Представена публикация

Призив за човечност

Една благородна човешка инициатива в помощ на Ангел Грънчаров Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и пи...

неделя, 11 ноември 2018 г.

На вечно робство ли сме осъдени?!


Кураж: 29 год. вече минаха, остават само още 11 - за да изминат ония 40 Мойсееви години, в които трябва да измрат всички роби! :-(

Да, но има една малка подробност в нашенските условия: а робите как възпитават децата си? Дали и на тях не присаждат, не предават робския си манталитет?

Второ, още по-важно може би: ами непроменената, пригодена за произвеждане на роби образователна система не фабрикува ли все но и нови роби?! Докато не променим из основи непонасящата свободата или робопроизвеждащата образователна система едва ли някога ще се отървем от робството.

Сега разбирате ли какъв е смисълът на борбата на идиоти като мен, които отвътре се опитваме да променим въпросната образователна система?

Ние сме мъчим, а пък вий само гледате сеир и никой не ни помага - държите се така щот дълбоко в душите си обичате робството, нали така?

На вечно робство ли сме осъдени при това положение?!Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

До 45 години има още малко и после пак 9.09.!

Анонимен каза...

ПРОСТАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ НЕ СМЕ РОБИ, А ПАТРИОТИ, А ПРОДАЖЕН СОРОСОИД КАТО ТЕБ ГРАНЧАРОВ НЯМА МЯСТО В РОДИНАТА НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МАХАЙ СЕ КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА НИТО СТРАНАТА, НИТО НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ПРЕСТАНИ ДА ПЛЮЕШ И ДА ХУЛИШ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ КАТО НЕ СТАВАШ ЗА УЧИТЕЛ, НИЕ СТАВАМЕ И РАБОТИМ САМООТВЕРЖЕНО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРЕСИВНАТА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА В ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАТОВА И ПРАВИТЕЛСТВОТО ТАКА ЩЕДРО НИ ВДИГА ЗАПЛАТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СМЕ ДОВОЛНИ, А ТИ КАТО НЕ СИ ДОВОЛЕН СЕ МАХАЙ ОТ СТРАНАТА НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВРАГОВЕ КАТО ТЕБ НЯМАТ МЯСТО ТУК ПРИ НАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!