Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 7 май 2018 г.

Как да спасим България от лапите на звяра?




Двете категорични победи на руската агентура – отказът от Истанбулската конвенция и отказът да изгоним руски дипломати, показват две неща:

1. Борисов и прозападното крило на ГЕРБ вече не са на власт.

2. Наближава решителният удар на руснаците – опит да ни извадят от НАТО.

За тях това ще е евтина, но голяма победа, която ще вкара България и НАТО в чудовищна криза.

Явно беше желанието на Борисов да се приеме ИК и да се солидаризира с Великобритания, дори и символично. Ролята на евроатлантик му е удобна и помага на 15-ината процента прозападни либерали ако не да го подкрепят, то поне да го търпят. Помага и с ЕС, откъдето идват пари и авторитет.

Фактът, че и в двата случая Борисов изгуби контрол над дискусията и клекна пред руското лоби, показва, че реалната му власт е отслабнала, партията му е завладяна. Той е или фактически заложник, или приема, че за него лично е приемливо България да мине официално на руска страна. Оттук нататък Борисов никога няма да може да се представи като прозападна алтернатива на БСП. Защото за всички е ясно, че той няма нито желание, нито сили да води европейска България...

... Излизане от НАТО не може да стане без референдум, но затова руснаците имат много лесен път. Натискат Борисов да приеме избори с мажоритарен вот – явно той вече нищо не може да им откаже. Вотът се печели с голямо мнозинство от открито проруски сили. Създава се антитурска и антиамериканска истерия. Прави се референдум. България е в лапите на звяра. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ама ако е цар не на нас, а на народните представители и президента, что делать?

Krassen Stanchev

Ангел Грънчаров каза...

Ами ще се наложи ние, гражданите с демократични убеждения, да покажем и на президента, и на народните представители, че няма да им позволим да следват волята на Москва; ще се наложи да ги принудим да работят за българския интерес. Срещнат ли нашата непримиримост, смятам че ще се позамислят дали може да си позволят да рипат по свирката на Москва. Също така имаме и право да направим нужното (ако въпреки това продължават да се държат като слуги на Москва) да предизвикаме предсрочни избори и тогава вече да променим ситуацията в Парламента - да пратим там политици, за които българският, а не руският интерес, е определящият!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров звучи оптимистично, благодаря!

Krassen Stanchev

Ангел Грънчаров каза...

Krassen Stanchev Аз продължавам да смятам, че ако искаме да бъдем демокрация, ние, самоосъзналите се граждани, трябва да започнем всекидневно да действаме, да работим за каузата на демокрацията, което пък ще доведе дотам, че не съзнаващите своите интереси "народни маси" ще започнат да се позамислят. И трябва много търпеливо да разговаряме със заблудените, с робуващите на тъй коварните илюзии на несвободния, на неотговорни живот "под крилото на тъй грижовната майка" - държавата.

Анонимен каза...

Пак ще ни подарят свободата. 20% е спадът във военния бюджет на Русия, докато всички други суперсили - САЩ, Китай и Саудитска Арабия - горе долу го увеличават с толкова. Путин вече губи войната за превъоръжаване, бюджетът му навалява... мисля, че руснаците няма да успеят, но не заради наше усилие. Просто нямат сили.

Анонимен каза...

Мали, мали, пишман водач. Явно си чел "Що за да се прави" на Ленин задълбочено. Болшевишкият елит повежда масите към светло бъдеще. Представям си Грънча, веднъж властта взета, директорката ще биде осъдена на смърт, а колективът доживотно....