Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 май 2018 г.

Стана ли българският футбол атрактивен - според пожеланието на г-н Премиеро от преди няколко години?



Весел Драков, 30 април 2012 г.: Премиерът поиска атрактивен футбол, иначе няма да инвестира в стадиони...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Фенклубът на "Левски": "Нощните вълци" на Путин нямат място в София

Националният клуб на привържениците (НКП) на Левски изрази своето "крайно възмущение"от планирания поход на прокремълските рокери от групата "Нощните вълци".

"Уважаеми участници във въпросния мотопробег, нашата общност приема вашите намерения като едно уродливо тържество на антибългарщината и поредна гавра с българската независимост. Нашата нация е част от европейската цивилизация и семейство и бъдещето й никога повече няма да бъде свързано с човеконенавистния азиатски деспотизъм. Вие и смехотворната ви идеологическа разходка нямате място в София. Учтиво ви съветваме да отмените политически-наглото си събитие, защото нашият град не е и няма да бъде сцена на антибългарски прояви", се казва в декларация, с която излязоха феновете на "Левски".

В нея те цитират медийни публикации, че на 1 май "Нощните вълци" планират да извършат мотопробег, отбелязващ "победния път на българската армия от Паметника на съветската армия до... Берлин".

"НКП напомня на широката общественост и конкретно на всички наши безпаметни сънародници, както и на руските им господари, че Българската армия никога не е стигала до Берлин. До там стига болшевишката Червена армия, не армията на Царство България.

Също така, напомняме, че участието на България в бойни действия в заключителната фаза на Втората световна война не е доброволно, а принудително – под натиска на чужд окупатор, СССР", се казва още в позицията на фенклуба.

В декларацията патриотично настроените фенове изтъкват още, че присъствието на съветски войски в страната ни след 8 септември 1944 г., представлява окупация от чужда държава, с която България се е намирала в мир.

"Българите, които грижливо пазят националната памет, чудесно помнят и знаят какво донесе на страната ни черната дата, на която съветски войски влязоха на наша територия – комунизъм, зверства, репресии, заграбване, тоталитарна държава, морален упадък и икономическа разруха. Влиянието на тези явления и техните проводници, и вдъхновители никога повече няма да съществуват в нашата родина", допълват левскарите.

Клубът на привържениците използва случая, за да отправи призив към Столичната община да се премахне "възможно най-скоро скверното за българите и столицата ни туловище на споменатия Паметник на съветската армия, символ на 45-годишно иго, като го демонтира и изпрати там, където е единственото подходящо за него място – Музея на социалистическото изкуство".