Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 октомври 2018 г.

Ах, този Сатана, ах, този толкова лош, пощръклял Кулагин: не заслужава ли, моля ви се, трепане това гадно момче?!




А пък ако можеше да го пратим в концлагер щеше да бъде направо прекрасно!


Всички лоши, всички, които не са като нас - на сапун! :-(

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Гледахте ли това въпреки всичко доста поучително шоу - което ни дава възможност отстрани да погледнем на нас самите?! Сигурно нещо сте гледали, е, какво разбрахте от него, какви изводи си направихте?

Ах, този жив дявол Кулагин: не заслужава ли, моля ви се, трепане това гадно момче?! Как така ще си позволява да ни обижда, да ни тормози, да ни предизвиква, да ни казва това, което не е уместно да бъде казано публично?!

Виждате ли сега какви изроди са повечето от младите?! Пълна липса на възпитание: ах, къде отиде тъй бляскавото ни възпитание от ерата на комунизма?! Когато младите бяха съвсем други: бяха кротки, възпитани, мълчаливи, скромни, послушни, изпълнителни, учтиви!

Да, ама ето сега видяхте ли какви уродства ражда вашата тъй прехвалена свобода и демокрация?!

Ех, да можеше да изчистим тази мръсотия от тялото на нацията ни, а?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

Май не можеш да удържиш симпатията към Руската наглост. Напира ти неволно от вътре и почти си готов да се изложиш с тези разсъждения. Аз съм живял с чистокръвни Руснаци в една къща и бях отвратен от тяхната наглост. И сега като го гледам този изрод, този е изрод който е няма нищо общо с човека и човещината, ми напомня едно към едно за изродите с които деляхме един покрив, една кухня и ред други общи облаги. Съжалявам за мнението което го имаш, но това си е твое мнение, мнение което не е без отражение от времето когато си учил в тази дивашка страна.Щото друго определение не мога да дам за тази страна наричаща се Руска федерация. Съжалявам също че гледането ти е едностранчиво, без да разграничиш поведението на този обратен изрод от Руски произход. Аз виждам твоето мнение че ние Българите роби трябва по всяко време щом чуем или разберем че някой си е от такъв произход трябва по робски да се свием и пълно подчинение.Мислех те за съвсем други разбирания, жалко живота ти в Русия се е отразил много негативно лично за теб.

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Нищо не си разбрал от текста ми! :-) Подвел си се щото не си сфанал иронията ми. Апропо, това, че Кулагин е руски корен, е съвсем без значение, тук става дума за манталитет: момчето е носител на един доста разпространен сред младите манталитет, нямащ нищо общо с етноса...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, на теб май са ти по-симпатични българските мутри, дето са опоненти и врагове на Кулагин - с тях той доста добре се бъзикаше де, спор в това няма и ги вбесяваше великолепно! :-)

Анонимен каза...

Внимателното, задълбочено, проследяване на реалити форматите са задължителни за занимаващите се с хуманитарни въпроси, тъй като точно там се поставят важни философски въпроси като повод за размисъл и споделяне и съответната интерпретация /с което г-н Грънчаров прекрасно се справя/.
Галя Микова

Анонимен каза...

Май не можеш да удържиш симпатията към Руската наглост.Напира ти неволно от вътре и почти си готов да се изложиш с тези разсъждения.Аз съм живял с чистокръвни Руснаци в една къща и бях отвратен от тяхната наглост.И сега като го гледам този изрод, този е изрод който е няма нищо общо с човека и човещината, ми напомня едно към едно за изродите с които деляхме един покрив, една кухня и ред други общи облаги. Съжалявам за мнението което го имаш, но това си е твое мнение, мнение което не е без отражение от времето когато си учил в тази дивашка страна.Щото друго определение не мога да дам за тази страна наричаща се Руска федерация. Съжалявам също че гледането ти е едностранчиво, без да разграничиш поведението на този обратен изрод от Руски произход. Аз виждам твоето мнение че ние Българите роби трябва по всяко време щом чуем или разберем че някой си е от такъв произход трябва по робски да се свием и пълно подчинение.Мислех те за съвсем други разбирания, жалко живота ти в Русия се е отразил много негативно лично за теб.

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Нищо не си разбрал от текста ми! :-) Подвел си се щото не си сфанал иронията ми. Апропо, това, че Кулагин е с руски корен, е съвсем без значение, тук става дума за манталитет: момчето е носител на един доста разпространен сред младите манталитет, нямащ нищо общо с етноса...

Апропо, на теб май са ти по-симпатични българските мутри, дето са опоненти и врагове на Кулагин - с тях той доста добре се бъзикаше де, спор в това няма и ги вбесяваше великолепно! :-)

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Ти така поставяш двулично въпроса че може да се тълкува кой как си иска. Но повече според мен се крие една скрита симпатия към въпросния етнос, спор за това не трябва и да има. Според изказването ти, в България всичко дето мърда е мутра или рожба на мутра, включително и Ваня Костова, Мира Добрева.Браво отвратен си от нашия етнос,

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Любчо Чорбаджийски Плямпаш без да мислиш. Първо разбери, после дърдори... У мен "симпатия" към руския етнос?! :-) Чуваш ли се какви глупости говориш? Има ли някой който повече да е писал за идиотщините на тъй широката руска душа?! Казах ти, това, че Кулагин има руски корен, изобщо няма отношение към същината на проблема...

Анонимен каза...

Добре! Плямпай си колкото искаш след като само ти мислиш!

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Любчо Чорбаджийски :-) Ти хем се изложи, хем се ядоса. Нормалната реакция в твоето положение знаеш ли каква е?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Ама ти верно излизаш от релсите, тая безработица нещо те разклати. С какво съм се изложил, можеш ли да ми обясниш.Значи ти може да демонстрираш мнение и да го предлагаш на публично място, а другите не го ли приемат се излагат.Егати и философското разсъждение. Бъди жив и здрав и не бъди толкова сигурен че всеки трябва да се съобразява с твоето мнение.

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Любчо Чорбаджийски Аз съм философ и мой дълг е да казвам само истината. По тази причина това, което казвам, не е просто "мнение", а нещо много повече. Умните хора много се вслушват в това, което казват философите. А ще ти обясня защо се изложи: ти не ме разбра и предположи, че защищавам Кулагин, който не стига че е лош, а е и руснак, понеже съм учил в Русия, ти се стори, че защищавам Кулагин щото бил, моля ти се, руснак! Тоест каза една глупост. И се инатиш да признаеш, че е глупост, но инатът не помага. Като капак на всичко, за да се оправдаеш, ме обиждаш, като твърдиш, че съм бил "излизал от релсите", за твое сведение ще ти кажа, че ако един философ се движи в релси, не е никакъв философ. Толкова. бъди здрав! Щом си толкова разочарован от мен, можеш да се отпишеш сам от списъка ми.

Анонимен каза...

AIG мой невнятен, руската наглост има друго име - руска сила... Скоро BBC четох, преди два дена, един руснак интервюират за Скрипал и той им вика: Абе що сте толко тъпи, ако е ГРУ нема и да резберете... Бе що не избършем таa Aнглия с две бомби, че да спре да досажда на Русия... Значи тва е руска наглост ли? А черешовото топче е пък бълхàрска наглос, предполагам, как не се скрият теа БГ мижитурки под чергата (турска дума), как...