Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

четвъртък, 21 юни 2018 г.

Нима богатството е главната предпоставка за обезчовечаването на човека?Георги Пеев: Това е Славея Сиракова. Тя е млада, богата и известна. Известна е заради родителите си. Богата също.

Тази млада, богата и известна жена написа във фейсбук по отношение на протестиращите майки на деца с увреждания следното:

“След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки път проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!"

Това, пичове, е разпад. Разпад на ценности, но най-вече разпад на човещина.

Това е нещо, което моят ум отказва да приеме.

Марена Асенова: Това перекенде на снимката още като ученичка разполагаше със 100 лв. на ден. Е как да очакваш от него да стане нормален човек?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: