Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 21 юни 2018 г.

Хора, защо не подкрепяте отчаяния протест на поета-гражданин Николай Колев-Босия?!


Vihren Nikolaev Mihaylov е написал следното във Фейсбук:

На 27, 28... юни ще подкрепям съпротивата на действащите граждани в обхода Николай Колев-Босия със следния плакат:

ЗА ФУНКЦИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ НА ВЛАСТОВИТЕ ИНСТИТУЦИИ, СОЛИДАРНА ПОДКРЕПА НА АКТИВНАТА ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ НА:

МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ, НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ, ЯНКО НИКОЛОВ ЯНКОВ, БОЙКО НИКИФОРОВ „БЪДЕЩЕ ЗА РУСЕ”, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ „БОЕЦ”, ИВАЙЛО ИЛИЕВ, АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ... И ВСИЧКИ, КОИТО КЪСАТ ОТ СЕБЕ СИ ЗА ИСТИНА И СПРАВЕДЛИВОСТ В ОКАЯНАТА НИ РОДИНА.




Ангел Грънчаров: Здравей, Вихрен, къде ще проведеш тази своя подкрепа? Щото бих желал да дойда и аз.

Vihren Nikolaev Mihaylov: Колъо обяви гладна стачка и обхожда институциите с плакат искания - в широкия център. Заповядай, ще са дълги дни предполагам и кой колкото може.

ДОБАВКА: През декември 2016 г. по време на моята гладна стачка срещу безобразията в едно пловдивско училище и за свобода в образованието група интелектуалци и активни граждани от София, в това число Николай Колев-Босия и Вихрен Михайлов, дойдоха в Пловдив да ме подкрепят.

Във Фейсбук написах следното:

И вие ли не знаехте за гладната стачка на Николай Колев-Босия? Хора, защо не подкрепите отчаяния му протест?! Как е възможно да стоите, потънали в пълно безразличие дори към бъдещето и на собствените си деца и внуци?!.. Докога тъкмо свестните ще смятаме за луди?!

Утре съм в София. Ще отида да подкрепя протестиращия поет и гражданин! (Четете Блогът на Босия.)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Анонимен каза...

ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОЗИ ЛУД БОСИЯ ГРАНЧАРОВ Е ДОКАЗАНО ЛУД, ТОЙ Е ЛУД СЪС СПЕЦИАЛНО РЕШЕНИЕ НА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД!!!!!!!!!!! ВСИЧКИ НИЕ ЗНАЕМ ЧЕ КОГАТО ТОЙ СЕ ВЪЗПРИЕ ЗА ОБИДЕН И ОКЛЕВЕТЕН ОТ КВАЛИФИКАЦИЯТА, КОЯТО НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА МУ НАПИСА В ХАРАКТЕРИСТИКАТА, А ИМЕННО ЧЕ "ЧЕСТО ИЗПАДА В НЕРВНО-ПСИХИЧЕСКИ РАЗСТРОЙСТВА" И ЗАВЕДЕ СЪДЕБНО ДЕЛО ЗАРАДИ НЕЯ, СЛЕД ДВУ-ГОДИШЕН СЪДЕБЕН ПРОЦЕС УВАЖАЕМАТА ГОСПОЖА АНАСТАСОВА В КРАЙНА СМЕТКА СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО!!!!!!!!!!!!!!!!! СЪДЪТ ПРИЗНА НЕЙНАТА ДИАГНОЗА ЗА ВЯРНА!!!!!!!!!!!!!! ТАКА ЧЕ ГРАНЧАРОВ НАИСТИНА Е ДОКАЗАНО ЛУД!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПО ТАЗИ ПРИЧИНА НЕ Е ЧУДНО, ЧЕ ЩЕ ОТИДЕ ДА ПОДКРЕПИ ДРУГ ЕДИН ДРУГ ЛУД В СОФИЯ, Т.Е. БОСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!! НО НИЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ЛУДИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА НАШАТА СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЕ ИЗЦЯЛО СТОИМ ЗАД МЪДРАТА ПОЛИТИКА НА НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕКА ТИЯ 1% ЛУДИ "ДЕМОКРАТИ" В СТРАНАТА, ЧИИТО ПАРТИИ ОСТАНАХА ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА, ДА СИ ЛУДЕЯТ КОЛКОТО ИСКАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕ НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ, ЗАД КОИТО СТОИ НАШИЯТ МЪДЪР НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ЛУДИЯ БИВШ УЧИТЕЛ ГРАНЧАРОВ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИКОЕ ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО ГОСПОЖА АНАСТАСОВА ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ДЕЛОТО СРЕЩУ НЕГОВОТО УВОЛНЕНИЕ И ЩЕ УБЕДИ СЪДА, ЧЕ ТОЙ ОСВЕН ЛУД Е И ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК КАТО УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Отде пари за път?!

Анонимен каза...

Тоя даже не съм го и чувал. Прилича на Гандалф.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко а Вие сте една тъпа комунистическа шушумига...

Анонимен каза...

Е да всички хора не са като теб .Приемай различните хора .И тази дума " комунист " ако спреш да я използваш , ще е добре .Аз съм на 25 години и не ме интересува кой е комунист или фашист .

Ангел Грънчаров каза...

Именно де, налага ти се да почнеш да приемаш различните, другарко! :-) И ще ти се наложи да се примириш с това, че има хора като мен, които неслучайно употребяват думата "комунист" - това са хората като теб, които не могат да се примирят с това, че има свобода и че има различни хора, които не са като тях. Ще ви се наложи на вас, комунистите, да привикнете да живеете без да поучавате хората кое е правилно и кое не е. И освен това не е хубаво да лъжете, другарко. На 25 години сте била преди 50 годинки! :-)

Анонимен каза...

Не, не си прав .