Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 24 октомври 2018 г.

Диалогът с приятели по личностно-значимите, по духовните въпроси започва днес, от 9.00 часа, заповядайте, включете се!




Грандиозната и величествена по смисъла си идея за Бога не може да се постигне с немощния ни ум, а само с цялата душа и сърце!

Не може да се обясни що е Бог на оня, който не го е разбрал сам с душата и сърцето си: Бог ни се открива непрекъснато, от нас се иска само да си отворим душата и сърцето за Него. Човек може да разбере що е Бог по два начина: като разговаря с духовно просветлени личности (учители, но истински!), а също така и като разговаря директно със самия Бог, това означава да чете Свещеното Писание, Библията, тя е именно Божието слово.

Човекът без Бог е като дърво без корени - щото пък човекът като човек е дух, а не само и единствено тяло: ние сме духовни същества и в това отношение сме богоподобни. Човекът без Бог дотам се самозабравя, че манията му стига дотам да дръзне себе си да обяви за "бог" - и на тази почва израства такава извратеност, толкова пороци, толкова безумия, такава бесовщина, каквато е трудно да се опише. Нямаме ли Бог в душата и сърцето си в замяна имаме само бесовщина, дивотии, мании, лудости, идиотщини, безумия, злост, агресия, бездуховност, сатанизъм...

Човеците без Бог обикновено са склонни да обожествяват, казах, себе си, но по-конкретно обожествяват своето тяло (материализмът е това: тялото е всичко, няма дух, няма даже и душа, душа не съществува, има само и единствено плът), за човека, провъзгласил се за бог, има само още един бог - и това са парите; властта на парите над душите на такива нещастници е абсолютна, те стават същински роби на парите, парите са техен висш господар, на който служат цял живот.

Човекът без бог е способен на всякакви изстъпления и злини защото си е втълпил, че може да си прави каквото иска, за него няма никакъв ориентир, никаква опора, никаква спирачка, произволът на такива е абсолютен. За жалост, изцяло бездуховната ни образователна система (тя е изпъдила Бога от своите предели!) фабрикува предимно точно такива напълно бездуховни и затова така самонадеяни нещастни същества. Човекът без Бог затова е способен даже себе си да убие - за да възтържествува произвола му: и всъщност той всеки ден друго не прави освен тъкмо себе си да убива! По-точно казано, човекът без Бог е жив мъртвец, той е жив труп, той е някакво зомби, което има очи, а не вижда, има съзнание, а не разбира, съзнанието и душата му е сляпа за духа, субстанцията на всичко съществуващо.

По духовните въпроси бих желал да беседвам днес на живо с приятелите си от Фейсбук, обявявам че ще се включа за такъв един диалог с приятели в 9.00 часа. Разговорът ни ще продължи 1 час, а пък неговия запис ще бъде предоставен на Пловдивската обществена телевизия за излъчване - под формата на предаването, наречено ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ.

Заповядайте на срещата, заповядайте на нашия разговор и беседа! Вашето мнение има значение!



Който не разбира себе си, нима може да разбере другия човек, човека до себе си, ближния?! Едва ли. Разбирате ли себе си обаче?

Да разбираш себе си е трудно, това е цяло изкуство, да разговаряш със себе си, да водиш чрез мислите си пълноценен вътрешен диалог със себе си (мисленето е точно това!). Как да разговаряме пълноценно с други човеци, как други човеци да разбираме, как да бъдем истински приятели с тях като себе си не можем да разберем, като не сме приятели със самите себе си, със собствената си мисъл и душа като не сме приятели?!

На вас лично приятно ли ви е да мислите, т.е. да разговаряте със собствената си мисъл и душа, сами да влезете в диалог със собствения си Аз, да си поставяте въпроси и да търсите самоотвержено отговорите им? Колко често правите това? Приятно ли ви е да го правите? Или ви е скучно? Ако ти самият на себе си си скучен, как тогава да можеш да бъдеш приятен на други хора - в разговорите си с тях?

Или ще речете: да, ама двама скучни като сме си компания, скуката изчезва - така ли?! Нима?! Сигурни ли сте, че може да се случи това чудо?!

Да започнем разговора си оттук: умеем ли да разговаряме смислено с приятелите си, как го правим, колко често водим истински вдъхновени, смислени разговори и то по истински важните за нас, човеците, въпроси? Съгласни ли сте? Ще продължим разговора си в 9.00 часа на моята страница във Фейсбук, ще се включа в този час на живо - и там ще можете да кажете какво мислите (в писмен вид, под формата на коментар, за жалост, аз лично друга възможност да стане това във Фейсбук за момента не зная).

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: