Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 ноември 2018 г.

Настана радостна суетня на лакомите рублоядни пеликани в руското задунайско блато, те пак прецапаха своя тъй любим Рубликон!



... Но в случая ще стане дума за смешката в диалога между Вуте и Пена, която на неговото “здравей” отговорила светкавично”: "Леле, Вуте, една дума каза и веднага ме уговори!”…

Точно това се случва с нашенските Пенки, които, прочели-непрочели, веднага пристанаха на подхвърлената от руския вестник “Комерсант” идея газопроводът “Турски поток” да продължи през българска територия, а не през гръцка – включително заради принципа “не сакам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле”. Пък ако ще “турско да стане” с този поток, кръстен лично от Путин “турски” за назидание на българите.

Настана такава радост, такава еуфория сред местните лакомници! Пеликаните, вместо да отлетят нейде на юг при отлетелия в Анкара (обявен там от Путин на 1 декември 2014 г.) “Южен поток”, отдавна гледаха унило и завистливо на север към съответния “Северен поток”. “Значи за “Северен поток” може, а за “Южен не може”, грачеха обидено изгладнелите важни критици сред българските подизпълнители (на руската воля, не само на несъстоялия се “Южен поток”).

Колко малко им трябваше обаче, за да се оживят! Появи се една статийка в руски вестник с предположение, че леко измършавелите пеликани могат да се върнат на руската хранилка и те веднага затракаха с клюнове като щъркели в размножителен период през пролетта.

Докато господарите им от “Газпром” мълчат и наблюдават гнусливо от Москва настаналата суетня в задунайското си блато, руските медии отново взеха на подбив апетита на “братушките”, винаги готови да клекнат пред своя Рубликон. “България е готова за “Южен поток”, тръби “Вечерная Москва” като меродавен наблюдател на онова, което вижда под полата й.

Не, този хумор не е точно шопски. Свързан е с руския шопинг на българчета. Техните избранници в уж българския парламент моментално обявиха, че има парламентарен консенсус да ни вкарат руската тръба така, както и американски Шеврон, успешно прогонен от България от адептите на “Газпром” през 2013 г., не го е правил, “дупчейки снагата на майка България” в търсене на газ. Щом тръбата е руска, може да си правят със снагата й (на жалната ни майка България) каквото си искат. Нали за това се бореха толкова години – да има пълно проруско единодушие! (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Лакомите рублоядни пеликани вече не отказват долари и евра, повечето устойчиво се ориентират към еврото.
Арон Теодосиеф