Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 април 2018 г.

Разговор с г-н Любен Воденичаров, един мислещ и благороден човек и гражданинПриятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте господин Грънчаров,

Случайно попаднах на ваше видео в интернет и се запознах с вашия случай покрай несправедливото ви уволнение. Аз не съм пловдивчанин, но живея в с. Труд и на следващото съдебно заседание непременно ще дойда да ви подкрепя. Пенсионер съм, така че имам необходимото време. Знаете ли кога ще е следващото заседание, или дело, или както там се нарича?

С. Чавдаров

Анонимен каза...

На 18 април от 1030 часа в Съдебната палата в Пловдив ще се състои следващото заседание по делото на Грънчаров, той вече го е обявявал няколкократно.

Анонимен каза...

Колко интересно и поучително - това си е готово телевизионно предаване, което ще бъде полезно за всички зрители. Поздравления, развили сте умението си да водите интересни беседи със сериозни хора до едно ниво, което е рядко срещано.

Райчо Радев каза...

Ангеле, Приятелю,
С удоволствие слушам беседата ви. Надявам се, че така мислешите хора в Пловдив да бъдат много. Още по-важно е да има кой да ги чуе. Най-вече бюрократите трабва да ги чуят и да се придвижат към повече човечност.
Райчо Радев

Анонимен каза...

Отде го изкОпа тоя, бе, Грънчаров?