Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 май 2018 г.

Как пък не разбираме, че когато тъпчат правата и достойнството на някой, всъщност тъпчат правата и достойнството на всички нас?!




Оттук-нататък няма да го правя никога повече - и по причина на това се надявам че ще започна бързо да забогатявам! :-)

ПОСТСКРИПТУМ: Аз се шегувам, но положението ми е крайно тежко: вече 14 месеца съм безработен (!), най-накрая съдът (втора инстанция, именно Окръжен съд) отмени заповедта за уволнението ми, бих могъл да се върна на работа още утре и униженията ми да престанат, да, обаче директорката на училището, която е крайно недоволна от съдебното решение, непременно ще го обжалва във Върховния Касационен съд - което значи, че в близките поне 4-5 месеца аз и семейството ми ще бъдем вече без никакви средства за съществуване (съпругата ми, също учителка, също беше уволнена, също е безработна, беше уволнена при това от директорската мафия за да бъде отмъстено на мен - щото си позволявам да водя открита борба с нейните най-самозабравили се, крайно разпищолили се представители!)! (Как оцеляхме дотук просто не е за разправяне, униженията ни не могат да се разкажат с думи!)

Е, разбира се, има една възможност, примерно в резултат на известен граждански натиск върху тъй своенравната директорката на пловдивската ПГЕЕ (която няма обжалвана пред съда заповед, която да не е била отменена; аз лично след тежки съдебни дела на три инстанции - !!! - спомогнах съдът да й отмени три заповеди!) да бъде поне малко повлияно с оглед да усмири тъй необузданата си жажда за мъст; но това едва ли ще бъде направено: знаем, у нас на народа масово не му пука когато някакви самозабравили се властници си позволяват да тъпчат нечии права и нечие достойнство!

Което е най-лошото, което може да сполети една общност: щото сега като тъпчат моите права и моето достойнство и всички наоколо гледат сеир, никой не реагира, никой не благоволява да си мръдне и малкото пръстче да помогне, то мен ще ме ликвидират, майната ми на мен, но това ще насърчи самозабравилите се властници, те ще съберат кураж и от утре ще почнат да тъпчат някой друг: как пък не разбираме, че когато тъпчат правата на някой, по този начин тъпчат правата на всички нас?! Да, не разбираме дори и това и се оказва, че главната причина за разпищолването на въпросните властници сме ние самите, да, ние самите насърчаваме тяхното самозабравяне, нещо повече ще кажа дори: ние по този начин съучастваме в техните изстъпления спрямо нашите ближни! Което, както и да го погледне човек, е не само е проява на крещящо малодушие, то е проява също така и на най-отвратителна низост и дори подлост!

Та ето, сега всички вие ще стоите и ще гледате безучастно как моя милост още пет месеца поне ще стои в най-унизително положение, без никакви доходи, т.е. с безучастността си ще съучаствате в гаврата над мен. И причината за това е, че чисто и просто ви мързи да станете от дивана, да си развалите за малко рахатя и да дойдете, примерно, в двора на пловдивската ПГЕЕ и да заявите, че повече няма да търпите безобразията, беззаконията, гаврите на самозабравили се властници над вашите собствени себеподобни!

Прочее, ето какъв отговор даде началничката на РУО-Пловдив на групата граждани, които се обърнаха към нея с призив да направи нещо - с оглед да спре безобразията и да си изпълни дълга (вчера г-жа Мария Василева отиде в сградата на РУО-Пловдив и получи този тъй замечателный документ на ръка!):



(Трудничко се чете оттук, но скоро, като получа копие, ще сложа по-качествено, сканирано изображение на забележителния документ, явяващ ново велико творение-постижение на българския чиновнически гений! А документа, който гражданите написаха и изпратиха на въпросната началничка, можете да го прочетете ето тук: Връщане на работа на учителя Ангел Грънчаров. Сами преценете дали изобщо отговаря на въпросите или само имитира някакъв "отговор"...)

Сами съдете какво означава нейният отговор, аз лично ще си кажа преценката на нея самата в най-скоро време, ще си кажа преценката в очите й; ако някой иска да дойде с мен и също в очите на началничката на РУО-Пловдив да заяви какво мисли по повод на този последен неин така завидно героичен подвиг, може да ми се обади и заедно да решим кога по-точно да отидем в сградата, където се помещават пловдивските (не)образователни шамани. Аз възнамерявам да сторя това днес-утре.

Толкова. Желая ви хубав ден! Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

12 коментара:

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЗИ НАГЛЕЦ ГРАНЧАРОВ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ПРИЗОВАВА КЪМ АНАРХИЯ!!!!!!!!!!!!! Я ГО ВИЖТЕ ВИЕ, КЪМ ГРАЖДАНСКИ НАТИСК МУ СЕ ПРИИСКАЛО ДА ПРИЗОВЕ!!!!!!!!!!!!!!! КОЕТО Е ИЗЦЯЛО НЕЗАКОННО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДИРЕКТОРКАТА ИМА ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ОБЖАЛВА ГЛУПАВОТО И НЕОБОСНОВАНО РЕШЕНИЕ НА СЪДА ЗА ОТМЯНАТА ЗА ЗАПОВЕДТА ЗА УВОЛНЕНИЕТО НА ГРАНЧАРОВ И ЗА ВРЪЩАНЕТО МУ В УЧИЛИЩЕТО!!!!!!!!!!!!! И НЕЙ НИКАКВИ "МОРАЛНИ" ПРИЗИВИ НЯМА ДА Я СПРАТ ДА НАПРАВИ ТОВА, ДА СИ ИЗПЪЛНИ ДЪЛГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ИСТИНАТА СТОИ ДАЖЕ НАД МОРАЛА, А ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТЯ ДОКАЗА, ЧЕ ГРАНЧАРОВ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК И НЕ СТАВА ЗА УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕТО ЗАТОВА ТОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПРАВИМ ЖИВА ВЕРИГА ДА МУ ПОПРЕЧИМ ДА ВЛЕЗЕ В СГРАДАТА!!!!!!!!!!!!!! АКО ТРЯБВА ЩЕ ПРИЗОВА МОИТЕ БИВШИ УЧЕНИЦИ ДА МУ НАПРАВЯТ МЕЧКА!!!!!!!!!!!! ЧУДЕСА ЩЕ НАПРАВИМ, НО НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ ТОЗИ ПЪТ В СГРАДАТА НА УЧИЛИЩЕТО НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЯЛ БИЛ ДА ГЛАДУВА, АМИ НЕКА ДА ПОГЛАДУВА!!!!!!!!!!! ТОЙ ИМА НУЖДА ОТ ГЛАД ЗАЩОТО Е ТВЪРДЕ ДЕБЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ДА СЕ СМИЛИМ, НИЩО НЯМА ДА НАМАЛИ НАШАТА РЕШИМОСТ ДА СЕ БОРИМ ЗА ПРАВОТО И ЗАКОНА!!!!!!!!!!! А ТЕ ПОВЕЛЯВАТ, ЧЕ НЕКАДЪРНИЦИ НЯМАТ ПРАВО ДА БЪДАТ УЧИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА ДА НЕ УМРЕ ОТ ГЛАД НЕКА ДА ИДЕ С ПРИЯТЕЛКАТА СИ БАБА МАРИЙКА СМРАДЛИВАТА ДА РОВИ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК И ДА ЯДЕ ОТ НАМЕРЕНОТО ТАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ НЯМА ДА МИСЛИМ ЗА ТОВА КАКВО ЩЕ ЯДЕ!!!!!!!!!!! ДА Е МИСЛИЛ ТОЙ КОГАТО БЕШЕ ПОЩРЪКЛЯЛ И ПИШЕШЕ ВСЕКИ ДЕН ЖАЛБИ СРЕЩУ НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!! РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НА НЕЯ И ПИСНА И ТЯ ГО УВОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯКОЙ НИМА МОЖЕ ДА ТЪРПИ ТОЯ АНАРХИСТ В УЧИЛИЩЕТО СИ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Писмото на тази началничка е напълно безсърдечно! Как е възможно такива безсърдечни хора да са ръководители в образователната ни система?!

Анонимен каза...

Разумен, аргументиран отговор. Не е във ваша полза, разбира се, но вие не сте правият в случая. Затова така се получава.

Анонимен каза...

Много точно! Ако поне пет учители от училището се опълчат срещу това решение, нещата могат да се преобърнат. Петима не се уволняват лесно. Най-малкото увисват мотивите и става твърде подозрително. Мирише ми на "Господари на ефира "...

Krasimira Ginkova

Ангел Грънчаров каза...

Да, но ето че никой не смее да каже нещо, дето няма да се хареса на директорката - след като двамата учители, които бяхме опозиционно настроени, бяхме по два пъти уволнявани (!!!), а третият, който също беше опозиционно на директорката настроен, тя го подкупи и той миряса, стана горещ неин фен! :-) Такива са нашите родни български работи, така е било винаги, примерно по време на Априлското въстание да не би да са се вдигнали всички? Глупости, на вдигнали са се толкова, колкото да ги изколят, а другите са гледали зад дуварите си...

Анонимен каза...

Ангеле , не се интересуват от това . За тях е важно да ходят по 2-3 пъти в годината в чужбината и друг да им плаща .Ти като беше там не го ли разбра това ?

Анонимен каза...

Много мина, малко остана - след няколко месеца победата ще е пълна и вече необратима! Завръщането Ви ще бъде символен акт, надяваме се, че ще има още и административни последствия за ръководителите!
Пламен Тодоров

Анонимен каза...

Подкупват ги, дааа... Изкуствено завишени точки на диференцираното заплащане, визити из Европа по Еразъм и Коменски... Е, носили на директорката куфарите и стояли гладни (нали дневните трябва да се "спестяват" :))) )... Едната получи остри критики от собствения си син... Отговор: "Да, но бях ли във Франция? Бях!!!"

Прагматизъм или липса на достойнство????

Но най-страшното е, че съдят различните... "Вие ли ще оправяте света?"

Krasimira Ginkova

Анонимен каза...

Krasimira Ginkova,
Тия от "Господари на ефира ". си пазят хлебеца и няма да се подритват трудовите книжки-

Анонимен каза...

Уж нищо не е написала началничката Киркова, обаче отговора си е многозначен ако може да четеш между редовете.

Като се поставям на нейно място, мисля че тя си казва:

- Кво кат' сте решили, че лицето А.Г. е добър и нужен учител. Ний си имаме за т'ва други постановки, спуснати отгоре и си ги спазваме.

- Тия пък, гражданЕ, решили, че могат да ни се бъркат в работата. Сите българЕ станали специалисти по образованието, брях!

- тия пък , гражданЕ, решили, че могат да ни се бъркат в работата. Сите българЕ станали специалисти по образованието, брях!

- Искате отговор ли, бе? Нека проблем, ща ви напишем, ний знайм как да отговарим, нЪл с т' ва са занимаАме непрекъснато (и най-вече).
М' че то ний не можем да сА бъркаме в работата на директорите. Те си праат к'вото си щът. Само директора е богоизбран да назначава и уволнява учителите ( СИ). Такъв е закона, ний само спазваме закона...(позачуди се дали т'ва е вярно, началничката)

- И кво да напраА аз, бе хора? Нито назначавам директори, нит' ги контролирам, камо ли да ги уволнявам!! Виж да беше някой директор душица бедна, безгласна, избрана отдолу, да ги натисна и аз, ама тия кат' Ст.Ан., с парашутите, не става, братче, всяко училище си е кат' едно АД вече..

- Не моа си превишавам правата ся, аз съм тука да изпълнявам разпоредби, не да следя другите дали ги изпълняват, а бе аз всъщност нЕкви права имам ли, а кажете!

- Мъ кък ща й праа аз другарска забележка, на Танчето, на таз директорка, де! Яли сме, пили сме толкоз време заедно, квото съм я помолила досега, върши го, на кво основание да й се изрепча сега изведнъж?

- Що си губят времето ся тия и аз не знам. Петиции, граждански дълг, достойнство... Мани тая работа, еее, не се научиха, бе! Само ми губят времето!

- И кво ся, според тях( гражданЕте)? Да са изпокарам с сички тука, да си оставА рахатЯ и да се занимавам с Ангела Грънчарова, дет си мисли, че трябвало да оправи образованието, ша го опрай, ама друг път!

- Не му дойде акъла, на тоз човек! (А.Г.), така не стават тия работи, не е тоз начина... (Всъщност няма начин!)

Maria Vassileva

Анонимен каза...

- Щял да пита той колко хора без квалификация преподавали философия! Ами ето ти ги тука, казвам ти ги, тия с някви часове, останали по селата и професионалните училища, дет никой не ги ще, с има- няма половин норматив. (Е, има и некои други, ама той дали ги знае? И да ги научи, кво толкоз, няма да разбутваме всички заради него, хама ха!

- За Кралев и психологията не може да не знай, обаче! Ама на кой да се оплаче, кой ще му обърне внимание? Ни-кой!

- Директор трябвало да става, викат тия пусти гражданЕ! Ми да става, ама има една малка подробност, преди тва трябва да го допуснат до конкурс, после да рискуват некадърен уволнен да изберат за директор и така да си вкарат таралеж в...

- Кви писма, бе? Кви петиции, бе? Кви 5 лева, бе, аз до ся не знам някой с петиция нещо да е постигнал!

Ох, съвсем се вживях в ролята, със съжаление ще спра, щото не изключвам някои по-нормални разсъждения да са минали през главата й:

- Обективно погледнато, бива го за учител, ма що ходи да рови и да създава конфликти? Ний тука държим (и е много актуално), на умение за работа в екип! Е тва е! Всеки да си гледа работата в едно училище, никой да не си позволява да критикува друг! На първо място спокойствие и мир да има!

- Бая се е затлачила системата, верно! Ама никой не може да я помръдне, колко министри се изредиха... не става!

- Добре сме се осигурили отвсякъде, заплатите ще вдигат, правила, закони, изисквания, точки, подточки, не може ги помръдна, ашколсун!

- Тоя човек дава ли си сметка, че тва, дет го иска може да стане само когато тия кат' него са повече от нас?!

- И кво ся, няма спокойствие, ш' си играйм на писма и отговори, аман бе! Само аз се мъча с такива като него, другите през това време си оправят сметките и плетат кошници, а аз тук крепя системата и си затварям очите...

- Когато беше учител, се надуваше да измисля разни щуротии, нека да страда сега!

- Боже мили, затънахме в лъжи, кал и мръсотия, системата изхвърля кадърните!

И един коментар, по действителен случай:

- Ние сме много, затова сме прави!

- Който е с властта, той решава, сега ние сме на власт! Ще си правим квото искаме, няма кво да пищи като прищипано яре!!!!!!!!!!!!!

Maria Vassileva

Анонимен каза...

Права е Мария Василева .Прибавям --не само по философия не са специалисти , ами и онази , която е завършила физика , а учи децата на английски и си хойка по чужбината с директорките без пари !!! Лелеее жал ми е за тях . Жалки са , Ангеле . А на теб успех !