Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 юни 2018 г.

Аз изглежда наистина съм чудовище че вместо да си мълча занимавам хората с моите глезотии, с моите изкуствени "чисто личностни проблеми"!


Току-що изпратих своето поредно Отворено писмо до гражданите и институциите, което написах вчера (виж: Моето самоубийство дали пък не е онова съвсем екстремно средство, което да може да ви извади от вашето железобетонно безразличие?!). Много хора откликнаха на писмото ми в блога, по скайпа, по имейла, във Фейсбук, можете да видите примерно коментарите под въпросната публикация от вчера. Там особено много се откроява писмото на моя украински приятел професор Константин Райда, човекът, с когото преди години създадохме международното многоезично научно-теоретично издание на философското списание ИДЕИ. Позволявам си да дам гласност на неговото писмо и на моя отговор до него, а след това ще публикувам мой разговор с една моя приятелка; мисля, че това ще даде възможност да сравните как реагира българската и една "небългарска", ако мога така да се изразя, душа, която при това е философска душа, има известна разлика, която по този начин ви давам възможност да доловите и осъзнаете сами; ето какво си казахме с проф. Райда и с г-жа В.:

Здравствуйте, глубокоуважаемый и дорогой наш господин главный редактор и наш друг Ангел!

Я из-за болезни глаз теперь редко просматриваю новости, но в этот момент, понимая, что Вы можете сделать непоправимый экзистенциальный шаг, хочу сказать Вам нижеследующее:

1. К моему глубокому удивлению и искреннему сожалению и в Украине, и как теперь представляется, в Болгарии гражданское общество после времени коммунистического убожества оказалось не только не готовым защищать себя, свои ценности и интересы, свое будущее и будущее своих детей, оно и дальше продолжает пребывать в состоянии опьянения бездуховностью и поклонения единственному инстинкту животного самосохранения. Это очень печально. Печален, по всей видимости предвидится и исход…(Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

9 коментара:

Анонимен каза...

ЛЪЖЕЦ ГНУСЕН КАТО ОБЕЩА ЧЕ ЩЕ СЕ САМОУБИЕШ ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ САМО ЧЕ СИ ЛУД, НЕ САМО ЧЕ СИ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК, НО КАТО КАПАК НА ВСИЧКО СИ И В МОРАЛНО ОТНОШЕНИЕ ГНУСЕН МРЪСНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА ЛЪЖЕШ ТОЛКОВА???????????????????? НАЛИ УЖ БЕШЕ ЛЮБИТЕЛ НА ИСТИНАТА - ЗАЩО ТОГАВА НЕ СЕ САМОУБИ????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЪКМО НАРОДЪТ СЕ ЗАРАДВА ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕШ ОТ ТОЗИ СВЯТ И ЩЕ ГО ОСТАВИШ НА МИРА, И ЕТО, СЕ ОКАЗА, ЧЕ СИ ЛЪГАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МРЪСНИК НЕДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!! НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ НИЕ ЩЕ ТИ ПРОСТИМ!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА ТЕБЕ ПРОШКА НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕШ УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИКОЕ ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ, НИТО МИНИСТЪР, НИТО ПРЕМИЕР, НИТО ПРЕЗИДЕНТ, ВСИЧКИ ТЕ СА НА НАША СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩОТО НАШИЯТ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА СИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ Е ПРАВ, ЗАЩОТО ИСТИНАТА Е НА НАША СТРАНА, ЗАЩОТО ДОРИ И МОРАЛЪТ Е НА НАША СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А НА ТВОЯ СТРАНА НЯМА НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! САМО ДВАМА ЛУДИ КАТО ТЕБ, ЕДИНИЯТ ПЪК Е ОТ ГЛУПАВАТА УКРАЙНА, КОЙТО ИМА ЛУДОСТТА ДА ТРЪГНЕ СРЕЩУ ОСВОБОДИТЕЛКАТА СИ РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Вх. № 453/11.06.2018 г.

ПГЕЕ Пловдив

Анонимен каза...

Хора като вас процъфтяват от внимание. Вий винаги искате да сте в центъра на вниманието, да ви съжаляват, да ви оплакват, да ахкат и да охкат по вас. Тогава се чувствувате най-добре.
Жалка картинка.

Ангел Грънчаров каза...

И защо, другарко, се нуждая толкова много от внимание според Вас? :-) Какъв, дето се казва, е СМИСЪЛЪТ? Ваше "обяснение" ме заинтригува. Ако успеете да ми обясните смисъла, ще се принудя да призная критиката Ви - и ще опитам да се поправя. Но ако не можете да ми посочите смисъла, ще приема, че дърдорите празни приказки, изразявайки единствено ненавистта си към моята забележителна все пак, признайте поне това, ЛИЧНОСТ... :-)

Анонимен каза...

Ти си моят будител в този век, моля се да се вразумим и то скоро, защото изпуснем ли и сега краят ще бъде лош, българи!

Raq Palabuikova

Анонимен каза...

Вий сте забележително жалка, нищожна личност!
И. К.

Анонимен каза...

Хахаха И.К. доста си грозничка а ?

Анонимен каза...

Ко стана, ва, Грънчаров? Жив ли си още? Жив си, амче как! :-)

Анонимен каза...

Тук някой- предходния имам предвид, е с първомайски акцент, което го издава, доживяхме селяците от оня край да ни управляват. Ако имате допир с тях, пазете се, като нищо ще ви гръмнат, най- невъзмутимо.