Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 12 септември 2018 г.

Що значи "смяна на системата"?




Хубав и нужен въпрос! Ще отговоря и аз. По възможност ще се постарая да накратко какво мисля.

Масово у нас "системата" я свързват с демокрацията. Ето как враговете на демокрацията подвеждат немислещия народ за своите коварни цели. Но нашенската "демокрация" е пародия, карикатура на демокрацията. Затова най-леко мислене се иска за да проумееш, че "смяна на системата" в този смисъл означава да отстраним пречките, които не позволяват демокрацията у нас да проработи.

Как работи демокрацията отдавна се знае. В Европа и Америка имат функционираща демокрация. От нас, българите, не се иска да преоткриваме топлата вода, а само да използваме водата от бойлерите за да измием нечистотиите, в които е потънала "демокрацията" ни.

У нас имаме олигархия (власт на малцинството, т.е. на ченгетата от ДС), подкрепена от охлокрация (власт на немислещата тълпа, лъгана от демагозите, от популистите за да крепи тиранията на комунистическите ченгета и мутри). "Смяна на системата" значи да се разруши този олигархичен (путински) режим, т.е. народът да изтика от властта ченгесарската мафия - и да поеме властта в собствените си ръце. Да си отвоюваме обратно узурпираната от ченгетата държава, тази държава е наша, на гражданите, не на ченгетата (не е и на техния прислугващ персонал, именно не е на разни там разпищолили се бодигарди).

Реална демократизация (това именно е "смяната на системата") се прави от будни и смели граждани, които не признават тиранията на ченгетата и всеки ден се борят срещу техния произвол. Аз примерно като учител се боря за демократизация на образователната система, властващите послушници на господстващата ченгесарска мафия ме уволняват, аз водя съдебни битки с тях, протестирам, заспалият народ гледа сеир, люпи семки, чеше се по главата и не разбира що става.

Този е верният подход: всекидневна борба на осъзналите интереса си граждани - борба за свобода, правда и достойнство. Днес на своя протест на площад "Джумая джамия" в Пловдив ще говоря по същата тема, там ще си развия мисълта по-пълно.

Хубав ден ви желая, драги интернетни мърморковци, дето не щете и малкия си пръст да мръднете за да направите нещо реално за истинската промяна у нас!!!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: