Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 май 2018 г.

Писмо до мен от омбудсмана на Пловдив, касаещо резултата от предприетата от него посредническа мисия в отношенията ми с директорката на пловдивската ПГЕЕ



От писмото се вижда, че и този опит на омбудсмана да посредничи за помирение завършва неуспешно - както всички останали такива негови опити. Оказва се, че директорката на ПГЕЕ твърдо не желае да преговаря за постигане на извънсъдебна спогодба. Което е израз на това, че най-вероятно тя самата на себе си не вярва - що се отнася до способността и умението й да участва в дебати. Ръководни лица, лица на ръководна длъжност, не можещи (и по тази причина не желаещи) да преговарят за решаването на каквито и да било конфликти, фактически сами признават, че нямат нужните качества за заемането на такава длъжност; особено пък ако тази длъжност е в сферата на образованието и възпитанието на младите.

Моята съвест е чиста, понеже направих нужното за да предложа на въпросната госпожа разумен и що-годе достоен изход от създалата се най-вече благодарение на нея крайно интересна ситуация (която с основание може да бъде наречена "превъзходна каша", тая метафора и напълно уместна за случая); такива каши обаче трябва все някога да бъдат изсърбани или изядени, нали така? :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Господине, аз съм Ваш бивш ученик. Живея сега и работя в САЩ. Както разбирам, Вие сте помолил омбудсмана да разговаря с нея и да опита да и повлияе да не обжалва с такъв аргумент: ако тя обжалва ще трябва да "живеете" още 6-7 месеца без никакви доходи, без средства за съществуване, без възможност да си намерите работа. (Заради толкова обидния параграф, по който сте уволнен - "не става за учител, няма качества да бъде учител"!) Значи помолил сте го да и повлияе тя да размисли по чисто хуманитарни подбуди. Но това не и повлиява изобщо, о`кей, изборът е неин. Но тя освен че е ръководителка на образователно-възпитателно и личностно формиращо учреждение, както сам пишете, е също така и учителка и възпитателка на младите. От това произлизат някакви нейни задължения, примерно, да постъпва винаги без да влиза в противоречие с човешкия морал. От отношението и към Вас какво излиза, на какво тя възпитава младите с това свое поведение? На безчувствие към човешкото страдание ли ги учи? На безчовечност ли ги възпитава? Тя дава ли си сметка какво говори това нейно поведение?!

Аз съм възмутен от това поведение на директорката на училището, което съм завършил преди 13 години! Мисля, че нейните ръководители само на това основание трябва да я уволнят. Защото показва без капка неудобство, че е напълно негодна да изпълнява функцията си. Трябва да я уволнят и като директорка, и като учителка. И то завинаги. Без право да работи повече като учителка. Не Вие е тя е напълно негодна да работи учителска и възпитателска работа. Моля гражданите които Ви подкрепят да настояват пред висшестоящите органи за уволнението и с този аргумент.

Господин Грънчаров, изцяло съм на Ваша страна! Гордея се че сте ми бил учител! Продължавайте борбата си. Тя има огромно значение и то не само за Вас.

Анонимен каза...

Прав сте .Те само мислят как да идат в чужбината без да плащат от джоба си .