Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 юли 2018 г.

Защо у нас се мълчи за акцията на руски шпиони да разбият споразумението за името на Македония?



Russian agents are spending hundreds of thousands of euros in a “subversive plot” to unleash violence in the Balkans and derail a political deal that would expand Nato, sources in Macedonia and Greece have warned.

Both countries have accused Russia of meddling and the once warm relations between Moscow and Athens have rapidly soured.

The revelations add to a growing body of evidence that the Kremlin is launching ever more audacious attempts to throw European countries off balance by stoking political divisions and unleashing violence. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ



Руски шпиони и дипломати са били замесени в продължили почти десет години усилия за разпространение на пропаганда и провокиране на разделение в Македония. Това е било част от по-широко регионално усилие да бъде попречено на балканските страни да се присъединят към НАТО.

Това е заключението от пакет разузнавателни документи, придобити от международния Проект за разследване на организираната престъпност и корупцията (OCCRP) в партньорство с македонската Нова телевизия и Мрежата за разследване на престъпността и корупцията.

Документите са доклади на македонското контраразузнаване и в тях се описват действия на сръбското разузнаване в подкрепа на антизападните и проруски националисти в Македония. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Коментар на Julian Popov: Пак бих казал, че е напълно необяснимо мълчанието на българските медии за опитите на Русия да разбие споразумението за името на Македония. Вестник Таймс публикува онзи ден обширно разследване. Гърция, която е може би по-тясно свързана с Русия от нас, изгони четирима руски дипломати. За нашите медии темата не съществува. Македония би трябвало да е широко споделена национална кауза, която да стои над партийни и бизнес интереси за много хора. Да отидеш до Скопие или до Александрополис е все едно да идеш до Враца или до Бургас. Но репортажи от тази очевидна външна намеса в нещо, което дълбоко би трябвало да ни интересува, няма. Не, причината не е в това, че някой пречи на медиите да се занимават с този въпрос. На някои могат да им пречат, на други не пречат. А всички мълчат. Това е израз на мързел, незнание, пълна незаинтересованост или бог знае какво. Във всеки случай е нещо, което е по-тревожно от мрачната собственост на голяма част от медиите в България или от тягостно ниския рейтинг на свободата на Българските медии.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: