Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 октомври 2018 г.

Може ли първият мултак на клетата ни республика да бъде провъзгласен за академик?




Manol Glischew: До неуважаемия Рашидов:

- 1. не аз излъгах, че Лувърът излага мои работи;
- 2. не аз се явявам "малко пиян" пред журналисти;
- 3. странно, но не аз разбих носа на полицай;
- 4. не аз излагам България и себе си с "малко бутафория";
- 5. не аз приревавам скръбно за академическа титлица;
- 6. не аз назначих простата си посестрима да ме резили в Министерството;
- 7. не аз плаша гаргите с арести;
- 8. не аз съдя проф. Минеков, задето ме е нарекъл "мутра";
- 9. изобщо, не мен наричат "мутра";
- 10. не аз съм бил Главен Мултак;
- 11. и не аз обявих, че ще се самоубивам, когато ми изгоряха милионите в КТБ...
Обаче аз ще ви надживея ☺



ДОБАВКА ОТ МЕН:

И не ти си черпил с печени прасенца и с уиски по време на кошмарната виденова зима на рождения си ден в централен столичен ресторант (имащ големи прозорци към улицата!), именно в този, в който получи титлата си "главен мултак на республиката", черпеха се мутрите, там беше и президентът Желю, Бог да го прости, игра ти хорце, нали се сещаш, а пък гладните хора гледаха този пир по време на големия глад с учудени и възмутени от наглостта ти лица - и преглъщаха!

Ето за това става дума:


ИЗВОД:



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

"Керванът си върви, и кучетата си лаят" Знаете ли, каква пожизнена пенсия ще получава като академик?

Ангел Грънчаров каза...

Кат заплатата на депутат. Знаем. Щом Веждю ще става академик, на Боко се полага да стане поне патриарх, а, какво ще кажете по тоз въпрос, да го турим ли Боко патриарх? :-)

Анонимен каза...

Информация за необразованите селяци - Знаменитите творци обикновено в всекидневието си са смущаващо ексцентрични в очите на необразованите. Творчеството им, обаче, остава далеч отвъд злободневните неща. Достойнствата му като творец никой от злонамерените съвременници няма как да отнеме или опошли.
Северин Костов

Анонимен каза...

Истинските, доказали се с много изложби в странство художници са неподвластни на времето и злобата на разни местни лузъри!

Анонимен каза...

Последните два коментара сякаш ги е писал сам Веждю, тук са и любимите му думечки "лузъри" и "селяци", същият грандомански стил на изразяване, същото високомерие и самохвалство, бравос, да не ни е посетил туксамият господин будущий академик?!! :-) Апропо, само мутра-академик, побойник-академик, хулиган-академик и академик-псувач си немахме чини ми се, е, скоро ке си имаме и такъв! :-)