Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 27 юни 2018 г.

Съвсем изненадващо получих отговор от директор на моя жалба срещу ученици от преди два дниСъвсем изненадващо за мен в отговор на моя жалба от преди два дни (виж: Моята крайно пресилена нравствена реакция по повод на един съвсем безобиден квартален инцидент) получих току-що публикувания по-горе писмен отговор от директора на СУ "Димитър Матевски", намиращо се в кв. Тракия на Пловдив; а ето и моя отговор до тъй стриктно и експедитивно отговорили ми директор:

Здравейте, г-н Георгиев,

Благодаря Ви за отговора! Самият факт, че не възприехте инцидента за "незначителен" ми показва, че се отнасяте твърде отговорно към тъй възвишената възпитателна и духовна мисия на училището и на учителите! Силно съм впечатлен от което.

Чрез Вас си позволявам да пожелая нови успехи в тъй благородната задача на Вашия учителски екип!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: