Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 октомври 2018 г.

Някои необходими въпроси около тъй щастливото за разследващите "разкриване" на "истинския убиец" на Виктория




Аз допускам, че може да убие единствено по причина на това, че в тази ситуация не се е възбудил - и за да скрие срама си се наложило да убие жертвата си. Въпроси много. Има ли запознати с ефекта на дрогата (пък и на алкохола), хората не се ли дрогират щото благодарение на това се чувстват "по-щастливи", а в това състояние на фалшиво удоволствие, на лъжлива еуфория човек способен ли е изобщо да убива?!

Да де, при различните хора е различно, но такава една съвсем безпричинна страшна агресия на чисто сексуална основа (посред бял ден) и то при млад човек ми се вижда съвсем невъзможна! Нима чак толкова "изгладнял" за секс, нима толкова сексуално незадоволен е бил бъдещият убиец - при положение, че е само на 21 години?!


Дали пък не разиграват постановка, с оглед да бъдат скрити истинските убийци и най-вече техните поръчители?! Ако това допускане е вярно да очакваме, че оттук-нататък набеденият "убиец", арестуван в Германия, непременно ще бъде убит (или "самоубит) - и тогава всичко ще завърши съвсем "щастливо" за кукловодите.

Не знам дали чухте думите на майката на "убиеца", че се страхувала най-много да не докарат сина й в... ковчег?! Тия нейни думи ми дават основание да мисля, че има нещо нагласено в цялата тази работа с тъй светкавичното и така щастливо за разследващите "разкриване" на "убиеца"...

Изобщо ми се вижда много съмнително да бъде извършено убийство (и то именно на чисто на сексуална основа!) от толкова млад човек, от човек на толкова малка възраст. Не е имало време да се развие една личностна патология на сексуална основа, та той е почти юноша?

Не е имало време толкова да се озлоби (и то на представителките на женския род!), че да бъде отключена такава страшна агресия. Да беше убиецът на по-голяма възраст (след 30 години, след 40 години), тогава нямаше да поставям такъв въпрос.

Да бъде прекалено уродлив физически, толкова, че да не може изобщо да си намери партньор за секс бих приел убиецът да е толкова млад, но и това условие не е налице.

Въпроси много. Съмнения много. Имам чувството, че съчинителите на тази история пак ще се издънят...

Твърде пияните хора нямат физическа сила да желаят да правят секс. Когато пък към ефекта на алкохола се прибави ефекта на дрогата, става фактически невъзможно сам човек да има толкова сили, че да изнасили физически здрава, способна да се отбранява жена, пък също така и да я убие. (Жертвите няма начин да не се борят за живота си с всички сили!)

Издиша според мен версията на тъй щастливите откриватели на убийството. Нали нямаше генетичен материал за сравнение в техните бази данни, кога пък се е наложило на толкова млад човек с престъпни наклонности да вземат пробата?! Или натамъниха нещата постфактум?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Тука са замесени знаем коя държава и нейните тайни служби!