Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 юли 2018 г.

Мислещите, талантливи млади хора с образование са потискани и изтласквани извън България




... Много млади хора завършват в чужбина и решават да се върнат в България. Иска им се да помогнат на страната си със знанията си, получени навън. Надяват се, че чуждата диплома, както и владеенето на езика на страната, в която са били, ще имат авторитет у нас. Едва пристигнали, особено ако нямат връзки и познати, те се сблъскват с действителността. За тях е същото - безплатен стаж или 400 лева на месец! Някои работодатели дори подигравателно им казват: „Е, че ти като си завършил в чужбина, та какво? Нямаш опит. Криза е. В България сме. Повече не мога да предложа…”

Създава се усещането, че държавата България води някаква негласна политика за потискане на младите хората с образование и принудителното им изтикване от страната. Може би, защото хората, които имат акъл, ще пречат? Мислещи хора, явно не им трябват. А това, дето все повтарят, че България има нужда от квалифицирани кадри е само шум. Квалифицирани кадри има, но те не могат да работят без пари!

Никоя европейска държава не мрази толкова много младото си население, колкото България. Тук младите са потискани... (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Да бе изтласквани защото не са добре платени тук и не са добре оценени тук и не са добре уважавани тук и не понасят простотията тук и не се интересуват кой е комунист и кой е фашист а искат да си живеят нормален живот през 21 век !

гАд каза...

Дипломата не те прави специалист. Дипломата означава че имаш някакви теоретични знания, но тепърва ще се учиш как да ги прилагаш в професията си.
Погледнете пътя на докторите, учат Х години, след това специализират още Х и чак след това стават доктори.

Пътя който се описва в статията е подобен.

ИТ по цял свят е по-добре платено от околните та не е добро сравнение.