Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 септември 2018 г.

Въпрос за дискусия, касаеща важен исторически казус




Предлагам този въпрос за дискусия, всъщност поставя го един анонимен коментатор ето как (намерих коментара му ето тук: Кирил Христов затваря устата на руски клеветник-славянофил, наричащ българите „духовно нищи”, „цигани”, „продажни”):

Прочетох, че в деня, в който немските войски са били на 25 км. от Москва и почти са били с единия крак в руската столица, товарищ Сталин, събуждайки се, задал три-четири въпроса. Първият е бил какво става с немците и каква е ситуацията с превземането на Москва и готовността на защитниците, а вторият въпрос касаел... България!?

Можете ли да си представите, че в главите на тия руски мърши от векове България е била като някаква постоянна цел за завладяване, за грабене, за юдене и не знам какво още!! Все едно да си осъден на смърт и да не те интересува какво става след малко с теб, а да питаш има ли ресторант наблизо и сложени ли са кебапите на масата?!


И без това сме изсърбали горчивата паница на руските орки: според мен би трябвало Цар Борис да изпрати една 100 000 българска армия в битката при Сталинград за да удари едно рамо на немците та да бяхме приключили един път и завинаги с руските говеда, дето ни пропиляха Родината, а нас, българите, ни разпиляха по света!!!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Здрасти! Цар Борис Трети е отговорил на този въпрос преди 75 години:

“Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!”

Ангел Грънчаров каза...

Глупости, таваришч Колю! Не сфащаш ли, че Царят е говорел тия неща за да баламосва германците?! Той е бил умен, за разлика от други, които не разбират смисъла на изказванията му...

Тогавашните българи изобщо не са си падали по руския комунизъм и са щели да се бият срещу него както умеят, а именно като юнаци!