Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 юни 2018 г.

Съвсем умно постъпвате като си мълчите, като сте изцяло безразлични към всичко!



Реших докато евентуално Върховният съд ме върне окончателно на работата ми като учител по философия от училището, от което бях за втори път уволнен (което изобщо не е сигурно, но да допуснем, че стане!) да поработя като нощен пазач (за друго никъде няма да ме вземат поради това, че съм без никаква практична професия, пък съм и болнав, с болно сърце съм, пък и най-вече защото съм стар, на 59 години съм вече!), знаете ли колко пари заплата ми каза мутрата като отидох да говоря за евентуално започване на такава работа? 350 лева е "заплатата", под законния минимум, без договор, без осигуровки, без нищо! Това било работа "за пенсионери", да си добавят некой лев към мизерните пенсии.

Засега още не мога да се реша да почна работа като нощен пазач защото ако се лиша и от нощен сън при това претоварване с писане, с умствена работа и с разни граждански активности денем нищо чудно сърцето ми да не издържи и седмица!

Въпросът обаче как да оцелея в кошмарните 5-6 месеца до излизането на решението на Върховния съд по моя казус си стои. Не само аз, но и съпругата ми (заради мен) е уволнена и безработна, нямаме вече и стотинка приходи!

Пиша това просто и само за да отбележа, да документирам факта какво се случва на едно семейство учители в свидното ни уж "европейско" отечество в края на второто десетилетие на XXI-ия век, в което съпругът, именно моя милост, дръзна да се бори за своите най-фундаментални човешки права - и по тази причина вбеси образователните бюрократи, които ме осъдиха по този начин на бавна смърт.

Това е. Бъдете здрави! Такъв, дето се казва, е животът, но изобщо не ви пожелавам да следвате моя пример, щото ще ви сполети моята съдба. Затуй - съвсем умно, съвсем правилно постъпвате като си мълчите, като сте изцяло безразлични към всичко и най-вече като изобщо не ви пука когато ви тъпчат правата...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Бай Ангеле, можеш да ровиш у кофите на цело Тъпунгерово, нема проблем!

Анонимен каза...

ИДИ КАНДИДАТСТВАЙ ЗА МИЯЧ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОСВЕН ТОВА НАЛИ СЕ ПРЕХРАНВАШ КАТО ЯДЕШ ОТ БОКЛУЦИТЕ ПО КОНТЕЙНЕРИТЕ СЪС СВОЯТА ПРИЯТЕЛКА БАБА ТИ МАРИЙКА??????????!!!!!!!!!!!!!!!!! ДОСТАТЪЧНО СИ ДЕБЕЛ И МОЖЕШ ДА ОЦЕЛЕЕШ БЕЗ ДА ЯДЕШ ПОНЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА!!!!!!!!!!!!!!!! Я ГО ВИЖ ТИ ЩЕ ОПИТВА ДА ПРЕДИЗВИКВА ЖАЛОСТ У ХОРАТА СЛЕД КАТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКЪВ ЗЛОДЕЙ Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И СЪВСЕМ ЗАСЛУЖЕНО СИ ПОЛУЧИ УВОЛНЕНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЖЕНА ТИ СЪЩО ЗАСЛУЖЕНО Е УВОЛНЕНА ЩОМ НЕ УМЕЕ ДА ОВЛАДЕЕ УЧЕНИЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАТО НЕ СТАВАТЕ ЗА УЧИТЕЛИ ЗАЩО СЕ НАТИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ НА ТАКАВА КАЛПАЗАНСКА РАБОТА?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩОТО СТЕ МНОГО МЪРЗЕЛИВИ ЛИ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Сериозно ли 5-6 месеца? Нали делото вече е пуснато за последната инстанция? Нямат ли там някакви срокове, толкова бавно ли стават нещата?