Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 2 юли 2018 г.

In Memoriam: почина Божидар Димитров, най-великият телевизионен "морален", с извинение, ментор на мутренско-ченгесарска България!






Поне телевизиите и зрителите ще си отдъхнат от натрапчивото ми присъствие там... ето че смъртта има и някои добри последствия...

Само това да кажем за него, че беше активист първо на БСП, а после на ГЕРБ, т.е. че обслужи хубаво и двете крила на БКП, е достатъчно за да бъде паметта му наистина "светла", с извинение...

Апропо, жалко за новата партия на Божо Димитров, аман, затри се тъй хубавата му хептен ченгесарско-патреотична партия! :-)


Или агент Димитър, или агент Бреза? :-) Или...?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

12 коментара:

Анонимен каза...

Божидар Димитров беше родолюбец,много знаещ историк и учен.Не ви ли е срам и в смъртта да го хулите.??+?Той ни накара малко повече да се чувстваме българи особено след 1989 Засрамете се.Той имаше право голяма част от българите са долна пасмина е българската.И остави голяма следа в нашата история .

Mimi Marinova-Totolakova

Ангел Грънчаров каза...

Истината, другарко, винаги има значение, и приживе, и след смъртта, винаги истината е важна за нас, човеците. Къде е казано, че мъртвите имат индулгенция за опрощаване на греховете?! Вярно, има Кой да ги съди, но и ние, хората, имаме право на своя преценка. Не хуля никого, другарко, само казвам какво мисля. Къде е доказано, че за мъртвите само трябва да лъжем?! “За мъртвите или добро, или нищо - освен истината!” – изречение на древногръцкия политик и поет Хилон от Спарта. Да, такава е поговорката. Спазвам я...

Ангел Грънчаров каза...

Голям мръсна следа остави в историята той, за съжаление... :-( Като всяко друго велико ченге от ДС...

Анонимен каза...

Ще ги познаеш по поклона им, броят се в момента.

Иван Нинов

Ангел Грънчаров каза...

Да, чудесна е тази идея: като изброим покланящите се на телевизионно-"музейния" ментор на мутренско-ченгесарска България, ще разберем до каква степен е напреднала деморализацията на нацията ни! :-) Горещо подкрепям тази идея и инициатива!

Анонимен каза...

Цялата агентура в хор!

Emil Mixailov

Ангел Грънчаров каза...

Хорът на ревящите по Божо Димитров ченгета от ДС от диригента Симеон Сакскобурготский ли ще бъде дирижиран?! :-) Или самият генерал Решетников ще изпълни тази почетна роля?! :-)

Анонимен каза...

Ако се чудите защо сте бедни, то е защото сте много, ама много прости! Само тъпите българи могат да харесват един доказан ДС доносник и изопачител на историята. Повръщаше ми се от този мазник всеки ден по телевизията да си разнася вонята. Има възмездие!

Gary Dimitroff

Ангел Грънчаров каза...

Gary Dimitroff Прав сте! Добре че имахте смелостта и достойнството да кажете тия толкова потребни думи - щото ако не ги бяхте казал щеше да ми се наложи аз да ги казвам! :-)

Анонимен каза...

На Бог дали ще му стигне една седмица да опрощава греховете на този доносник?

Yordanka Marinova

Bacho Кольо каза...

Бог да го прости!
Имаше трески за дялане, но гой е безгрешен?!?
Когато сложат на кантар заслугите и греховете му към България, българския народ и българската история, мисля, че заслугите му ще натежат.

Анонимен каза...

Bacho ,
Ти си бил тук?!