Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 5 юни 2018 г.

В душата ми се роди направо гениална идея, която непременно ще ме направи най-сетне милионер!


Публикацията ми от неделния ден (виж: Какво да правя, как да опазя родния си дом от крадци?) поради естеството си породи доста коментари и в блога, и във Фейсбук, за което тук благодаря на всички приятели, които се постараха да ми помогнат било със съвет, била с шега, за да се успокоя поне малко душата от притесненията. Но има и нещо още по-хубаво, направо е шеметно, не знам как да си изразя емоцията, появила се в душата ми в тази връзка: в тия дебати в душата ми се роди направо гениална идея, която, ако бъде реализирана, непременно ще ме направи милионер (е, съгласен съм да делим парите от нея с двамината съавтори на идеята, които имат своя принос за раждането й, не съм чак толкова голям егоист че само аз да грабна купищата пари, пък и на мен, да си призная, чак толкова пари не ми трябват!). Ето за какво става дума, нека настоящата публикация да се счита направо за заявка до Патентното ведомство на свидното ни отечество, ако някой лъжец след публикацията се яви там с претенции върху идеята, като му покажем публикацията, ще докажем, че идеята е наша собственост; та четете, дивете се, завиждайте ми (ни) колкото си искате:

Тодор Марков каза: (Тодор е мой състудент от СУ, с него учихме първи курс философия - след което аз заминах в Санкт-Петербург, Русия, там си довърших образованието. Бел. моя, А.Г.) Аз си сложих СОТ в Нова Загора. Първоначалната инвестиция е за техниката около 350 лева. После по 30 лева месечно. Иначе ще си влизат. Може да сложиш в някои от стаите 1-2 енергоспестяващи крушки да светят постоянно. Повече от 2-3 лева за ток няма да ти излязат. Също така монтирай отпред лампа - прожектор с детектор за движение. Ако някой минава отпред лампата ще светва и ще го осветява. Повечето крадци са помияри, които предпочитат прикритието на тъмнината

Ангел Грънчаров каза: Благодаря! Ще се възползвам от съветите ти непременно. Това за лампа с детектор за движение не се бях сетил. СОТ май е най-добре да се сложи. Хората са го измислили.

Nedelin Boyadjiev каза: Ангел Грънчаров, и фалшива камера!

Ангел Грънчаров каза: Nedelin Boyadjiev Аз смятам да сложа истинска камера за видеонаблюдение. Искам да имам запис на лицата на крадците... :-)

Nedelin Boyadjiev каза: Това е още по-добре.

Nedelin Boyadjiev каза: Може да минираш двора. Един колега го беше направил в някакво село. В двора влезли цигани и останали кой без крака, кой без ръка, кой без глава. Съдът го оправда. Дворът си е негов. Може да посади моркови и мини. А крадците влизат на свой риск. Той не ги е канил.

Ангел Грънчаров каза: Та на мен знаеш ли какво ми хрумна във връзка с това твое изказване (ето пример за това как разговорът между мислещи хора винаги спомага за раждането на хубави идеи!):

Питам се дали няма следното устройство (може още никой да не се е сетил за него, какво ни пречи да го патентоваме и след това да станем милионери от продажбите му!): значи влиза крадецът в двора, но сензор да задейства не светването на лампа (както предложи моят състудент Тодор Марков), а силен запис (излъчван по високоговорител) на шум от... стрелба с пистолет, примесен с най-цветисти нашенски псувни и закани по адрес на крадците! Аз лично смятам, че като бъдат посрещнати така, крадците ще се уплашат много по-ефективно, нищо чудно някой от страх да се... посере, а също, не дай си Боже, може да получи и инфаркт! :-)

Какво ще кажеш, да хукваме ли за патентното ведомство?! Смятам, че в тази идея са заровени страшно много пари, това е същинска златна мина, хайде ако обичаш, понеже живееш в София, ти да отрипкаш до Патентното ведомство, че аз докато дойда някой може да ни изпревари! (Но те моля да не регистрираш патента само на свое име, а нека да е на три имена, моето, твоето и на Тодор Марков, дето спомогнахме да се роди тази толкова бляскава идея, която най-сетне ще ни направи милионери!).

Nedelin Boyadjiev каза: Един военен беше заредил С4 под шофьорската седалка на колата си... Друг пък заредил тежка картечница и, ако отвориш вратата на вилата му рязко, ще те разстреля.

Ангел Грънчаров каза: Nedelin Boyadjiev Тръгваш ли вече за Патентното ведомство?! :-) Да не се мотаем, че ще загубим, нищо чудно някой да ни изпревари!

Nedelin Boyadjiev каза: Вече пиша списъка на чакащите.

Ангел Грънчаров каза: Еврика, най-сетне ще стана (станах) богат!!! :-)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

ЩЕ СТАНЕШ МИЛИОНЕР ДРУГ ПЪТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АКО С РОВЕНЕ ИЗ БОКЛУЦИТЕ СЕ СТАВАШЕ МИЛИОНЕР И ТИ ЩЕШЕ ДА СТАНЕШ ТАКЪВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕВЪРТЯЛ СИ НАПЪЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОЕТО Е МНОГО ХУБАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕТО ЧЕ ПСИХИАТРИЧНАТА ДИАГНОЗА, КОЯТО ТИ ДАДЕ ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА СЕ ОКАЗА НАПЪЛНО ПОТВЪРДЕНА!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

А некадърната ти дърта и безработна жена и тя ли ще стане милионерка?

Янка Стоянова

Анонимен каза...

Никакви записи и бутафории! Стреля се на месо!
Когато статистиката изнесе данни че 50% от населението има оръжие, просто си го има, злодеят инстинктивно ще прозре, че там където влиза или има или няма оръжие и той ще бъде леко демотивиран да провери това. Сега ситуацията е ясна 90% няма

Emil Yordanov

Ангел Грънчаров каза...

Emil Yordanov Аз имам оръжие. Но това не помага понеже мен ме няма там.

Анонимен каза...

Препоръчвам на всички да се подготвите теоретично по темата: https://www.helikon.bg/158249-%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B9,-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5!-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC.html

Emil Yordanov