Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 май 2018 г.

Вицепремиер предлага окончателно, т.е. откровено хитлеристко - и сталинистко - решение на проблема с издръжката на родителите на емигриралите сънародници!




... „В момента се получава нещо много нечестно и то ще взриви обществото. В България остават милиони предимно възрастни хора, а техните деца – които трябва да ги издържат, заминават за чужбина. За да се издържат тези хора – като пенсии и здравеопазване, ние натоварваме с все по-големи данъци, останалите тук да живеят и работят. Това е абсурдно. Работещите бедни у нас ще издържат родителите на доста по-богатите емигранти. И ще искаме все повече от тях…“ – обясни вицепремиерът...

„Така както е тръгнало, скоро ще трябва да изземваме почти цялата заплата на тук работещите, за да издържаме възрастните. Дори в момента с данъци и осигуровки им взимаме около 40%. На къде повече? Според мен, следва да се въведе регулация – данъците на тук работещите да отиват само за техните родители.

Останалите – за тях да се грижат бегълците като им пращат евра всеки месец, и им направят някакви частни здравни застраховки…“ – каза Симеонов. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой коментар: Всъщност най-добре е (по логиката на вицепремиера) родителите на емигрантите направо да бъдат... убити от държавата, тогава въпросът ще се реши кардинално и окончателно, тогава няма да има никакви разходи по издръжката им, а спестените средства пък могат да се използват за повишаване на пенсиите на останалите пенсионери. Т.е. според тази толкова откровено хитлеристка "логика" право на живот имат само родителите на патриотичните българи, които не са емигрирали, които са останали в Родината си! Значи този вицепремиер предлага окончателно, т.е. откровено хитлеристко (и сталинистко: "Нет человека, нет проблемы!") решение на проблема с прекалено скъпите за издръжка от бюджета пенсионери. Да видим дали някой изобщо ще реагира на неговото изказване.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Вицепремиерът е прав.