Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 16 ноември 2018 г.

Що е да си чистач на душевни... нужници?


И тъй, излезе най-сетне тъй дългочаканият от мен акт на Върховния Касационен съд по моето съдебно дяло (за отмяна на опраскването-уволнението ми), ето, можете да се запознаете с него:

ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 884, София, 15 ноември 2018 г. (ако не се отваря на мястото "Търсене по входящ номер във ВКС" напишете Входящ номер 7892 от 2018 г. и ще го намерите сами). Въздържам се от коментар на въпросното определение, ще кажа обаче, че то е в полза на противната страна (другият вариант на решение, а именно "Не допуска касационно обжалване" щеше да бъде в моя полза, щото той щеше да означава влизане в сила на Решението на Окръжен съд за възстановяването ми на работа като учител по философия и гражданско образование в пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ-Ленин". Съдията, по чийто доклад е постановено настоящото решение е Борислав Белазелков, той е и председател на състава; ето едно кратичко интервю от него, в което той говори именно за манипулираното "правосъдие":



Значи ще се проведе открито заседание на ВКС (някога, да се надяваме в не толкова далечното бъдеще), на което двете страни ще се сблъскат фронтално по въпроса доколко разрешението за моето оправскване от ТЕЛК е законно (предвид това, че то е взето на основата на невалидно, на нищожно решение на ТЕЛК за инвалидизирането ми, обжалвано от мен). Това обаче означава за мен още няколко мъчителни месеци съществуване в безкрайно унизителни условия, без средства за съществуване и в разклатено здраве (излишно е да казвам, че тази нощ заради новината от ВКС не мигнах, сърцето ми в резултат на това в момента препуска бясно и не може да се успокои по никой начин, чудя се дали да не извикам бърза помощ - щото в такива случаи лекарят ми е казал да правя точно това!). Разбира се, да говорим за някакъв човешки елемент в случващото е напълно безсмислено, знайно е, че такъв изобщо не съществува - за съзнанието най-вече на властващите персони.

Ще кажа и това, че взетото решение-определение от вчера (възниква обаче въпроса защо заседанието на този състав беше определено за 24 октомври, а съдът се произнесе едва вчера, 15 ноември: нима съдът е заседавал непрекъснато повече от 20 дена?!) е стъпка към произнасянето на съда в полза на противната страна, което поставя казуса на още по-интересна плоскост: тогава ще излезе, че моя скромна милост е единственият български учител, лишен от упражняването на преподавателски права и от възможността да упражнява своето конституционно и човешко право на труд с окончателен акт на съда (!!!), което по необходимост ще доведе до необходимостта (стига дотогава изобщо да съм жив де!) да се обърна в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, е, вярно, тогава вече задължително няма да издържа, няма да доживея до тъй късното тържество на правдата и справедливостта в свидното ни отечество. (В светлината на обаче на най-новите постановки на Европейската комисия за това, че законността у нас вече комай се била възцарила аз обаче много се съмнявам дали изобщо има смисъл да дам оставащите от живота ми дни, месеци или години за да се боря за законност по моя казус; признавам си, вече решително нямам сили за това!)

Какво да правя в тази ситуация ли? Не знам. Честно отговарям, че не знам. Не че не съм очаквал такъв вариант, не, напротив, много го очаквах. (Изобщо не подценявам възможностите на противника си!) Е, ще мисля какво да правя занапред в така сложилата се ситуация. Виждате, оказва се, че се очертава съвсем реалната възможност да бъда лишен от упражняването на правото ми на труд даже и по съдебен ред, до този момент съм лишен от това право с акт на самозабравила се властница, но и ако самият съд потвърди нейния волунтаризъм, тогава, приятели, кажете ми, какво трябва да направя на моите 59 години за да си защитя някак честта?! Да ида да се самозапаля пред Парламента ли? Или да направя друга някаква щуротия?! Остана ли ми някаква друга възможност да живея що-годе човешки, изкарвайки прехраната си с честен труд? Кажете де, що се умълчахте така?

Знам какво ще кажете, разбира се: амче иди, Грънчаров, се фани на някаква друга работа, нима непременно трябва да си учител по философия?! Зер че ти пречат герберчовците-герберките да си упражняваш професията (която си упражнявал цял живот, цели 35 години!) не значи, че трябва да умреш от глад я?! Иди се фани примерно хамалин, стани пазач (за 320 лева заплата, така плащат на пазачите у Нашенско), най-накрая нищо не ти пречи да станеш... мияч на обществените нужници в Пловдив де, нали така? Я го виж ти, ще ми иска той непременно учител да бъде, откъде-накъде?! Ние не сме учители, пък виж ни, живейм си некак?!

Това, което някаква анонимна "Луда с удивителните", така я нарече народът, става дума за тая "коментаторка", която пише всеки ден в блога ми вече не знам колко години, та значи това, което тя всеки ден ме кара да направя, а именно да ида да стана чистач на обществените нужници, ето в този момент ме кара да констатирам: а аз всъщност, позволете да запитам, дали пък вече не съм точно това, а именно чистач на въпросните прословути обществени нужници? Разбирате ли за какво намеквам - или нема никаква надежда да ме разберете?! Нужници, ала именно ОБЩЕСТВЕНИ, сфащате ли за какво намеквам? Амче аз фактически точно това правя от години, чистя ви нужниците бе, хора?! В най-големите ви мръсотии ровя, разбирате ли ме поне малко?! В мръсотиите на душите ви ровя бе! И това ли още не сте сфанале? Егати, май сте затъпели прекалено - щом дори и това не сфащате?!

Мен ме опраскаха всъщност точно затова: щото искам да спомогна за очистването на шибаните ви оскотели души бе, да, боря се за това да се установи ЧИСТОТА именно в душите ви, загрявате ли поне малко това бе, проклети албански реотани?! Аз от години насам съм съвсем доброволен чистач на вашите не толкова ОБЩЕСТВЕНИ, а по-скоро на "ЧОВЕШКИТЕ" ви, с извинение, нужници, имам предвид ДУШЕВНИТЕ ви нужници, да, душите ви наистина са заприличали на същински нужници, ама от тия, каквито бяха навремето нужниците, имам предвид нужниците по времето на незабравимия от вас социализмо-комунизъм; младите не знаят, завалиите, нищичко за тия тогавашни паметни нужници, в които човек не можеше да стъпи без да настъпи в лайна (с извинение!), лайно до лайно беше в тия незабравими социалистическо-комунистически нужници, е таман такива са и ДУШИТЕ ви; ето за онагледяване да туря една картинка в помощ на младите, а, искате ли - или не искате?! Ето все пак една малка илюстрация на нужниците в епохата на тъй непрежалимия ви руско-бълргарски социализмо-комунизъм:


И този нужник на картинката е все пак доста приличен, художникът не е изобразил цялата мръсотия, която цареше в образцовия социалисто-комунистически нужник от онова време, който, по моя преценка, се е пренесъл тъкмо в... ДУШИТЕ ви. Ако щете ми вервайте, такива са ви именно душите. А пък аз съм им някакъв луд чистач, който се е загрижил за тяхната ЧИСТОТА. Аз се грижа да спомогна за очистването на душите ви от мръсотията, опраскват ме по тази причина (някой явно има полза от това душите ви да приличат именно на съветско-руско-български комунистически нужници!), а вие гледате като телета на сеира - и... тъпеете, никак не реагирате! Така из виждам картинката, ползвам се от разни метафори (за душевни нужници и пр.) с крехката, съвсем отчаяната надежда, че некой може нещичко и да разбере, може нещичко да зацепи: ако не го разбере с акъла си, поне да го... надуши със сетивата си (както правят именно животните, примерно кучетата и пр.).

Хайде да спирам дотук, надежда никаква няма, положението е трагично и катастрофално. Какво ще правя занапред е отделна работа, много е проблематично дали ще имам и време нещичко да направя предвид така и така сложилата се ситуация. За днес ми стига откритието, че без да се усещам какво правя години наред съм бил не толкова учител, а съм бил именно чистач на душевните и човешките, с извинение, нужници на народа! Ето това откритие ми стига за днес. Живот и здраве да е, ще се примиря с него...


Тоя отпреде на изображението прилича на вашия любимец бай Тодор Правешкий бре, нали така?!

Бъдете здрави! Констатацията ми, че душите ви са подобни на съветско-руско-български социалисто-комунистически нужник много ли ви обиди? Така и требва да е: нека да боли колкото се може по-силно! То е за ваше добро.

Апропо, не аз требва да се грижа за чистотата на вашите собствени душевни и човешки, с извинение, нужници, а това си е ваша лична работа, загряхте ли поне това?! Едва ли, но има надежда, тъй ли?!

До скоро тогава, като... изтропате нещо, обадете се, свирнете ми, кажете, ще ви чуя (или прочета)... а може и да опитам да почистя след вас...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

29 коментара:

Анонимен каза...

Неприятна е ситуацията, но защо такава агресия/омраза към индивидите, за чиито души във въображението си се явявате като спасител/чистач? Ако Спасителя беше проявил такава омраза към тези, за които...
Б. Димчев

Ursus Major каза...

Все пак, Ачо, справедливостта възтържествува!

Анонимен каза...

Агресия ли? Аз по-скоро долавям тук някаква болка. Думата агресия е неподходяща. Но то си е въпрос на възприятие.

Анонимен каза...

А може би причината за всичко е тази, че ако ние бяхме по-различни, до неприятната ситуация с Грънчаров изобщо нямаше да се стигне?

гАд каза...

Правим нещо за което никой не ни е молил, не ни се получава, в крайна сметка и страдаме заради това ... Разбира се, че са виновни "получателите" на "услугата" :))
Важното е някой друг да ни е виновен, за да има на кого да покрещим, наплюем

Съжалявам за новината, но все още има шанс

Колко се плащало на пазачите .. винаги съм смятал, че някаква заплата е по-добра от никаква и, че няма мръсна работа. Но това си е мое мнение.

Анонимен каза...

Остава Анчо, да публикуваш тук :
решение № 61/05.03.2013 на ВКС, IV г.о. по гр. д. № 456/2012.
Защото досега това решение не щя да излезе и да ми пристане :-) в сайта за търсене на ВКС! Не, че не е възможно, поради някаква неизвестна моя търсаческа грешка. Но, без това решение публиката не може да се ориентира правилно в новия, или по-точно в актуалния спорен казус в дялото. А именно в законосъобразността на насрочването му за разглеждане в о.с.з., във ВКС. А в това, че по стария, или по основния казус на уволнителното дяло - пълната ти некадърност да учителстваш, по чл. 344, ал. 1, т. 5 от КТ, съдът е задължен да го реши в твоя полза, не само, защото е смехотворно и очевидно несъстоятелен, неоснователен, престъпно-дискриминационен, незаконосъобразен отвсякъде, тъжен, мрачен и ретрограден, и не, само, защото е имало решение на съда по същия казус в предходна съдебна сага...в това, само един дебилен, или подкупен съдия не би бил убеден! :-)

2018.11.16г. Владимир Петков-Трашов

Мъдър човек каза...

От 29 май 2013 г до 5 август 2014 г служебното правителство на Георги Близнашки в България извършва 2784 уволнения, назначения и размествания по високите и средните етажи на властта - директори на направления в министерствата, дипломати, областни управители, директори на цели държавни служби и областни инспекции, и т.н.

2784:433 дни = повече от 6 човека всеки ден, включително празничните и почивните дни. Всички те са постигнали и след това са изгубили десетки и стотици пъти повече, от теб, с твоята мършава учителска заплата.

След опита за преврат срещу Реджеп Ердоган на 15 юли 2016 г, за 1 година в Турция са уволнени 150 ХИЛЯДИ полицаи, военни, държавни служители, учители,професори в университетите и много други далеч по-образовани и ерудирани хора от теб. Всички са си изпълнявали съвестно служебните задължения, не са влизали в конфликти с ръководството си и са били уволнени по политически причини, без възможност да обжалват и да протестират.

И нищо. Живеят си хората, трудят се, реализират се в живота, гледат си семействата.

Само един-единствен Ангел Иванов Грънчаров от Пловдив, по прякор "Щурия Грънч", е най-онеправдания от всички онеправдани и най-несправедливо уволнения от всички несправедливо уволнени форми на живот в нашата Галактика :)))

Приеми фактите бе, Грънч!

Погледни се критично отстрани, признай пред себе си, че си конфликтна и антикомплеменарна частица и престани да се запъваш, като костилка на гъз!

Разходи се, погледай небето, подишай чист въздух навън и си намери реализация в друга сфера.

За какво ти е притрябвало да тровиш себе и живота на другите, около теб, с още повече разправии??? Нали видя, докъде я докара, защо си мислиш, че занапред те очаква нещо различно???

Сигурно някога си учил, че "човекът е мислеща тръстика", но за разлика от тръстиката, човекът винаги може да си тръгне и да си намери друга работа.

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, горното го е написала директорката на тета. Само тя е способна да изпитва такава силна злоба към вас.

Анонимен каза...

Тя значи Ви възприема като "костилка на гъза си". :)))))))))))) Толкова изискан литературен стил има само тя понеже е учителка по литература. :)))))

Ангел Грънчаров каза...

Тъй "мъдрия", видите ли, "човек" (не е възможно да си мъдър, пък да си злобен, същото може да се каже и по отношение на човека) е време да "помъдрее" още немножко (т.е. още малко да се отърве някак от глупостта си) като осъзнае, че Ангел Грънчаров е твърде различен и от нашенските уволнени чиновници, и от турските уволнени полицаи, учители и пр., т.е. може да се очаква, че той няма да се държи по очаквания и тъй удобен за властимащите начин. А какво съм постигнал до момента тепърва ще се разбере, постигнал съм много и още много тепърва ще постигам - живот и здраве да е само! Тъка стоят нещата, другарю "мъдър", тъй да се рече, "човек", ако поне малко бяхте мъдър щахте поне отдавна да се осъзнал, че е много глупаво човек да е движен от така тъпата емоция, наречена завист. Толкова засега. Мога още да Ви помогна да развиете като личност, ала за това ще Ви се наложи да си платите (давам консултации по личностно развитие, заповядайте, имате голяма нужда от обучение в тази насока)...

Анонимен каза...

За закърнелите ви мозъци - толкоз. Подкрепяйте Зрънчо и се излагайте. Това е

Анонимен каза...

Каквито и недостатъци да има Грънчаров, колкото и да не допада някому с убежденията си - нищо не оправдава неговото и на неговата жена уволнение.
Затова призовавам всички към солидарност, независимо от това, кой какви политически, религиозни, философски и прочее убеждения изповядва.
Защото двойното уволнение на семейство Грънчарови е позор във всяко отношение.

Подкрепете учителското семейство финансово, с каквото можете,
по сметката за дарения:



Ангел Иванов Грънчаров
Angel Ivanov Grancharov

SWIFT ( BIC) : UNCRBGSF

IBAN: BG14 UNCR 7527 1055 2784 14

Мъдър човек каза...

Хахахахаха, завист???

За какво има да ти завиждам бе, Грънч, за качамака с пръжките, дето си пуснал снимка преди седмица или за 70 евро от Гугъл, дето за 2 години си изкарал по 18 стотинки! На ден!

Аз сега постя, но по принцип си хапвам свински врат или пилешко на фурна. Работя за 1000 лв, вярно в София, не в Пловдив и плащам наем и други разходи с тия 1000 лв, но все пак ми остават за разходка до Пловдивския панаир за 1 ден отиване и връщане с 1 класа експреса. Ти на градския автобус не можеш да се качиш, махаш крачоли пеша, като римски пехотинец (те са ходили със сандали и туники де, но няма значение, важен е принципът).

Считам себе си за мъдър, защото живея в мир със себе си и света, а човек - всички сме хора, дори и изтрещелите скандалджии, като теб.

Ангел Грънчаров каза...

Именно, именно: да, завист! :-) Вие именно с нещо друго освен с пържолите дето ядете можете ли да се похвалите? Даже име нямате, даже от собствената си самоличност се срамувате и я криете, мерзавецо: как да при това положение да не умирате от завист?!

Няма как да живеете в мир със себе си при положение, че зад Вашето "себе си" стои едно нищо. Светът за Вас при положение че като личност сте едно нищо даже и никога няма да узнае - как тогава и със света да сте в мир? Та Вие даже и не съществувате, бездушна и безлична нищожна твар!

Сега осъзнавате ли в колко тежко положение се намирате? Съзнавате ли своята собствена трагедия? Естестено, че ми завиждате - та аз съм всичко това, което Вие никога няма да имате!!! Аз съм това, което Вие никога няма да бъдете! Естествено че пържолите Ви придсядат щом единственото, с което можете да се похвалите по време на пости са само те! Съзнавате ли какво значи, че само с тях моете да се хвалите - че с нищо друго нямате с какво да се похвалите?!

Аз имам това, което Вие никога няма да имате: имам чиста съвест. Имам личност, от която няма защо да се срамувам. Имам с какво да гарнирам своя качамак с пръжки...

Анонимен каза...

Най-разумното сега е да си вземеш багажа ако е възможно, зарежеш всичко за минимум 3 седмици, включително тъпия интернет, и отидеш в някоя красива чужда държава, при приятели например... стар псохологически трик, който съм прилагал и знам, че работи безотказно, е временното напускане на обичайният хабитат и потопяването в напълно различна реалност. Това някакси дава перспектива, виждаш ситуацията, средата и себе си отстрани, и се събуждаш от кошмара на ежедневието. Така и само така човек е свободен и способен да се надсмее над всяка ситуация... трябва обаче да намериш възможност, място, където да се отделиш... туй е моят съвет. Друг нямам.

Ursus Major каза...

Тъпунги, не се газирай излишно.
Приеми фактите такива, каквито са, ти си тъпунгер и с тъпунгерщините си я докара до под кривата круша.
Или на съда е повлиял Путин?
Или лично Боко се е обадил да те опраскат, обиден от писанията в блога ти?
Или комуняките са бесни от ежедневното ти разобличаване на комунизма в България?
А можеше лятос да си накосиш малко сенце и сега да си имаш, да си преживяш, ама ти протести ще ми правиш, на civil romanus ще си играеш, тъпунгер с тъпунгерите!

Мъдър човек каза...

Имам две специалности за висше образование, втората е Педагогика, с която имам право да преподавам предметите, от дипломата в първата ми специалност. Не те знам какъв си философ, но като чета какви глупости си написал, ти казвам като специалист, че като психолог и педагог си кръгла нула, добре, че са те махнали от училището, да не облъчваш с простотията си младите хора!

Анонимен каза...

На зло куче-зъл прът!
(За който се познае)

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, искрено и по човешки ти съчувствам!
При всичките ми несъгласия, спорове и препирни, убеден съм че ръководството на училището постъпи подло с теб.
А "безпристрастният" български съд издаде крайно несправедлива присъда по твоя случай.
Бог да ти даде сили и търпение!
Не спирай да се бориш!

Ангел Грънчаров каза...

Към "мъдрия", моля ви се, "човек":

Колкото сте "мъдър", колкото сте "човек", толкова сте и "психолог". И десет дипломи да имате, личност (душа, акъл тоже) като нямате, нищо не сте. Апропо, не разбирате ли, че тази злоба, която без капка неудобство демонстрирате, Ви води до гибел?

Ангел Грънчаров каза...

Bacho Кольо, признавам си, изненада ме с реакцията си, но ти благодаря за нея! Трогнат съм! Най-важното все пак е да сме човеци.

Все пак присъда произнесена още няма, тепърва ще бъде откритото заседание по делото, там ще водим тежка битка, има някакъв шанс съдът да не е хептен необективен и да отсъди според разума, правото, закона и справедливостта.

Бъди здрав!

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Владимир Петков-Трашов, и аз не мога да намеря въпросното решение ВКС, на което се е позовал адвокатът на противната страна. Ще се постарая да го взема в хартиен вид, ще го сканирам и ще го публикувам - за да може интересуващите се да видят за що иде реч. Моят адвокат смята, че във въпросното решение казусът е коренно различен и то не може да се смята за основание, но ще видим когато се запознаем с него. Толкова засега. Казусът с моята съдебна одисея, прочее, става още по-интересен - и вълнуващ. Хубавото все пак е, че живеем в страна, в която животът на такива като мен (дето се стараем да не живеем като шушумиги и мижитурки, а се мъчим да живеем като личности!) е направо безкрайно интересен.

Мъдър човек каза...

Написал си, Грънч, че "има някакъв шанс съдът да не е хептен необективен и да отсъди според разума, правото, закона и справедливостта."

Но ако уважаемият съд е наистина обективен и отсъди така, то няма да е в твоя полза, а срещу теб и твоята безумно завишена, и също толкова категорично и абсолютно необосновано хипертрофирала самооценка.

Анонимен каза...

Господин Грънчаров, поздравления - успяхте най-сетне да предизвикате на публичен диалог своята мълчалива опонентка! Директорката на тета най-сетне проговори. Гония коментар на "Мъдър човек" е написан от нея самата. Само тя има този обичай да говори сякаш не е човек, а богиня. Прождължавайте все така, щом тя проговори ще очакваме тук да изрази всичките си безумия тук, във вашия блог.

Анонимен каза...

AIG, aбе с тия нужници голема простотия се лее - това е изконния страх на бълхàрите от мръсотията турска, щото те си я знаят и произвеждат... И ги е страх от това, виж как те плашат - чистач на нужници... Жалко племе с турски отенък, ама не сегашен, а от 1878...

В Германия да "чистиш" нужници - та те са си чисти, все едно да измиеш банята си...

А Америка? Тоже. А Абстралия? Тоже.

Само вие си знаете вашто, нужници та нужници...

Е, не е прекрасна професия, но познавам и бели хора които я вършат... И кво?...

Просто ви мързи та ви боли... Половин София ходи на Макдоналдс Цариградско шосе (ако още е там де) и немат ум да си изчистят мястото... На Запад има съвеЦка АРМИЯ от чистачи, а мързеливите българи седят като оплаквачка и ах, как се осрахме, а кой ще почисти сега...

Само капитализма ще ви вкара в пътя, жалки тъпанари... За нищо не ставате, ей !! И за чеп за зеле не ставате, дет викаше Карбовски...

Ангел Грънчаров каза...

Нема да доставя тоя кеф на комунисто-комуноидите: да се махна от България и да замина за Австралия или за Нова Зеландия - та те тук да си безчинстват необезпокоявано от никой! Не, тая радост аз няма да им доставя никога!

Анонимен каза...

Прав си, тия хитри BG маймуни няколко пъти се опитват да те пратят извън БГ, от коментарите на имбецилите знам...

А нима не беше така през комунизма - щом някой е бодлив и извън капацитета им, другарите се събираха начело с другаря селяндур бай Тош, умуваха и казваха - той сее разложение в редиците на социализма, най-добре е да го пратим на Запад, там ще заглъхне (предвид на желязната завеса) и няма да ни пречи повече...

Знам фрапиращи примери на такива емигранти, не ми се мисли сега, сигурно и ти знаеш... Един куп са...

Простия човек комунистическата власт държеше зад телени мрежи, но ако някой е по-умен - веднага, айде холан (турска дума), бегай на Запад, че ние си искаме овцете тука, а ти само ни пречиш...

И били тъпи комунистите - не са, те се водят по Сейтън, но за тяхно съжаление той е тъп като задник и оттука започват деформациите на социализъмо, ок...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Боя се, че ти най-сетне разбра кво е емигрант...

Той е в друг език, тука не говорим вашия бълвоч...

Обаче с емигрантите имаме лек проблем - мноо от тях са тъпи кат задник, знам един от Фиджи, тоя човек след 10 години тука едва ли знае повече от 5 думи на английски... Извинявам се, може би са 8...

Така че не знам, бълхàрин тука както знам и наблюдавам, ще говори някъде 15% английски, но той ще си мисли, че тва го устройва и е 100%... Те са нахални и глупави кат задник, но за тяхно съжаление капитализмo не се интересува от комплексите им...

Така беше когато бях във Фриско (San Francisco) 8 месеца , имаше там безумни бълxàри, те смятаха, че са шеф (не готвач, тая нова дума ви се пръкна отведнъж y дивио ви мозак, ок)...

Не знам кAде са теа нещасници сега, най-вероятно са се научили да работят и да затварят плювалникo си, ок...

Америка не се впечатлява никак от балкански задници, така е и с пpефърцунените сърби, пращах ти видео за тях, ок... Tе са кат българи, мислят че с нахалство на Запад някой ще ги слуша - фатална грешка...

Но те немат чалга и пикаят газ, вервай ми... Шматки турска сволоч поробена, нищо друго...

А. от Австралия

Анонимен каза...

Учителю наш, спасителю на душите наши, не ни напускай - "та те тук да си безчинстват необезпокоявано от никой!"!!!