Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 15 април 2018 г.

Писмо на гражданина Петков-Трашов, адресирано до пловдивски Окръжен съд


Получих (под формата на коментар в блога ми) нижеследующото писмо на гражданина Петков-Трашов, което също така е публикувано вече и във Фейсбук:

Чрез г-жа Иванка Киркова, РИО - Пловдив
Чрез г-жа Стоянка Анастасова, директор на ПГЕЕ - Пловдив,
До състава на Окръжен съд Пловдив, по делото на Ангел Грънчаров срещу незаконното му уволняване от ПГЕЕ - Пловдив,
До заинтересувани граждани и медии,
До блога Humanus на Учителя Ангел Грънчаров

Уважаеми Окръжни съдии, уважаеми граждани и журналисти,

Възмутен, омерзен и потресен съм от повторното политическо, дискриминационно, а убеден съм на основата, на личния си абсолютно подобен житейски опит, че е и с престъпно организирани, от директорката Стоянка Анастасова доказателства - уволняване на учителя, писателя, блогъра, новатора, радетеля за действителна промяна към по-добро на образованието в татковината ни - Ангел Грънчаров!

Което знам, следя и го коментирам в и от общуването ми с блога му. И, защото вярвам, дълбоко съм убеден, че Ангел Грънчаров честно и почтено споделя истината за учителския си живот в своя блог Humanus. Считам за голям късмет времето откакто направих откритието за себе си, че съществува тази светла и за българското образование, не, само за ПГЕЕ, или за Пловдив личност!

Как е възможно съдът да повярва, че повторното уволняване на Ангел Грънчаров е законно след като ВКС го възстановява на работа, след първото му незаконно уволняване от същата директорка Анастасова на същото основание! Та това, ако не е правен, морален и човешки абсурд, тогава какво е и кое е?! Това, простете, ако не е същото - съдът да плюе на собственото си решение, тогава що е?! Правосъдие?! Има си хас да го приемем за истина!

Как така съдът ще повярва на явно и на очевидно изфабрикуваните й доказателства на Стоянка Анастасова, на дълбоко неуважаемата, защото е очевидно силно отмъстителна директорската особа, защото те са, дълбоко съм убеден и престъпно събирани, с помощта на насъсквани, или поощрявани с бездействието й ученици!? Или и с помоща на зависими от нея и на слабохарактерни лъжесвиделки!

Как така съдът ще повярва на тях, а ще пренебрегва моето и мнението на зрелите и на почтените читатели, почитатели, сподвижници в някаква степен и радетели за напредъка на българското образование, а и искрени приятели на Ангел Грънчаров, които заставаме зад неговото дело и работа, които познаваме от всекидневното си общуване с тях!?

Дело и работа - всекидневни, безкористни и високо хуманни!Дело и работа, на които една, очевидно нискоморална, отмъстителна и нямаща страх от висшестоящите си началства директорстваща особа си позволява неправомерно да потъпква и да дискредитира със смехотворните си уволнявания!

Уважаеми Окръжни съдии, повторното уволняване на Ангел Грънчаров по чл. 328, ал. 1, т. 5 от КТ е не само незаконно, то е и престъпно! Решението на първоинстанционния съд е основано върху неистините, че квалификацията, способностите и кадърността на Ангел Грънчаров да учителства са се сгромолясали главоломно за времето на делата му по първото уволняване! Това е уникално, но уви, тъжно, смехотворно, неоснователно и неправилно мотивирано върху неистините, изфабрикувани от директорката решение! То е абсурдно!

Ето защо то следва да бъде отменено! То следва да бъде заменено с решение основано, мотивирано и почиващо на истината, единствено на истината и само върху истината!

Тя е, че Ангел Грънчаров е не само Учител с главна буква! Той е един от съвременните Будители на България!

2018.04.15 г. Владимир Петков-Трашов

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Напълно споделям мнението на Владимир Трашев. Споделят го и подписалите се в петиция над 130 човека по този случай, пусната преди месец и половина и връчена на РУО Пловдив. И тази петиция ще бъде връчена на адвоката му, заедно с писмата на много граждани. Озадачаващо е това, че след месец и половина все още нямаме отговор от РУО.

Господа съдии, направете нужното да спрете своеволията на директори като Госпожа Анастасова, отстраняват се най-кадърните ни учители!

Maria Vassileva