Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 октомври 2018 г.

Кой е верният подход във финансирането на една наистина обществена или гражданска медия?




КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Нали си решихме всички останали проблеми, та ни остана само да решим проблема с циганските гета?! :-( Като изгоним циганите от гетата им на улицата ли ще ги оставим да спят?!

А що се отнася до разсъжденията на авторката за това що е "обществено" държа да й кажа, че нейната представа за обществено също е доста объркана. Чисто обществена (гражданска) е онази медия, която се издържа (финансира) от самите граждани, от обществото. Как, по какъв начин, какъв е механизма на това финансиране, е отделна работа, има, предполагам, варианти. (Не виждам грях в това самата община, разполагаща с пари на данъкоплатците, да превежда годишно някаква сума за подкрепа на обществената телевизия - след като самото общество, самата общественост е преценила, че тази медия има обществен характер, служи на обществото, на обществения интерес!)

ПОтв наистина е частна по форма телевизия, но тя от години е доказала, че служи на обществото, защищава коренния обществен интерес - пък дори и това да вреди (също така доказано!) на не желаещите да следват своя чисто частен интерес нейни собственици.

Ако обществото ни беше наистина гражданско, т.е. ако в него действително имаше истински граждани, то ПОтв тогава щеше да бъде финансирана от самите граждани, примерно чрез волни дарения, пожертвования, дори и нямаше да е грях да се уредят така нещата, че всеки ползвател на ПОтв да трябва да плаща някаква месечна такса за да има възможността да гледа телевизията, т.е. да бъде приложено абонирането.

Пеевски да ни се дава за пример, че щяп бил да прави "истински обществена" медия, е смехотворно, да не кажа тъпо изказване! Г-жа авторката на моменти наистина стряска (нормално) мислещите хора с тъй странните и екстравагантните си понякога изхвърляния. (Примерно, че Путин, да речем, е "демократ" и прочие...)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Как къде ще спят? В затвора, разбира се!

Ангел Грънчаров каза...

И кой ще им плаща издръжката в затвора бе, дебил? :-(

(Поне в концлагер да ги пратим, а? А не е ли най-добре да бъдат избити, кажи де, тъпа железо-бетонна комунистическа главо, пълна с петолъчки?!)

Анонимен каза...

Няма цена, която да е висока за възможността да се наслаждаваме на Вашите предавания!