Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 декември 2018 г.

Как да разпознаваме истинският политик от дребния политически тарикат?


Костов "не си бил свършил работата", т.е. не бил направил лустрация, не бил вкарал ченгетата от ДС в затвора - крещят антикостовистите, не млъкват да дърдорят тази мантра уж "истинските антикомунисти"! ;-)

А истината е съвършено друга. Ето какво казах на един такъв дежурен интернетен критик-оплювач на Костов:

Ако "баш демократите си бяха свършили работата", то Костов щеше да бъде свален от власт още в първата година на кабинета си (като Ф. Димитров) от ЧЕНГЕТАТА (от ДС и КГБ) и тогава България щеше да види Европейския съюз и НАТО през крив макарон. По това се познава големият, изключително умният и далновиден политически играч, имам предвид премиера-реформатор Иван Костов: успя да преметне, да надиграе ченгетата от ДС-КГБ и успя да реши големите, стратегическите държавни задачи на България, най-величава от които е страната ни да бъде откъсната завинаги от фаталната прегръдка на бясната руска медведица! (За младите, не знаещи руски език: руската дума "медведица" означава мечка.)

По това се разпознава истински големият политик от дребния политически тарикат - какъвто, примерно, е недоразумението, носещо името Боко Борисов.



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ех, г-н Костов, защо ни остави на вълците /т. е. котараците/?
Камен Дерменджиев