Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 6 юли 2018 г.

Колкото повече мислещи хора има у нас, толкова повече основания да сме оптимисти за нейното бъдеще имаме


Вчера в предаването "Изкуството да се живее" прочетох писмо от млад човек, публикувано в блога (виж: Защо ние, мъжете, сме подложени на такава глупава дискриминация по полов признак?). Малко след края на предаването зрител ми написа много интересно и подробно писмо, в което изложи и обоснова своята позиция по проблема; позволих си да дам гласност на неговото писмо, а също и на моя отговор до зрителя: виж коментарите към ето тази публикация: Предаванията "На Агората..." и "Изкуството да се живее" от днес на живо във Фейсбук. ето и тук моя отговор до въпросния активен и мислещ гражданин:

Здравейте, г-н Х.,

Много Ви благодаря за интересното писмо, прочетох го с внимание и научих от него много неща. Съвсем не ми беше досадно, напротив; даже го прочетох и втори път, та още по-добре да си изясня нещата. Ако се бяхте обадил в предаването щеше да е страхотно. Защото мислите на умните хора е добре да стигат до колкото се може повече хора - та лека-полека "средностатистическият българин" (или поне потребител на интернет) да може лека-полека да започне да поумнява. Смятам, че това е начин да се борим с ширещата се у нас простащина. По тази причина си позволих да публикувам Вашето писмо и моят отговор в блога ми. Но понеже не Ви бях питал, не бях получил Вашето разрешение,се наложи да сложа само инициалите Ви. Ако не възразявате на моята инициатива, ще променя публикацията, ще сложа и цялото Ви име. Ако обаче възразявате (дано не е така), ще я премахна. Но смятам, че от нея хората могат да научат много неща.

Ще се радвам на бъдещи плодотворни (обществено полезни, пък и човекополезни най-вече!) наши разговори, било във водените от мен предавания, било в интернет.

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

ПОСТСКРИПТУМ: Това, че пишете дълги текстове, г-н Х., не е беда, така правим ние, мислещите хора, аз също пиша много дълги текстове. Дългият текст дава шанс на неумеещия да мисли лека-полека да се научи на мислене. Всяка наша мисъл следва да бъде изведена и аргументирана, подкрепена с друга мисъл, явяваща се нейно основание. Вие това правите, което не е укоримо. Напротив, укоримо е обратното, да се пише без да се мисли, т.е. напълно голословно. На България са нужни мислещи хора, а немислещи плямпала и мърморковци си имаме предостатъчно. Колкото повече мислещи хора има у нас, толкова повече основания да сме оптимисти за нейното бъдеще имаме. Всичко добро!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: