Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 май 2018 г.

Акция по освобождаването на книгата за инж. Венелин Паунов от печатницата



От печатницата току-що ми пратиха съобщение, че книгата ми за Венелин Паунов е отпечатана. Но за да я взема се иска да заплатя една колосална за моите възможности сума пари (вече близо година и половина съм безработен, уволнен съм, едва преживявам криво-ляво, съпругата ми също уволниха за да ми отмъстят, тя също е учителка, не е за разправяне моята!).

По тази причина се принуждавам да се обърна към приятелите си: до този момент само един човек си е поръчал книгата, тя струва 13 лева. Ако желаете да имате тази книга можете днес-утре да си я поръчате; ако събера за тия два дни необходимата сума, мигновено ще платя и ще взема книгите от печатницата - и ще ви дам или изпратя поръчаната книга.

Аз лично друг начин не виждам за да мога да доведа докрай авантюрата по издаването на тази книга в тия така безпарични за мен и тежки времена. Вие ако знаете някакъв друг начин, моля, предложете го, ще го обсъдим.

Обръщам се към колегите-учители от "ТЕТ-ЛЕНИН" (сега ПГЕЕ) в Пловдив, бивши и настоящи, моля да реагирате ако все пак искате книгата за знаменития наш бивш директор, за човека Венелин Паунов, помогнете да спасим книгата. Ако не се получи тази акция по освобождаването на книгата аз ще стана за дълго време длъжник на печатницата и те никога повече и няма да печатат моя книга, но това са бели кахъри.

Това исках да ви кажа! Толкова. Сега сте на ред вие...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво за книгата ! Снимай днес в 19 часа випуск 2018 пред Новотела и да сравним снимките с тази на книгата .

Анонимен каза...

Къде да ти пратя парите за книгата?

Siyana Stefanova

Ангел Грънчаров каза...

Ти си от Варна? Най-добре е да ми пратиш на лични адреса, на който да ти изпратя книгата (аз убедих печатаря да ми даде на доверие част от книгите без да съм ги платил), а ти ще платиш когато я получиш (наложен платеж). Ще ти бъде доставена (безплатно за теб) чрез ЕКОНТ, за което се иска и телефонният номер.

Райчо Радев каза...

Здравей, Приятелю,
Успех!!!
Изпрати ми книгата.
Райчо