Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

събота, 8 септември 2018 г.

Кога ще изпълним последното желание на Цар Фердинанд да бъде погребан в българската земя, докога ковчегът му ще стои непогребан?По този повод там подхвърлих ето това (вече има само два отзива - и също така няколко тона тъпо нашенско мълчание!):

Ангел Грънчаров Ковчегът на Цар Фердинанд стои непогребан. Царят е имал желание да бъде погребан в тъй обичаната от него българска земя. Желанието му още не е изпълнено. 70 години вече тялото му стои непогребано. Това е голям грях. Нещо да кажете по този въпрос?
Управление
Nelly Ferdinand Вярно е и е нехристиянско. Той не е най-добрия цар, но и България по това време не е мечтано царство. Много сме изгубили, заради него, но има и много добри неща, които е направил. Факт е, че е част от историята ни с всички противоречиви мнения за царуването му и заради този факт, както и за добрата част от управлението му, а и заради безспорната му любов към страната и страданието му, далече от нея, аз съм "за" това, да почива у нас.
Управление
Vencislav Vitanov Доброто направено от него е в пъти по значимо от грешките,които прави в името на утвърждаване на България,като независимо царство.Благодарение на него България придобива европейски вид и порядки.Сече златни монети .
След националната катастрофа много скоро България възвръща стабилността си,а както виждате тридесет години откак уж скъсахме с комунистическата диктатура все още сме последни по стандарт в Европа.
Управление
Харесване
Отговор

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: