Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 ноември 2018 г.

Отново съм принуден да изляза на улицата, отново съм длъжен да продължа своя съвсем самотен граждански протест за свобода в образованието


Обръщам се към всичките си приятели и читатели с важно съобщение, моля, не си мислете, че ще си загубите времето ако го прочетете:

Днес, 21 ноември 2018 г. подадох жалбата си до Комисията за защита от дискриминация във връзка с това, че по недопустимо арогантен начин властващи бюрократи в пловдивското образование ме дискриминират, ме остракират, ми пречат да си намеря работа като учител по философия и гражданско образование - и ме обричат на крайно унизително, на жалко съществуване без никакви доходи!

(Без работа съм вече 3 години и 5 месеца от последните 4 години и 7 месеца, т.е. в периода от първото ми уволнение през май 2014 година до днес за съм бил безработен през цялото време с изключение на период от 1 година и 2 месеца, в които работих след като съдът отмени тази първа заповед за уволнението ми и ме възстанови на работа (януари 2016 до март 2017 г., когато пък бях опраскан-уволнен втори път!)

Вземете също така предвид и това, че от 1983 година (когато, 24 годишен, аз за първи път влязох в класна стая с дневник в ръка, това, прочее, стана в Политехническата Гимназия в гр. Своге, където бях изпратен по разпределение) до първото ми уволнение през 2014 г. аз непрекъснато съм работил било като университетски преподавател, било като гимназиален, т.е. стажът ми е близо 32 години.

Да, обаче понеже като като личност, като философ, като учител и като гражданин се старая да си изпълнявам съвестно дълга и да си върша най-отговорно работата (и като капак на всичко имам демократични и либерални убеждения, което в училищни условия се изразява накратко в това, че спрямо учениците си се отнасям неавторитарно, сиреч човечно, с уважение съм личността, свобода и достойнството им!), моят пример на по-различен, нетипов учител не се хареса на една гербовашка директорка, която реши да се погаври с мен като ме... опраска (така на мутренски език се нарича уволнението у Нашенско); аз пък, естествено, се захванах да се боря за правата си (включително и по съдебен ред, в момента водя пето най-тежко съдебно дело плюс две преписки по мои жалби в КЗД!), ето, историята на моите борби стана твърде епична и прекалено жестока и безсърдечна.

Най-интересното обаче е, че обществеността на Пловдив (която е добре информирана за сюреалистично-абсурдисткия казус, аз освен че съм активен блогър водя години наред и предаване по Пловдивската обществена телевизия и не мълча, напротив, смятам, че данъкоплатците трябва да знаят на какви ексцесии са способни властниците, на които те им плащат заплатите и разходите за уютните кабинети и за меките кресла!), та значи гражданите на Пловдив (пък и не само те, щото историята ми, благодарение на интернет, се знае и в цялата страна, пък и извън нея!), с най-нищожни изключения, гледат на случващото се с пълно безразличие, не реагират никак, въпреки призивите ми за отпор срещу безобразията, злодеянията и беззаконията на разпищолилите се властващи образователни бюрократи!

Това, простете, е потресаващо, аз бих го определил като чудовищно, дори като нечовешко!!! Знайте, тъкмо заради това безразличие на гражданите властващите у нас си правят каквото им скимне, да, ние, гражданите, сме отговорни за това, че свидното ни и китно отечество се превърна в МУТРОЛАНДИЯ, една приказно-абсурдистка страна, в която няма идиотщина, която да не е възможно да бъде направена от вашите довереници във властта, чиито изстъпления търпите като истински роби! Цялата отговорност за случващото се в клетото ни отечество носят именно ония, които не се държат както подобава за достойни човешки същества и граждани, а се държат като роби и като животни, като скотове!

Да, никой (с нищожни изключения) не ме подкрепи в моите борби, което за мен е най-жестокото и най-обидното, което съм преживял в тия паметни години - за които платих страшна цена със здравето си!

В това отчайващо положение тия дни съм решен отново да изляза на съвсем самотен граждански протест, възнамерявам да изляза на БЕЗСРОЧЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ ЗА СВОБОДА В ОБРАЗОВАНИЕТО И СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВИРАНИТЕ УВОЛНЕНИЯ НА ТВОРЧЕСКИ И НОВАТОРСКИ НАСТРОЕНИТЕ УЧИТЕЛИ, изразяващ се в това, че ще поставя палатка на тротоара до входа към двора на училището, в което съм работил 18 години, но от което бях изритан на два пъти по напълно безчовечен и арогантно груб начин (пловдивската ПГЕЕ, по-известна като "ТЕТ-Ленин") и ще протестирам докато имам сили!

Приемете настоящето ми писание като съобщение за протеста ми. Същевременно подадох в писмен вид предложение до началничката на РУО-Пловдив, в което заявих, че съм готов (преди началото на протеста си) да се срещна с директорката на ПГЕЕ "ТЕТ-Ленин" и да разговарям с нея, щото смятам, че тя е крайно заблудена и не успява да осъзнае що прави (дръзна със смехотворен административен акт да ми отнеме преподавателските права!), да, понеже съм човек, понеже съм философ, понеже съм християнин, понеже съм демократ, то смятам, че съм длъжен да помогна на тази самозабравила се и упоена от наркотика на властта администраторка да осъзнае какво всъщност и наистина е направила! (Мой дълг като философ е да помагам на заблудените човеци да осъзнаят някои най-прости, ала за сметка на това съдбовно важни истини!)

По моето дълбоко убеждение това става именно с пределно честен диалог (нещо, което тя, като типична авторитарна властница, решително не обича).

Тъй че съм готов на преговори и на помирителен и душеспасителен диалог в тия така светли предпразнични, предрождественски дни на пост, на очистване от злото и на покаяние за сторените волно или неволно злини.

Толкова, желая ви хубав ден, бъдете здрави!

Заповядайте, гледайте онлайн предаването ми по ПОтв (На Агората с философа Ангел Грънчаров), което се излъчва на страницата на телевизията във Фейсбук - начало: 11.00 часа, от 12.00 пък ще тече на запис новата емисия на другото ми предаване по ПОтв, което се нарича ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ). До скоро!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

14 коментара:

Анонимен каза...

Гладна кокошка...

Анонимен каза...

ХАХАХАХХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОТЕСТИРАЙ КОЛКОТО СИ ИСКАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО НИКОЙ НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ ЗАЩОТО ХОРАТА РАЗБИРАТ, ЧЕ СИ НАПЪЛНО ЛУД И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГО ПОМИСЛЯТ ЗА ЛУД КАТО ЗАСТАНЕ ДО ПСИХАР КАТО ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА ТРЯБВА ДА ТИ ПОКАЖЕ ЧЕ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ТОВА КОЕТО ПРАВИШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО ПОНЕЖЕ СИ ЛУД НЕ МОЖЕШ ДА ОСЪЗНАЕШ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАРОДЪТ ПОДКРЕПЯ УПРАВНИЦИТЕ СИ, НАРОДЪТ ПОДКРЕПЯ И НАШАТА ЛЮБИМА ДИРЕКТОРКА, ЗАД КОЯТО СТОИ ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЕБ НИКОЙ НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ И НИКОЙ НЯМА И ДА ТЕ ПОДКРЕПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТОИ СИ СЪВСЕМ САМ В СТУДА НА ТВОЯ ГЛУПАВ "ПРОТЕСТ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКА ДА ТИ СЕ СМЕЯТ УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО СЪЩО НЕ ТЕ ПОДКРЕПЯТ ИЗОБЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!САМО ЛУДАТА СМРЪДЛА БАБА МАРИЙКА ТЕ ПОДКРЕПЯ НО ПРИЧИНАТА Е ЧЕ И ТЯ Е ЛУДА КАТО ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ТИ СЕ НАЛОЖИ ОБАЧЕ ДА ЯДЕШ КОТЕШКО МЕСО ТАЯ ЗИМА ЗА ДА ОЦЕЛЕЕШ!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))ТЯ ПОНЕ ИМА МНОГО КОТКИ И ЩЕ ТЕ ХРАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХАХАХАХАХАХХАХХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО ЗАРАДИ ВСИЧКИТЕ СИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЛУДОСТИ ЩЕ СТРАДАТ ТА ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО Е СЪМНИТЕЛНО ЧЕ НЯКОГА ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКИВА КАТО ТЕБ НА ОБЩЕСТВОТО НИ НЕ СА НУЖНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ТУК ЗАЩО НЕ СЕ МАХНЕШ ОТ БЪЛГАРИЯ, СТРАХЛИВЕЦО????????????!!!!!!!!!!!!!!!!ТА ДА НИ ОСТАВИШ ДА СИ ЖИВЕЕМ КАКТО НИ ХАРЕСВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАТО УЖ СИ БИЛ УВАЖАВАЛ СВОБОДАТА ЗАЩО НЕ УВАЖАВАШ НАШАТА СВОБОДА И СЕ ОПИТВАШ ДА НИ НАКАРАШ ДА МИСЛИМ КАТО ТЕБ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!НО ТИ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МОЖЕ КОЛКОТО СИ ИСКАШ ДА КВИЧИШ КАТО ПРАСЕ КОЕТО ГО КОЛЯТ НО НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))))))))

Ursus Major каза...

Ачо, те останаха ли ора у Филибето, къде не са вденали, че си тъпунгер, та па се абиш да протестираш?

Ursus Major каза...

Той наш Ачо Тъпунгера така сутрин казва на жена си, че ходи да си търси работа, па той ходи да протестира и после кат се прибира: "Ми няма, уволниха ме по некадърност!"

Анонимен каза...

Да, обаче понеже като като личност, като философ, като учител и като гражданин се старая да си изпълнявам съвестно дълга и да си върша най-отговорно работата (и като капак на всичко имам демократични и либерални убеждения,..." край на цитата.

Анонимен каза...

Респектиращи са упоритостта и постанството във времето, съпътващи отстояването на възприетите нравствени принципи и философски идеи!

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров!

Кореспонденцията е заведена с № 94-5963/ 22.11.2018 г.

Приемна на МОН

Анонимен каза...

Грънч, още отсега мога да ти кажа, какво ще направиш с тоя протест - каквото и с всички останали протести досега - на морето дупка ще направиш и ще те назначат за учител в Пловдив, когато цъфнат налъмите.

НИКОЙ директор няма да назначи нестандартен и опърничав човек, като тебе.

Върви в къщата на майка си Долна баня и пробвай да си намериш работа в Самоков, Ихтиман и даже в София, може да пътуваш с автобус Долна баня - Костенец и после с влак до София и обратно.

Там може по някаква случайност да попаднеш на директор, който още да не е чувал за тебе. В Пловдивска област шансът ти за работа, като учител, отдавна е кръгла и непоклатима нула.

Той и омбудсманът се опита да ти каже същото, ама на теб не ти увира глинената глава, нали си Грънчаров...

Анонимен каза...

Кой си ти, та ще му казваш на Грьнчаров какво да прави, някой да те е питал нещо, та раздаваш съвети, теб какво те касае случая с Грънчаров, ти си един анонимник, страхливец, при това лош човек, гадина, според това, което пишеш. Що не се скриеш вдън земя, ти и останалите анонимници...кой разумен човек изобщо вярва на анонимници, те сами са се зачертали като личности, за какво идват тук, само да мърсуват, скрити зад анонимността...
Писна ни от вас, а ти, Ангеле, защо ги пускаш тези коментари, не мога да те разбера...
Мария Василева

Ангел Грънчаров каза...

За да видят всички какво представлява и колко струва един български мерзавец, затова го правя, затова допускам коментарите на анонимните мерзавци, госпожо Василева, да, само затова го правя и ги допускам. Смятам, че това има огромен възпитателен смисъл, убеден съм, че ако крием мерзавщините на мерзавците, ако не ги изобличаваме, ако не допускаме мерзавците на свобода да си показват мерзавщините, ние спомагаме за затъването на страната ни в мерзавщини, убеден съм, че сага ме разбираш защо го правя. И, надявам се, ме оправдаваш. Щото съм учител и то по философия (етика, психология), затова го правя. Просто си изпълнявам съвестно учителския дълг, затова го правя. Цял живот съм правил това, ето, продължавам да го правя, въпреки че мерзавците стигнаха дотам в мерзавщините си, че ми забраниха да учителствам. Но да забраниш на заклетия учител Ангел Грънчаров да учителства е такава тъпотия (макар че е и мерзавска, макар че е и мерзавщина), че по-голяма от нея едва ли има. Ангел Грънчаров си учителства както диша, нали така? :-) И учи всички, та дори и мерзавците, които го мразят от цялата си душа и сърце! :-) И им преподава безценни уроци, за което те ще му бъдат длъжни докато са живи, пък и след това ще си му останат длъжни!

гАД каза...

Ако спреш анонимните то тук ще си пишете 2-3 човека само :)

Анонимен каза...

Напълно съм съгласен с г-н Гранчаров! Нека анонимните мерзавци да покажат мерзавщината си да я видим!

Анонимен каза...

Ми видяхме я, и кво? Важно е да видим доброто, а не мерзавщината!
Дамянов

Ангел Грънчаров каза...

Като се отвратим от мерзавщината и от мерзавците (но истински, а не лъжливо, само на думи!), ний всъщност сме поели вече по пътя на доброто...