Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 30 юни 2018 г.

Остров(и) ли си купува г-н Премиеро - или/и само взема милионни рушвети?!... Днес колегата Иван Бакалов сравнява в e-vestnik изригването на Борисов във връзка с анонимните внушения, че си е купил остров в Гърция, с пълното му мълчание след широко коментираните в руски медии твърдение, че е взел огромен подкуп около продажбата на Булгартабак. Той нарича твърдението за гръцкия остров лъжа, но за руския подкуп, за какъвто е обвинен от руски източници, пази тишина като българските медии, които са се превърнали в негов съучастник, побратимен с прокуратурата.


Ето за какво премълчаване става дума:

“През 2016 г. руският сайт „Московский монитор” публикува новината, че българският премиер Борисов е получил подкуп от 50 млн. долара, за да не се намесва държавата, която има акции, в сделката с БТК . Новината е препечатана от десетки руски издания. Сайтът „Московский монитор” не е анонимен, както и множество от препечаталите го издания. Тогава премиерът Борисов запази пълно мълчание. Сега избухва гневно против „гръцки медии”, употребявайки думи като „Мръсници! ... Лъжа след лъжа! Жалки, нещастни, долни лъжци мръсни!“ А конкретни гръцки медии няма посочени, нито анонимни, нито каквито и да е. Само анонимен български сайт”... (Нова тв – лидер в цензурата, слугуват на Борисов. Милен Цветков пак на мушката) (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Липса на национален идеал и на национална доктрина.

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Ние масово нямаме дори най-обикновен човешки или граждански, примерно, идеал, ти ми говориш за "национален" такъв?! :-( Как да е възможно едното без другото?