Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Тази нощ баба Марийка, спяща от месеци на тротоара в тъй хуманния град Пловдив, е била затрупана със свеж снежец!


Тази нощ страдалката баба Марийка, от месеци спяща на тротоара в толкова културния град Пловдив, е била затрупана със сняг. :-(

Оказва се (длъжен съм да констатирам и това!), че обществото, в което живеем, е съставено не от човеци, а от вълци... пардон, вълците са по-хуманни от нас, ние явно живеем в общество, съставено предимно от нравствени уроди-дебили!



Длъжен бях да ви кажа и тази горчива истина, ако щете ме проклинайте колкото ви сърце иска...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

13 коментара:

Анонимен каза...

АМИ ВЗЕМИ Я ДА СПИ В ТВОЯ ДОМ БЕ ГРАНЧАРОВ ЩОМ СИ ТОЛКОВА ХУМАНЕН!!!!!!!!!!!!!!!НАС ОТ ТЕЛ ЛЕНИН НЕ НИ ПРИТЕСНЯВА ТОВА, ЧЕ ТАЗИ СМРЪДЛА Е ИЗБРАЛА ДА СПИ НА УЛИЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ НИЕ НЕ СМЕ БОЛШЕВИКИ И УВАЖАВАМЕ ЧОВЕШКАТА СВОБОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АКО БАБА МАРИЙКА УМРЕ ОТ СТУД ГЛАВЕН ВИНОВНИК ЗА НЕЙНАТА СМЪРТ ЩЕ СИ ТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ИМЕННО ТИ Я ПОДСТРЕКАВАШ ДА НЕ ПРИЕМА ГРИЖИТЕ НА СОЦИАЛНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ В НАШАТА ТОЛКОВА ХУМАННА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!АКО ТИ НЕ БЕШЕ СРЕЩНАЛ БАБА МАРИЙКА ТЯ ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА БЛАГОДЕНСТВА В НЯКОЙ СТАРЧЕСКИ ДОМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО ЕТО ЗАРАДИ ТЕБ, НЕЙНИЯ "ЗАЩИТНИК", ТЯ СЕГА ЩЕ УМРЕ ОТ СТУД!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО ТОВА НЯМА ДА ТИ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ГРАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ ВСЕКИ ДЕН ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗИШ ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА, КОЯТО Е НАЙ-ЧОВЕЧНИЯ ЧОВЕК НА НАШАТА ЗЕМЯ!!!!!!!!!!!!!!ПРОКЛЕТ ДА СИ ЗА КОЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Вие поканихте ли я да спи във вашия вход, Грънчаров?

Анонимен каза...

Според лудата, Грънчаров е виновен и за снега, които е навалял. Май че лудата е луда заради безкрайната си злоба и лошотия.
По-голяма "смръдла" от лудата с удивителните няма - най-смърди гнилата й душа!
На баба Марийка може да смърдят дрехите, но душата и е чиста.

Анонимен каза...

Само лудата с удивителните може да нарече директорката-престъпничка, виновна за уволнението на учителското семейство Грънчарови "НАЙ-ЧОВЕЧНИЯ ЧОВЕК НА НАШАТА ЗЕМЯ!!!!!!!!!!!!!!"
Всъщност директорката може да носи титлата "най-отмъстителното същество на земята".

Анонимен каза...

Тя тази жена е светица щом оцелява в този студ. Господ я е пратил преди Коледа да ни покаже кои сме ние.

Надя Кирилова

Анонимен каза...

”Защото гладен бях и Ми дадохте да ям; жаден бях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте; гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте. Тогава праведниците ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен и нахранихме, или жаден и напоихме? Кога Те видяхме странник и прибрахме, или гол и облякохме? Кога Те видяхме болен, или в тъмница, и Те споходихме? А Царят ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили” (Мат. 25:35-40).

Надя Кирилова

Ангел Грънчаров каза...

Точно така! Не подслонявайки баба Марийка, живеещите в квартала около нея сякаш самия Бог не са подслонили, сякаш самия Господ са оставили да спи на улицата! Ето как Господ ни изпитва, а ние се провалихме при проверката...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров , къде е кметът? Да дойде поне една снимка да си направи с нея. Не го ли интересуват съгражданите му?

Надя Кирилова

Анонимен каза...

Вашия кмет на Пловдив, няма ли съвест тоя човек? Да предприеме мерки, това е слабост на него!

Цветан Ташев

Ангел Грънчаров каза...

Надя Кирилова Не. Кметът не се вълнува от такива дреболии, от такива човешки неща. Той се вълнува от съвършено други неща: пари, власт, слава... Аз му писах писмо, неговите подчинени отговориха не на мен,у а на... омбудсмана, очевидно се гнусят от граждани като мен, които им пречат да си живеят блажения живот, занимавайки ги със съвършено излишни неща, примерно за това, че някаква възрастна жена да спи на улицата е ужасно безобразие!

Ангел Грънчаров каза...

Цветан Ташев Боже, каква съвест у нашенски властник?! Та той не е човек, той е божество!!!

Анонимен каза...

Доколкото разбирам, баба Марийка си има дом, но е изгонена от него. Но до това е можело да не се стига. Не може ли тя да бъде върната в дома си, но да бъде назначен социален помощник на заплата, който да се грижи за нея и тя да не събира и трупа разни неща там. Решението на съседите и съда е жестоко и трябва да бъде отменено. Няма ли връзка с дъщерята на баба Марийка? Заедно с нея би могло да се направи нещо за отмяна на това решение и назначаване на лице, което да се грижи за бабата. Нейният казус не е изолиран случай. Не може с такава лекота да се гонят хора от дома им, без да се помисли за по - християнско и човешко решение. Ако познавате юрист, трябва да се посъветвате с него. Готов съм да се подпиша под гражданска петиция за връщането на баба Марийка у дома. Не може държавата и обществото с такава жестокост да се отървават от неудобните хора. Това е по - лесно, отколкото да се ангажираш с назначението и издръжката на човек, който да се грижи за бабата. Пиша това, без да съм напълно запознат с казуса. Може би говоря неподготвен и да греша в преценката за възможното решение. Но тези съседи, изгонили бабата със съдебно решение, как имат спокойна съвест да спят спокойно? Тя не е терорист и престъпник, че да я гонят. Не им е вредяла лично. Просто има здравословен проблем да събира разни неща у тях. Не е трябвало да постъпват така. Имало е и по-човешко решение, но тук и държавните социални институции никаква работа не са свършили.

Кръстьо Йорданов

Анонимен каза...

Това е работа на кмета на Пловдив, той къде гледа? Защо не предприема действия?

Цветан Ташев