Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 13 септември 2018 г.

Сега разбирате ли защо протестирам, сега разбирате ли защо нямам друг изход освен да протестирам?



Ето как ми беше "отговорено" от Началничката на РУО-Пловдив; за да разберете що за "диалог" водим с въпросните началства ето за сравнение какви проблеми съм й поставил в моето отворено писмо:


Сега разбирате ли защо протестирам? Сега разбирате ли защо нямам друг изход освен да протестирам?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

17 коментара:

Анонимен каза...

Учтив, аргументиран отговор. Няма нужда да се сърдите.

Ангел Грънчаров каза...

Къде забелязахте "аргументи" в "отговора", другарко, при положение, че то изобщо няма отговор? :-) Къде забелязахте "учтивост", другарко, при положение, че то има само цинизъм? :-) Вашата представа за "учтивост" и респективно за морал, другарко, е крайно оригинална...

Анонимен каза...

Информацията ще ви бъде дадена след като ДАНС даде разрешение за това. Като сте писал писмото на 12.05. дежурният от ДАНС го е получил, прочел, звъннал на колежката и попитал:"Кой е тоя дето пише писма, ма?" Тя е обяснила и е получила указания да бъде "опраскан". Предполагам.

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Над директорката на ТЕТ-ЛЕНИН очевидно има политически чадър. Крайно странно, напълно неадекватно е държането на длъжностните лица, но хипотезата за политическия чадър обяснява всичко.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, няма нужда от чадър. Тя е силно наш човек. И тях не ги пипат. Те са свързани с невидими нишки с ДАНС -настоящето ДС . Други не се правят директори. Само предполагам. Не мога да съм сигурна. Те трябва да владеят душите и парите на народа. Който им пречи в киреча. :-(

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Надя Кирилова За жалост положението е точно така, много по-тежко отколкото човек може да си го представи...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , когато Бог е с теб, кой може да е против теб? И тях така ще ги гонят преди пенсия, те се извъртат нещата много бързо. Ще им се върне.

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Надя Кирилова Вече само на Божията воля и милост се уповавам. Няма справедливост, народът мълчи, само Бог ще въздаде всекиму заслуженото. В това вярвам. Това ме крепи.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров и така ще стане.

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Но се питам: а Бог дали все пак не ни изпитва с оглед да ни помогне ние сами, без Божия намеса, да се научим да се справяме - и да проправяме пътя на правдата?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, това е изпитание, руснаците му казват "изкушение". Как ще го издържиш. Но като гледам училището страшна диспропорция-2/3 жени/да не говорим, че ръководството само жени/ и 1/3 мъже работят там. Затова са и тез извращения в образованието, защото са се развихрили мамашите и мачкат наред. Като в къщи. Предполагам. Горките деца.

Че тя даже не трябваше ли да ви даде предупреждение преди да ви уволни? Няма ли някакви етапи преди да се стигне до това драстично и брутално разправяне с човека?

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Ангел Грънчаров Надя Кирилова Няма 1/3 част учители-мъже, много по-малко са мъжете. По мои наблюдения на 10 учителки се пада 1 учител-мъж. Още по-страшно е положението с тази феминизация. Децата най-много страдат.

Надя Кирилова Тя ме опраска веднага, щото има право да ми плати 1 заплата, това е срока за предупреждението. Законът им дава право просто да платят - когато бързат да се отърват от неудобните...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров подтискат мъжете и ги пресират. И в къщи майките и в училище, и после Решетников идва, и ни се подиграва, че сме нямали мъже. Че били мухльовци. Ей затова. Духовно израждане на нацията. И всичко без научна основа. Да се изработи психологическа характеристика кой може да е учител, колко мъже, колко жени, полезна ли е тази феминизация. Никой не го интересува и вие сте се заел да оправяте образованието. То държавата няма кой да оправи. За ТР викаха японец да им го оправи. В цяла България не се намери човек да го оправи, ама парите не връщат. Ами като не знаете как да извикат навсякъде по един чужденец- ше им каже какво да правят. И по евтино ще ни излезе.

Ангел Грънчаров, Слава на Бога вие добре се справяте. Като ви гледам сте спокоен, обяснявате, вършите и друга работа. Ако бях на ваше място щях да съм в лудницата или на пътя. Да ви дава Господ сили да продължавате. Амин!

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Да, захванах се с нещо непосилно за един човек: "да оправям образованието", т.е. да нормализирам (очовечавам) отношенията в една абсурдистка бюрократична (мутризирана) общност! Разбира се, сам човек не може да направи кой знае какво, но, слава Богу, аз не съм съвсем сам - с мен е Бог. По тази единствена причина още съм жив, иначе отдавна да ме бяха убили (задушили, смазали от унижения и гаври), те са безпощадни. Но ето, Бог по някакви причини ме крепи за момента, пази ме жив. Докога - аз това не знам, не мога да зная. Обаче ще си изпълнявам съвестно дълга като човек и учител. Интересно ми е докъде ще стигне тази многозначителна история. Изследовател съм освен всичко друго. Много ме вълнува въпроса докъде са способни да стигнат бюрократите с власт в своята жестока ненавист към един човек и учител, който просто държи на правата и на достойнството си, т.е. единственият му грях е, че не ще да бъде мижитурка. А това, че още съм жив, е свидетелство, че Бог ме подкрепя (само Бог може да спаси човек в ужасните обстоятелства, която аз преживях!), съзнанието, че Бог ме подкрепя неслучайно, а щото правя нещо нужно, ми дава и сила, и спокойствие. Духът е нещото, което ме крепи, а единствен извор на духа е Бог.

Ангел Грънчаров каза...

Понеже госпожо Кирилова проявихте към мен човечност (доброта) и ето откликвате на проблема и ситуацията ми (виждате как народът масово мълчи, омръзнах дори и на хората, които се афишираха за мои съмишленици, те вероятно масово ме възприемат вече като напълно ненормален!), та ми давате повод да кажа нещо съвсем лично. (Добрата дума предразполага човек да разкрие що му е на сърцето!) Освен Бог над мен изглежда бди и душата на моята свидна майка, която почина преди 6 месеца, угасна, милата, като свещичка, подухната от лек полъх. (Тя, между другото, почина малко след като аз се явих в предаване на Милен Цветков, направих го уж скришно от нея, надявах се да не разбере, но тя най-вероятно го е гледала, разбра, че съм уволнен, аз криех от нея, но като е разбрала, това я довърши, но тя,милата, не ми каза, че знае - защото щадеше мен! Имах много добра и много силна духом майка, Бог да я прости!) Та душата на майка не само бди над мен, нищо чудно и да ходатайства за мен: малко след смъртта й аз спечелих като по чудо съдебното дело!

И още нещо, което е направо потресаващо, за да разберете колко силна е майчината любов: майка, милата, докато беше жива отделяше от пенсията си някакви левчета всеки месец и ги слагаше в едно портмоне. За да има за погребението й, тя за всичко се беше подготвила. Останаха след погребението й някакви пари в това портмоне, до които аз дълго време не смеех да се докосна (пазя ги за да правя с тях помени). Но ето, от няколко месеца съм в крайно тежко положение. И в най-голяма нужда, когато няма откъде даже да си купим храна, аз се принудих да се докосвам до нейното портмоне. Това майчино портмоне още ни крепи някак. Представяте ли сикакво е това: мъртвата ми майка ме издържа в момента!!! За мен това е хем много унизително, хем ми раздира сърцето, но съм принуден да живея от нейните левчета! Но и те привършват. А работа не мога да си намеря. Ето пример какви гадости правят бюрократите: даже в Селско-Стопанската Гимназия в град Садово, където вечно не могат да си намерят учител по философия, за да не се явя сега аз, обявиха мястото ето как, цитирам: "ДЛЪЖНОСТ: учител по философски цикъл и ХООС". Аз това ХООС изобщо не го знам що е, разбира се, чеса го написали така за да не мога да се явя аз. Някой загрижен от РУО явно им е наредил да направят така. А става дума за нищожни часове, ако ги дадат на мен, това ще се някакви мизерни левчета! Но и за тях се погрижиха да ми ги отнемат. Явно искат да ме уморят...

Но душата на милата ми майка от Небето ме пази (засега)! Представяте ли си какво е това за мен? Не бях казвал никому как оцелявам в последните месеци, ето, казах сега, нека да знае народът докъде самозабравилите се властници доведоха един учител, когото ненавиждат яростно щото просто обича да носи шапката на свободен човек! Как смятате, дали въпросните властници, които ми пречат да си намеря работа, ще се засрамят поне малко - ако прочетат случайно това? Едва ли...

Анонимен каза...

"Сега разбирате ли защо нямам друг изход освен да протестирам?" - отдавна сме разбрали, че нямате друг изход, дано решението на съда е във Ваша полза!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, определено тя се моли за вас. И вие се молете. Те са ви уволнили с очаквания:1. да се молите, съжлите за стореното и унизено пълзите около тях или 2. да ви уморят, като ви оставят без заплата и гладен, и "им се разкарате от главата". После се чудим защо нищо не върви в страната, защо хората са такива. Ами ето защо. Но Бог ще ви помогне.

Надя Кирилова