Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 13 октомври 2018 г.

За кой ли пък бие камбаната сега?!




Хей, хора, хей, бъдещи жътвари, какво още чакаме та не запретваме ръкави и да започваме да жънем?! Няма кой друг да свърши работата ни, тя, работата, нас чака! Загиваме ако не свършим работата си като народ и като граждани!!! Нима и това не разбирате?! И какво още чакате?! Как е възможно толкова много да ви мързи?! Не се ли разкапахте вече от ленивост - и от търпеливост?! Срам поне малко немате ли?! Седите по диваните и чакате - какво чакате?! Какво още требе да стане, та да си дигнете шибаните задници от диваните и да излезете на улицата да протестирате?! Ще се срамувате един ден от собствените си деца и внуци че сте станали такива жалки, безволеви нещастници-малодушници!!! Дойде момента да покажете, че сте народ, а не мърша! Ха да ви видя сега мърша ли искате да си останете навеки!!!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

ВИЖТЕ САМО КАКЪВ "ЕЗИК" ИМА ТОЗИ БИВШ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!"ШИБАНИТЕ ЗАДНИЦИ" - МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК С ТАКЪВ ЕЗИК ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ!!!!!!!!!!????????????????? МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК С ТАКЪВ МОРАЛ, КОЙТО ПРИЗОВАВА ДА РУШИМ СЪГРАДЕНОТО ОТ НАШИТЕ БАЩИ И ДЕДИ, ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ????????????!!!!!!!!!!!!!!! МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ ЧОВЕК, КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО ПРИЗОВАВА КЪМ БУНТОВЕ И АНАРХИЯ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КОЛКО ПРАВИЛНО ГО УВОЛНИ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!БЛАГОДАРНИ СМЕ И ЧЕ НИ ОТЪРВА ОТ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА НАПАСТ, ОТ СЪВЕТСКИЯ БОЛШЕВИК ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

До Анонимен13.10.18 г., 8:47 ч.
Аххх приятелю ,ако ли твоите учители бяха по-добри в познанието ти , то ти ,нямаше да си роб на колективното познание
. Това което този човек е написал тук , не е за знаите а за незнаещите в които влизаш и ти .
Приятелю ,за да откриеш истина днес която е на всякъде с двоен стандарт( лице ) за да доведе и всеки до заблуда ТО ЗА ДА Я ОРКРИЕШ “ сборивай от прочетено ти ,гледано даже и на ,коментатори ... ако истината която чуваме тоест :
двойната игра на лъжа , беше само лъжа или само истина ? То тези чодовища контролиращи днес от миналото човешкото съзнание по и (....) по на всякакъв начин ,ЩЕШЕ ЛИ ТОЗИ СВЯТ ДА Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ? правото за свободата на роба, написаха потписаха градиха и почти завършват �� а то било е човешкото съзнание ( не смъртта създаде смъртта , те съдадоха смърта в човешкото съзнание ) А ти приятелю бъди жив и здрав , но нада ли би могъл да разбереш написаното горе и моето ,защото отровата е на всякъде наоколо ,захраниха ни с нея ,дишаме я ,пием Я ,зада покварят човешката душа .Нека Бог отвори пътя с истината ,за да стигнеш до нея .

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров е от малкото автентични антикомунисти, обикновено яростните антикомунисти сега са били преди активисти, агитатори, доносници и агенти на ДС членове на БКП... Знаем за такива, които бяха истерични оратори на митингите на СДС, а после се оказаха агенти на ДС. Г-н Грънчаров по свидетелства от негови състуденти в СССР, още тогава, в сърцето на комунизма, е изказвал публично своето категорично мнение за несъстоятелността на комунизма във всяко отношение и безспорните предимства на демократичния Западен свят.
Елин Делиборов