Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 4 юли 2018 г.

Един човек, поет и гражданин, носещ тежък кръст, подкрепи стачката на Николай Колев-Босия!



Приятно гледане, приятни размисли!

За да ви помогна в размислите ще си позволя да ви кажа ето какво:

Блазе ви обаче на вас, безразличните, че сте така спокойни! Завиждам на "чистата" ви съвест, "граждани", дето само стоите и гледате бездушно сякаш не сте човеци, а... Между другото съвсем ли не сте обезпокоени от мисълта, че ако Босия умре, то главната вина за смъртта му ще падне върху вас: защото ако го бяхте подкрепили, той нямаше да умре!

Излиза най-малкото сте съучастници в убиването му и въпреки това проблеми със съвестта изобщо нямате - така ли? Вие сте невиждан феномен на природата и на човечеството, българи! Ашколсун, обезумяло робско племе!

Нали съзнавате, че след случващото се вече изобщо нямате право да се оплаквате от участта си?! Щото за всичко вие сте си виновни, да, цялата отговорност за всичко ставащо в тази наша злочеста държава в крайна сметка пада изцяло върху вас!

ДОБАВКА: Поетът Вихрен Михайлов (който протестира, носейки кръста) ми написа следното във Фейсбук:

Благодаря, но моля те допълни, че не го подкрепям само аз, а и: Сдружение "Боец", Янко Янков и др. Засега само аз съм с кръста, но представи си ако залеем страната с този символ в множество.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: