Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 септември 2018 г.

Как ще живея занапред без своята мечта да стана уличен метач в някоя нормална страна, населена със свободни хора?!



Публикацията ми от вчера със заглавие Ако някой може да ми помогне да се махна от свидното ни отечество, ще му бъда безкрайно благодарен и до живот задължен! предизвика много отзиви. (Дори имам няколко обещания да ми помогнат да си намеря работа на Запад, интересно е, че пръв откликна на апела ми за помощ един български турчин от Германия!) Ето примерно един откъс от коментара на моя далечен приятел от Австралия:

... И голем смех ми е една ирландска песен: Викат “Cмазани ниско от дивашкия английски враг”!

Смяx се с глас, xaxaxaxa, викам си, ах префърцунени задници, що не дойдете да ви смаже ниско руския или турския калабалък, смехурковци такива! Смях се много и дълго...

Ето какво му отвърнах:

Да бе, англичаните, моля ви се, ги били "смазали"?! Англичаните били "дивашки враг"?! Що не дойдат тук при нас да ги смаже тъй "ентелегентния" руско-ченгесаро-комунисто-путинско-бойкоборисовски враг - та да видят що е това смазване?!?!

Англия "смазва" сума ти народи по света - и те процъфтяха от "дивашкото английско смазване"! Погледни САЩ, погледни Австралия, погледни Канада, погледни Нова Зеландия, погледни Малта, погледни Кипър, погледни кое ли не. Що немахме късмета и нас, българите, да ни смаже малко "дивашкия английски враг"?! Ние, българите, не улучихме нито поробителите си, нито "освободителите" си, нито смазвачите си, нищо не улучихме!!!!!!!!!! Страшни маркототевци сме!!!!

Прав си, смешни са оплакванията на ирландците... Но нещо не ми е до смях напоследък, братко! На път съм да се отчая съвсем. Нещо у мен е на път да се пречупи. Дали не съм наближил вече смъртта? Дали така не идва краят?! Вече сякаш не ми се живее. Сякаш предчувствам краят.

Немам сили повече да се боря, брате! Около мен е пълно с мърша. И със зомбита. Никой не идва да ме подкрепи, даже не щат да ме погледнат. А съм човек и учител! Учил съм поне 10 000 човека в Пловдив за тия 35 години, никой не идва да ме подкрепи: представяш ли си това за какво израждане говори?! (Грешка, идваха двама-трима мои ученици даже да ме подкрепят в съда, излъгах те, само двама-трима идваха - от 10 000!!!)

Това е положението! Такъв, дето се вика, е... матрьялът!!!

Бъди здрав!

ОТ ДРУГО ЕДНО ПИСМО:

Уф бе, метач в Сидни, кви ги разправяш?! Е, така е думата де... Всичко се мете с машина - едната с четките по улиците, реве като дзвер, нема да издържиш вътре (както и аз) повече от два часа!

Другата дето мете тротоарите излиза около 4 часа сутринта, когато пияните и всички мърлящи си отидат, но така реве че не се търпи 2 метра до нея, камо ли вътре!

Имам едно приятелче, млад, 24 години, едва изкара една година да мете улиците, после в месопреработвателен завод от повтарящите се движения получи травма на рамото и напусна. Разряза си дланта, има огромен белег там...

Отвърнах му ето какво:

Ти направо ме уби, закла ме! Щом и за метач в Сидни не ставам - значи за нищо не ставам. Нема смисъл да се живее повече, брато. Нема. Аз имах една илюзия в този живот, че мога да стана метач в свободна и тиха страна, ти ми казваш, че и тази моя мечта е нереализуема. Да не би и във Виена да са махнали метачите? Аз гледах тамошен метач преди 10-тина години, да не са изчезнали метачите и от Виена? И от Париж ли? Как ще живея занапред без своята мечта да стана метач на улицата в нормална страна, населена от свободни хора?

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров


ДОБАВКА:



ЦИТИРАМ:

... Това е проклятието на България - че е руска провинция. Тази територия принадлежи на Русия, та ако ще не в НАТО, ами и в Ескимоския съюз да влезе. Иначе пък принадлежи на Турция.

НАТО има директива въобще да не споделя каквато и да било чувствителна военна информация с бълхàри, защото знае че същия ден тя ще е на бюрото на Путин. По-точно на компютъра му. Е, накъде с такъв матрял? Бой Бор го каза и го закова за историята...

ВЪПРОС:

Какво ще кажете за този толкова чист изблик на едно нашенско русофилско сърце, туптящо в Австралия, но обичащо Матушката повече от собствената си майка?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, моля те, не показвай слабост публично...

Анонимен каза...

МАЙ-МАЙ ТЕБ ТЕ ВЛЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ МЕТЕНЕТО ДА РОВИШ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК КАТО БАБА ТИ МАРИЙКА??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРИЗНАЙ СИ ЧЕ ИСКАШ ДА СТАНЕШ МЕТАЧ ПО УЛИЦИТЕ ТА ДА МОЖЕШ СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО ДА СИ РОВИШ КОЛКОТО ИСКАШ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГНУСЕН ЛЪЖЕЦ, РАЗГАДАХ ТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! САМО ЗА ТОВА СТАВАШ, ДА РОВИШ В МРЪСОТИИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АМИ ДА НЕ СИ МИСЛИШ, ЧЕ КОФИТЕ ЗА БОКЛУК В ЕВРОПАТА СА ПО-ХУБАВИ ОТ НАШЕНСКИТЕ?????????????????!!!!!!!!!!!! В ПРОКЛЕТАТА ЕВРОПА КОФИТЕ ЗА БОКЛУК СА ПО-БЕДНИ ДАЖЕ ОТ НАШИТЕ ЗАЩОТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА СКЪПЕРНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НА ДВЕ ЦЕПЯТ СТОТИНКАТА ТИЯ ПРОКЛЕТИ ЗАПАДНИ БУРЖОА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А НИЕ ХВЪРЛЯМЕ ВСИЧКО И ТО НАЙ-ЦЕННИ НЕЩА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАТОВА СИ ОТИВАЙ С БАБА ТИ МАРИЙКА И СИ РОВЕТЕ ПО КОФИТЕ ДОКАТО СТЕ ЖИВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А УЧИТЕЛ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕШ НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ХУБАВА Е ЧЕ НАЙ-ПОСЛЕ СЕ УБЕДИ САМ, ЧЕ ЗА УЧИТЕЛ НЕ СТАВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВОДЕНИЧЕН КАМЪК ПАДНА ОТ СЪРЦЕТО МИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАЙ-ПОСЛЕ НАЧЕЛО С ЛЮБИМАТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА УСПЯХМЕ ДА ТЕ УБЕДИМ, ЧЕ НЕ САМО КАТО УЧИТЕЛ СИ ПЪЛЕН БОКЛУК, НО И КАТО ЧОВЕК СИ ПЪЛЕН БОКЛУК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И ТИ РАЗБРА ТОВА И ЕТО ИСКАШ ДА СТАНЕШ МЕТАЧ НА УЛИЦАТА ТА ДА СИ БЛИЗО ДО ТЪЙ БЛИЗКИТЕ НА ТВОЯТА ДУША КОФИ С БОКЛУЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА ТОВА САМО СТАВАШ, ТАЗИ Е ГОРЧИВАТА ИСТИНА НА ЖИВОТА ТИ ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОНЕ ТОВА НАУЧИ ОТ МЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЕТО ЧЕ АЗ СТАВАМ ЗА УЧИТЕЛКА ЗАОТО НАУЧИХ ДОРИ ТВЪРДОГЛАВ БОКЛУК КАТО ТЕБ НА НЕЩО ДОБРО И ПРАВИЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ами освен да му кажем, че Русия два пъти се опита да ни "освободи" с войски, водещи се като окупационни и беше срещу
солидно заплащане от наша страна, че сме им дали писменост и вяра без да се пролива кръв и че трябва да внимават как се отнасят към нас, защото това, което си мислят, а именно, че ние сме им длъжни и сме тяхна република не е вярно. По- скоро Русия е функция на България, а не България на Русия. Говори се, че и Пушкин се смятал за българин, а самият Путин имал Чипровци в родословното си дърво. Да чете повече и за Волжска България, щото българите са били на коне, тоест, мобилни и освен Велика България около сегашната ни територия, са стигали лесно по целия свят. Измамите в историята са много. Да чете за отношението на Захари Стоянов, Раковски, Левски и много други велики българи към Русия, не към руския народ, а към руските имперски интереси.

Maria Vassileva

Анонимен каза...

Защо не се замислите за някакъв частен бизнес? толкова интелигентен човек, като Вас, едва ли ще има трудности да създаде нещо успешно.

Rosie Zerkova

Ангел Грънчаров каза...

Аз имам свой частен бизнес, създадох преди близо 24 години своя Център за развитие на личността HUMANUS. Тази организация направи много неща, свързани с реалната промяна в българското образование. Но чалга-културата у нас взе надмощие и в сътрудничество с калинко-мутренската държавна власт "бизнесът" ми беше задушен. Ето последното свидетелство за това: https://aig-humanus.blogspot.com/2018/09/humanus.html

Просто нямам сили повече абсолютно сам да се боря срещу цялата бюрократична държавна машина...

Анонимен каза...

А защо не допускате възможността да замине първо съпругата Ви,с нейната диплома за английски би могла да намери работа като учител(или в началото нещо др.) в Англия,а след това ще отидете и Вие да се установите там(или заминете заедно ако предпочитате)?Език с времето неизбежно се усвоява в известна степен,като е навсякъде около Вас и сте в такава езикова среда.Или да смените града,ако се налага и длъжността временно(в София напр.)Не унивайте,Вие сте борбена и силна личност!