Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 октомври 2018 г.

Най-новите ми кратки коментари, реакции, подхвърляния, провокации и прочие във Фейсбук



Много съм възмутен от изтриването (изгонването) на Манол Глишев от Фейсбук! Недопустимо за една свободна медия е да репресира по политически причини личности, които имат едно "престъпление" - че мислят различно. И че честно казват какво мислят. Т.е че се ползват от свои фундаментални човешки права и свободи. Смятам, че трябва да протестираме срещу такова заглушаване на гласа на личности, които дадени сили смятат за "неудобни"! Сега "изтриха" М.Глишев, утре ще изтрият мен, ако продължим да си мълчим, постепенно ще изтрият всички нас. Сега разбирате ли защо безразличието наистина убива?!


Изложихте се страшно много! Направихте нещо крайно неморално и още по-лошо - нещо тъпо! Поправете се незабавно! Поели сте по път, който води доникъде. Ще съжалявате един ден за стореното!







Как може да изтърпим това посегателство срещу човешките ни права, връщащо ни в ерата на най-дивия и варварски комунизъм?!



Твърдението "всички политици крадат" оневинява истинските крадци, то е смислово равностойно на твърдението "никой политик не е крадец" :-)





А вие какво си помислихте че значи тази дума?! :-)



Да си човешки боклук обаче днес у нас май е доста престижно, нали?!



Оплюха го и го сатанизираха, представяха го като невиждан злодей, като "крадец", като какво ли не! Щото знаеха добре, че самото съществуване на способни и при това високоморални политици като Костов прави невъзможни недоразумения като Боко Борисов. Смачкаха, разкостиха Костов и тогава Боко почна да минава, моля ви се, за "политик", докато всички с просто око виждаме, че той чисто и просто си е една най-обикновена мутра...

И така политиката у нас биде мутризирана до такава степен, че днес точно затова хората масово не правят разлика между бандитизъм и политика, а смесват тия две занимания.



Не мога да си позволя такова падение да застана заедно с комунисти и ченгета по какъвто и да е въпрос. Щом те са против Истанбулската конвенция, аз, естествено, съм ЗА! Не желая да имам нищо общо с комунисти и ченгета.

Elena Kirilova: А с кои? Кои са чисти и светли хора, има ли ги?!

Ангел Грънчаров: Да, има свестни, порядъчни хора у нас, имам предвид хора (и политици), които са демократично мислещи - и проевропейски ориентирани. Естествено, че има нормални хора у нас. Да не искате да кажете, че у нас има само комунисти, ченгета, мутри и милиционери, нима искате да кажете, че у нас има само мерзавци, лъжци и крадци?!











А Западът у нас знаете какво внася, внася разни стоки, какви ли не, внася всякакви блага, внася също така култура, духовност, ценности, идеи, истини някакви внася "тъй прогнилият" Запад...







... т.е. да се погледнем отстрани и да разберем истината за нас самите. Това шоу е чудесен и твърде полезен социално-психологически експеримент. Не е правилно да го наричате простотия. Просто не сте схванал идеята и смисъла на това предаване и затова Ви се чини така, а именно, че шоуто било "простотия"...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Направо са гениални тези кратки форми, както също и по-протяжните - как постигате това толкова рядко срещано умение? "Тайна" някаква ли има тук?

Анонимен каза...

Оставяте впечатление за крайно привлекателен автор-публицист и философ.

Анонимен каза...

Може ли да се съберат в една отделна книжка тези ви коментари?

Анонимен каза...

"Оставяте впечатление за крайно привлекателен автор-публицист и философ." - аве това новото значение за "привлекателен" ли е?
Кърпачев

Анонимен каза...

"Един човек нарече Big Brother "простотия": Отвърнах му: това шоу не е простотия. То ни дава възможност да разберем какви сме..." - Е, най-после сте разбрал какъв сте, до този момент не приемахте мненията, които ви намекваха същото.

Ursus Major каза...

Ачо, ти не си провокатор, а тъпунгер, не ги бъркай понятията.
Второ, Манол Глишев е същия тъпунгер като тебе, няма какво да се лъжем, просто сте двама тъпунгери, горе-долу от един и същ калибър. И господата от Фейсбук, към които така патетично апелираш ги боли фара за двама тъпунгери в България.