за заплата на директорката Анастасосова? Правилно ли ви разбрах?

Анонимен каза...

Нали аз съм работодателя? Длъжен ли съм да давам обяснение? Но все пак ще ви отговоря. Като начин на мислене, изказ,опитност и възприемане на света Грънчаров е в лятото на 1992. Децата , които учат сега ще работят в средата на 21 век. 90 % от тях на английски ( техническа гимназия) 50 % от тях с виртуална реалност. Грънчаров с неговата Русия и изказите от студената война е напълно неадекватен.

Анонимен каза...

ОК. Благодаря. Разбирам, че по политически причини не го щете. А не ми отговорихте за това съгласен ли сте с вашите пари да се плаща заплата на директорката? Тя адекватна ли е на съвременните политически реалности? Нейните възгледи за образованието по ли ви допадат от грънчаровите?

Анонимен каза...

Тя поне английски знае ли?

Анонимен каза...

Вие гледали ли сте час на Грънчаров ( има ги на канала му в тубата)?

Анонимен каза...

Не съм гледала негов час. Разкажете ми най важното че нямам време да ги търся и да ги гледам.

Анонимен каза...

И на въпроса за заплатата на директорката ако обичате ми отговорете. Тя много ли е адекватна на 21 век според вас?

Анонимен каза...

Не я знам тая директорка и нямам мнение за нея. А за часовете давам пример: разиграват ситуация и Грънчаров ги въвежда по следния начин - разхождате се в гората. Това е пловдивска гимназия. Децата прекарват 70 % от времето си в Twitch. За същата ситуация той може да използва ПРИМЕР от LOL и би получил 80% повече внимание. Проблема е , че в 1992 няма LOL и всичко е на български и руски.

Анонимен каза...

Вие специално разбирате ли от преподаване на философия и на психология? Защото неспециалист не може да схване смисъла и по тази причина преценката му е дилетантска и невалидна. Това, което ми казахте, ми говори, че изобщо не сте се ориентирал какво прави Грънчаров и защо го прави. А как си обяснявате това, че единствено той от това училище се е осмелил да покаже какво става в часовете му?

Анонимен каза...

Там е работата, че съдите без да разбирате. Това за разходката в гората е тест, който е известен дори и на мен. Това е един много хубав тест. Ако си го бяхте направил щяхте да сте много доволен. А това че днешните ученици не се разхождат в гората, а седят пред компютрите, толкова ли е хубаво според вас? Може би Грънчаров иска да им повлияе да станат от компютрите и да отидат на разходка? Той е специалистът, той знае защо го прави. Вие в каква област сте специалист?

Анонимен каза...

Там е проблема, че не ти пука че децата срещу теб не се разхождат а ги вълнуват други неща. Същата ситуация може да се вкара като сценарий в Dota 2 например но на теб не би ти хрумнало защото не ти пука че не е 1992. Ти си мечтаеш за кръгли маси,гладни стачки и митинги. Инженер съм.

Анонимен каза...

Как така да не ми пука за децата? На мен ли не ми пука или на Грънчаров? Откъде разбрахте, че не ни пука - било на мен, било да Грънчаров, за децата? Ето че говорите като човек, изобщо неориентиран в проблемите на училището и на образованието. не сте разбрал за какво става дума, пък издавате присъди. Ако на вас аз (не разбирам нищо от инженерство) започна да ви давам съвети в областта на инженерството как ще реагирате? Осъзнавате ли сега поне малко какво си позволявате?

Анонимен каза...

Приятели, под ника "Рамон Меркадер" се подвизава самата директорка на пловдивската ПГЕЕ! Това току-що ми го съобщи заслужаващ доверие източник. Този Рамон Меркадер е съществото, което от сутрин до вечер повтаряше "Грънчаров е тъпутгер, Грънчаров е тъпунгер..." Очевидно избива жесток комплекс за умствена непълноценност!

Анонимен каза...

Аз съм ти работодател как така да не ти се меся? В частно училище прави каквото искаш но не и с мойте данъци.

Анонимен каза...

AIG, и аз отдавна си мислех, че тоя Рамон е Атанасостасова, пиеща кат помпа портокалов сок, ето сега и друг го казва, нещастната женица, има ли мъж таа, горката клепоуха кучка, дай инициатива да й помогнем парично след като я уволнят, и тя е човек, ок?...

Анонимен каза...

Не сте ми работодател. Аз изобщо не работя в образованието. И на Грънчаров не сте работодател. Понеже сега той не работи. Но и да работи в училище, вие не сте единствения му работодател (ако искате да сте му единствен работодател, си основете частно училище, тогава си вземайте когото искате за учител). Много (всички) хора сме работодатели на учителите и на директорите в държавните училища. По тази причина няма как само вие да диктувате тяхната политика или начин на управление. За да се реши какво да се прави с Грънчаров или с директорката Анастасова трябва да бъде питан всеки един работодател, т.е. всеки един данъкоплатец. И мнението на всеки един трябва да бъде отчетено. Вие знаете ли колко много хора подкрепят Грънчаров? Демокрацията изисква да се отчете гласа на всеки. Вие мислите авторитарно. Впрочем, основете си частно училище и си сложете в него да преподава който си искате. И нека да преподават по вашите инструкции. Така за кратко време училището ви ще загине.

Предложих ви да не се изказвате по проблеми, от които не разбирате. Не ме послушахте. И се изложихте. Изборът си е ваш. Гледайте си инженерството.

Анонимен каза...

За всичко съм съгласен и дори ,че съм се изложил само че при едно условие - спрете да взимате пари от мен с които да финансирате хора като Грънчаров . Намаляват ми данъците и гък няма да кажа.

Анонимен каза...

"За всичко съм съгласен и дори ,че съм се изложил само че при едно условие - спрете да взимате пари от мен с които да финансирате хора като Грънчаров . Намаляват ми данъците и гък няма да кажа."

Единственият начин да не плащате данъци на нашата държава е като напуснете тази държава, а преди това разпродадете цялата си собственост в нея. Кой ви пречи да направите това? Грънчаров ли? Защо него вините за лошото управление на вашите пари, удържани от данъци, защо не обърнете гнева си срещу управляващия тия средства министър?

"Логиката" ви издиша тотално. Изложихте се, но поне имате оправданието, че сте специалист в област, която е извън областта на образованието. питайте хора, които разбират, на тях се доверете. Г-н Грънчаров е точно такъв човек. И самия факт че сте дошъл да четете неговия блог е признание за това дори и от ваша страна.

Анонимен каза...

Нали аз съм работодателя? Длъжен ли съм да давам обяснение? Но все пак ще ви отговоря. Като начин на мислене, изказ,опитност и възприемане на света Грънчаров е в лятото на 1992. Децата, които учат сега ще работят в средата на 21 век. 90 % от тях на английски (техническа гимназия) 50 % от тях с виртуална реалност. Грънчаров с неговата Русия и изказите от студената война е напълно неадекватен.

Вие в България ли сте или в чужбина? Откъде ги взехте тези проценти? Те с български не могат да се справят, щели да работят с английски!
Като знаете какво ще бъде в средата на 21 век, би следвало да подкрепяте учители като Грънчаров, които използват компютърна техника, настояват учениците да се готвят чрез търсене в интернет, а не чрез учебници, създадени от хора, за които писане на учебник е само въпрос на бизнес и не се съобразяват с времето, в което живеем. Личи си колко разбирате от образование! Личи си и колко сте умен, в минали постове пренесохте правила на бизнеса в образованието, но и тях не ги знаете изглежда, защото и в бизнеса има етика и морал!