Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 13 май 2018 г.

Кога вий, драги дремлювци, ще се възмутите и ще излезете на протест срещу строежа на втора руска атомна централа на българска територия?!


Tatyana Koleva: Ако бях (без да се изтъквам или хваля изобщо, моля за разбиране) Радан, Христо Иванов, Атанас Атанасов ... останалите, които създадоха "Демократична България", след тази разбиваща българското управление реч (независимо от европредседателството ни) на Еманюел Макрон, бих скочила като ужилена и бих изкрещяла: "Хора, България виждате ли накъде отива? Ставайте и я защитете!". Вместо това днес се оказа, че Бойко иска да строи АЕЦ "Белене". Отново мълчание, е какво очаквате?

Ангел Грънчаров: Трябва ние, възмутените граждани, да излизаме на протест против строежа на втора руска атомна централа на българска територия без да чакаме някой политик да ни призове на протест! Ако сме наистина възмутени така става, възмутените не чакат партийни директиви за да изразят възмущението си! Значи верният въпрос в тази ситуация е: какво още чакаме та не излизаме на протест?

Tatyana Koleva: Трябва, Ангеле! Но нали искат да им гласуваме! Къде са?

Ангел Грънчаров: Tatyana Koleva, аз лично не се нуждая от призив от партийния ми лидер за да се възмутя и да изляза на протест срещу строежа на втора руска атомна централа на българска територия. Аз и без специален партиен призив съм си възмутен и съм готов да изляза на протест още утре...

Татяна, разбирам те, вероятно си права, това, за което апелираш, вероятно съвсем скоро ще стане, ще има съответният призив от лидерите (не се съмнявам в това). Аз обаче ти възразих по принципна причина: крайно съм възмутен от инертността на нашето т.н. "гражданско общество", от поведението на нашата българска общност: при положение, че управниците (и дружбашите им от Парламента, дето имитират че са уж, моля ви се, некаква "опозиция"!) стигнаха дотам, че са способни за проклетите рубли да продадат дори и бъдещето на децата и на внуците ни, ние стоим и безучастно гледаме, сякаш сме нещо като говеда! 

По моето разбиране още веднага след наглото изявление на г-н Премиеро за "потребността от отпадане на мораториума за втора руска АЕЦ" улиците в София и в големите градове трябваше да са наводнени от възмутени протестиращи граждани! А вместо това не е излязъл на протест нито един човек, а ние с теб спорим кога следва да излизаме: след като ни призоват лидерите - или по повелята на собствената си душа и разум?! 

За всичко сме виновни ние, гражданите, а да виним лидерите си по моето разбиране е опит себе си да оневиним... да оправдаем своето безразличие към бъдещето на собствената си страна!

Та по тази причина си позволявам да се обърна към сеирджиите и дремлювците, дето безучастно гледат спора ни и дъвчат пуканки, удобно излегнати на дивана ето как, позволявам си да им отправя ето какъв необходим въпрос:

Кога вий, драги дремлювци и безхаберници, ще се възмутите и ще излезете на протест срещу строежа на втора руска атомна централа на българска територия?!

ДОБАВКА:


Сега разбрахте ли кого е имал предвид Боко като говореше за "Началнико", глупаци сте вие, не Бог е имал предвид, а таваришч-императора от Кремъл, той е истинския началник на Боко - и на предателската ченгесарска мафия, на която това менте Боко от години служи, ала вие си мислехте, че бил "десен" и "проевропейски", разбрахте ли каква сега е горчивата истина, драги ми дремлювци?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Стига карамоли!! Моля ви!! Нуждаем се от всеки честен бунтар!! (мое мнение)

Йордан Янков

Ангел Грънчаров каза...

Къде видяхте пък "крамола"?! Чуден човек сте?! Разговаряме, не се караме изобщо... ние с Татяна сме приятели от много години, но това не ни пречи да спорим, търсейки истината!!!

Анонимен каза...

Какво толкова лошо има втора руска централа с помощ от най-голямата Компартия/китайската/ с най-голямата и най-бързо развиваща се капиталистическа пазарна икономика /китайската/, освен, че е твърде иронично?

Ангел Грънчаров каза...

За каква "помощ" от китайците говорите? Това да инвестират в гърмящото остаряло руско съоръжение не е никаква помощ. Те просто влагат пари за да печелят, комунисто-капиталист, пък било то и китаец, на никого не помага, той само взема, както е обичайно за всички комунисти...

Анонимен каза...

Аз съм ЗА втора ядрена централа в България. Това ще реши енергийните ни проблеми! Ядрената енергия е хем евтина, хем зелена.

Анонимен каза...

"Те просто влагат пари за да печелят, комунисто-капиталист, пък било то и китаец, на никого не помага, той само взема, както е обичайно за всички комунисти..." - точно така е, за разлика от капиталистите-леберали...

Bacho Кольо каза...

Би било много добре, ако възобновим строежа на АЕЦ Белене.
Само, че опитът ме е научил, че всяка изцепка на ББ е предпоследна.
Дано този път ме опровергае!

Ангел Грънчаров каза...

Боко е комунист, затова нема начин да не лъже. Тоя път обаче не лъже щот изпълнява заповед на господаря на всички лъжливи комунисти, именно таваришч Путин.

Ursus Major каза...

Бай Ангеле, той Боко може и да е комунист, ама ти си тъпунгер, разбираш само от философствуване на тъпунгерщини, трай там, паси си трева и си рови на спокойствие в кофите, тъпунгер с тъпунгерите

Ангел Грънчаров каза...

Комуноидчо, я хубаво помисли и отговори: мене ли наричаш тъпунгер или Боко? :-) Кой от двамата: аз или Боко заслужава такова прозвище? :-) Давай сега, мисли хубаво, тъпа комуноидна гнидо - и тъй нещастни ми анонимни мерзавецо! :-)