Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 октомври 2018 г.

България без съвременно и отговарящо на нуждите на живота образование ще се затрие и погине


M. P. каза: Здравейте, френски говорите ли?

Ангел Грънчаров каза: Здравейте! Да, но слабо, защо питате?

M. P. каза: Живея във френскоезична страна. Учителите тук са на почит. Жалко, че не говорите френски... Интелигентен човек сте и ще сте оценен в цивилизования свят. От цялото си сърце Ви пожелавам успех!

Ангел Грънчаров каза: Жалко, да. Но аз работя за това един ден и у нас да почнат да уважават учителите... Благодаря Ви за добрите думи и за подкрепата! Аз въпреки всичко, което ми се стовари върху главата, в някакъв смисъл съм успял човек. :-)

M. P. каза: Да. Разбирам Ви. Аз съм лекар и също дълго време се надявах за промяна в България. Да. Вие сте успял човек.

Ангел Грънчаров каза: Толкова може да се постигне в една нецивилизизована страна като нашата. Благодаря Ви! Радвам се, че сте разбрала това и сте се махнала овреме...

M. P. каза: Да. Напуснах от отчаяние и затова Ви разбирам.

Ангел Грънчаров каза: Няколко пъти в тежки минути съм бил готов да зарежа всичко и да се махна, но не се реших...

M. P. каза: Да. Минала съм по този път. Знам колко е трудно. Аз тръгнах сама с еднопосочен билет. Длъжна бях да успея. И мисля, че когато човек иска силно нещо и вселената му помага.

Ангел Грънчаров каза: Напълно вярно. И аз вярвам в това, но вместо думата "вселена" употребявам думата "Бог". :-)

M. P. каза: Да. Има такава сила. Съветвам Ви да постъпите като мен. Кандидатствайте за работа от България и рано или късно ще ви поканят на интервю.

Ангел Грънчаров каза: Мен един приятел ме посъветва да кандидатствам за учител по философия в... Македония! :-) (Завършил съм образованието си в Русия и западен език по тази причина не съм учил.) Та първо ще опитам да си търся работа в Македония. Щом в родината ми не ме искат, ще опитам да отида в другата част на родината ни, наричана Македония.

M. P. каза: Да. Аз съм с френска гимназия и успях лесно. Говоря 5 езика, свиря на цигулка, лекар с 2 специалности съм и едвам си плащах тока и парното в България. Преживявах... Затова не се отказвайте. Кураж!

Ангел Грънчаров каза: Благодаря! Разбирам Ви, не Ви осъждам, че сте постъпила така. И аз може би щях да постъпя така, но очевидно съдбата ми е отредила друг път. Животът ми мина в тежки борби за промяна в образователната област. За жалост, положението в нея у нас става все по-тежко. Още по-тъжното е, че масово народът не подкрепя такива като мен. Страната ни ще загине без съвременно и адекватно на нуждите на живота образование. Затова има смисъл дори да си дам живота в тази тежка борба за промяна в образованието.

M. P. каза: Прав сте. Борбата Ви е много тежка обаче. И почти безнадеждна. Желая Ви успех!

Ангел Грънчаров каза: Благодаря! Жива и здрава да сте!

ДОБАВКА:



И понеже и двамата сме безработни учители похапнахме вегетариански соеви "пържоли" (купих ги за 1 лев, на промоция!), които обаче бяха много вкусни, понеже ги опържих като добавих и малко масълце; и направихме също така и домашна торта с нишесте, с бисквити, с праскови и парчета от банан, невероятно вкусна стана!

Когато в живота ни има любов, когато не сме си загубили човещината заради някакви глупави страсти, тогава никакви изпитания не са страшни. С Божията помощ, вярваме, ще излезем от бедите, които ни сполетяха заради това, че моя милост дръзна (подобно на някакъв хептен позакъснял - а може би подранил?! - Дон Кихот) да встъпи в непосилна битка с арогантната властваща бюрокрация за промяна на катастрофалното статукво в образователната област.

За жалост обаче гражданите (и учителското съсловие най-вече, което е страшно!) в мнозинството си гледат тъпо на разправата с мен и със семейството ни и масово не реагират никак срещу гаврите, на които бяхме подложени: ето това е именно най-страшното!

Масовото българско безразличие към собствената ни участ като нищо ще провали тъй китното ни, свидно, ала многострадално отечество - понеже народът изпадна в гибелно безчувствие-безразличие към всичко! А пък да не говорим каква отвратителна бездуховност (немислене, безчовечност, простащина) владее душите на огромната част от българите!

Нима, драги търпеливци, не разбирате, че коренната промяна в образователната област трябва да стане в спешен порядък, но няма кой друг да извърши тъй потребния поврат освен НИЕ САМИТЕ?!

ЗАБЕЛЕЖКА: Коментарите във Фейсбук можете да видите ЕТО ТУК.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

ВИЖТЕ КОЛКО МУ Е АКЪЛА НА ГРАНЧАРОВ В ЕДНА И СЪЩА ПУБЛИКАЦИЯ СЛАГА ФЛИРТУВАНЕТО СИ С НЯКАКВА ДАМА И СЪОБЩЕНИЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА ЖЕНА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ Е ТОЯ НЕЩАСТНИК КОГОТО НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНЕМ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ЗА ДА СМУЩАВА ЖИВОТА НА НАШИЯ СПЛОТЕН ОКОЛО ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Жената на снимката от "Столипиново" ли е? Ако ДА, това е похвално, защото показва, че сте добър човек.

Ангел Грънчаров каза...

От Нова Загора е съпругата ми, другарко! :-) Време е от злоба да си извадите с ръка черния дроб, да го опечете и да го изядете! :-)

Анонимен каза...

Горката жена... :-(

Ангел Грънчаров каза...

Питайте това с дроба, ще Ви олекне в един момент... то с толкова злоба не може да се живее... :-)

Анонимен каза...

Не я пускай , това е душевен вампир , храни се от твоята душа и така те ядосва .

Ангел Грънчаров каза...

RНяма такова нещо, изобщо не ме ядосва, напротив, забавно ми е: обичам да изследвам душевната и човешката патология...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров не сте сам в битката! Господин Грънчаров, аз като Ваш ученик ще дам всичко от себе си, положителната промяна да я видите с очите си! Бъдете здрав Вие и цялото семейство!

Петко Панамски

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за подкрепата! Жив и здрав да сте!

Анонимен каза...

Браво на Петко Панамски ! Да има повече такива ученици .