Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 3 юли 2018 г.

Ние човеци ли сме или сме някакви изроди?!




Задавате ли ли този въпрос, минава ли ви той понякога през съзнанието? Или не ви пука за това ще умре ли или няма да умре този човек, поет и гражданин, който сега протестира съвсем сам (неподкрепен от никого!) срещу крещящите безобразия и беззакония на разпищолилата се ченгесаро-мутренска власт?!



И как реагираме сега, когато е гладната стачка на един друг поет и гражданин - Николай Колев-Босия? И единият е поет, и другият е поет, и единият е човек, и другият е човек, и единият е небезразличен гражданин, и другият е точно такъв. И въпреки това разликата в реакциите ни е колосална: тогава всеки ден хиляди граждани подкрепяха гладната стачка на поета, днес никой не си мръдва и малкото пръстче с нещо да го подкрепи!!! Съзнавате ли какво значи това?! Ние човеци ли сме или сме някакви изроди?!




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Пука ми, професор Ангел Грънчаров, този достоен човек е пример как да запазим демокрацията! Аз заставам зад исканията му, но той трябва да живее, нуждае се от нас,от всички българи!

Мадлена Цветанова Кузманова

Анонимен каза...

Ами кажи му да прекрати гладната стачка, нещата не стават по този начин понеже политиците са крайно нечувствителни. Понякога жертват милиони хора, а какво остава за един отделен човек.

Lenko Vachev

Анонимен каза...

Така им изнася на тв медиите!

Мадлена Цветанова Кузманова

Анонимен каза...

На кого му пука, това върви само в затвора, навън си свободен да се самоубиеш по какъвто си начин искаш.

Lenko Vachev

Анонимен каза...

Казва се медийно затъмнение. Отдавна не гледам сутрешните блокове BTV и Нова. Много са ми лигави и режисирани.

Нина Томова

Анонимен каза...

Моите адмирации към Вас, професор Ангел Грънчаров!

Мадлена Цветанова Кузманова