Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 септември 2018 г.

Защо ген. Решетников избра именно Галфон-фатмака ГенеРадев за президент на България


Галфон Радев е безспорно най-неподходящият човек, когото България е избирала за президент. Политическата му неграмотност не е много видна заради строгия контрол на неговите PR-и. Те го съхраняват от нережисирани медийни изяви и пред камерите той рецитира като третокласен провинциален актьор назубрените речи, написани от щаба.

Наскоро за малко го изтърваха да даде нережисирано интервю за сръбска медия и срамът и резилът за България бяха потресающи. Радев не наясно на понятийно равнище как работят Конституцията, демокрацията и държавните институции...

Именно заради това "ценно" качество (че е мноо кух) ген. Решетников спря избора си точно на него. Ако беше някой по-умен, щеше да задава въпроси, да умува, да има скрупули, а току-виж и се еманципирал.

А сега е като китайска играчка с дистанционно управление: ако й кажеш "Блъсни се в стената!", изобщо няма и да се замисли.

petyo9

Току-що прочетох, че заглавието на президентската реч трябвало да бъде "Празни мисли на един празен човек"! :)

Вярно е. Този вдървен мъж, попаднал случайно на най-високия пост в страната, кара дори истукана Първанов да изглежда достъпен и човечен. На това отгоре Радев разправя не две, а ТРИ взаимноотричащи се твърдения:

а) "оставките нищо не променят",
б) "изборите също нищо не променят" и
в) "но ако нищо не се промени, българите сами ще си направят промяната".

Сега, те тия странни приказки в България дори почти са верни, но в случая не демонстрират някакъв неочакван пристъп на съвест у генерал-фатмака; демонстрират само желанието му да угоди на правителството и едновременно с това - да каже нещо популистко. Радев направо ни казва да не се надяваме на нищо, а кротко да си затваряме бурканите, но да запазим самочувствието, че някак си абстрактно сме голяма работа. Ега ти държавника, ега ти загрижеността за нацията, ега ти институционалната отговорност?!

В историята е имало лениви крале; имало е намерен крал; имало е алкохолици, изверги и маниаци... но рядко е имало чак такъв тъпоумен президент.

Манол Глишев

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: