събота, 14 април 2018 г.

От свободата си се отказваш, немислещи глупако - и малодушен, страхлив робе!Понеже злите сили са бесни щото не могат да контролират интернет и фейсбук, те най-коварно ни подстрекават да се откажем сами от него, т.е. от свободата си - и от мислещи граждани пак да ни превърнат в лесно манипулируемо, послушно стадо. За тях е непоносима нашата свобода, те от свободата ни искат да ни лишат, ето, подклаждат глупави страхове, а пък наивниците без да мислят ги слушкат и изпълняват!

И после се хвалят, че били напуснали фейсбук! И какво си напуснал, от какво си се отказал? От свободата си се отказал, немислещи глупако - и малодушни ми робе!!!Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Нямаме мнения. Тъпи сме.