Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 16 декември 2018 г.

Ние, гражданите на Пловдив, сме убийците на баба Марийка - нищо че не успяваме да го осъзнаем!


Полицейският патрул, изпратен снощи от зам. кмета Титюков, намерил баба Марийка, предложил й да я закара на топло в приют; тя заявила, че не желае защото няма да може да се грижи за котките си, тя явно е способна да жертва себе си заради тях: толкова обича тия малки същества; и на тях изобщо не им е леко през зимата на улицата (и така баба Марийка ни дава пример за действителна доброта и състрадание, но кой ли ще я разбере в днешно време?!)!

И полицаите, моля ви се, като чули, че не иска да тръгне с тях, с чувство за изпълнен дълг си тръгнали: оставили я да мре в студа! Иначе ако някой, да речем, протестира, ако някой се бори за правата си на улицата, него непременно, без да го питат иска или не иска, ще го отведат "на топло"! Но сега са показали, че са "истински европейци" и затова изключително много уважават човешкото право да умреш от студ понеже си бездомен; а си бездомен защото мутренската ни държава "напълно законно" те е изгонила от собствения ти дом - пък дори и да си на 85 години!

А на улицата баба Марийка не може да продължи да спи, спешно ний, дето се зовем човеци, трябва да й намерим подходяща частна квартира; ала, за жалост, никой не откликва въпреки призивите ми от месеци наред; очевидно никой не я ще нито в дома си, нито дори в свободните, неизползваеми помощения на двора или в изоставените домове на починалите си родители!!!


Тоест баба Марийка ще бъде убита от нас, от изпълнените с безразличие обезчовечени "граждани" на Пловдив! Да, ние сме нейните убийци - щото даже не успяваме да осъзнаем това, което правим...

Или щото нищо не правим, по-точно казано! Бъдете здрави! Ето, иде Рождество Христово, самият Бог и Човек Христос се е родил в обор, където родителите му са били приютени понеже пътували, нали така? И вие дори и това не съзнавате какво значи - ако го приложим към казуса на баба Марийка?

Щом на нея не даваме подслон в зимната нощ, ние фактически самия Бог, нашия Велик Отец, оставяме на открито в студа на нощта - и далеч най-вече от не по-малко студените си сърца! Знаете ли колко страшно е това - и каква разплата заслужаваме за сторения грях?!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Трябва ли насилствено да бъде въведена в старчески дом? Трябва ли да и бъде отнето правото да взима самостоятелни решения?

Анонимен каза...

Какво трябваше да направят полицаите? Да я отведат насила в приюта ли? Ако го бяха направили, пак щяхте да квичите, даже още по-силно, че я били отвели против волята й.

Ангел Грънчаров каза...

Не "квича", подивяла от злоба другарко, не съм прасе за да квича. Идете разговаряйте с прасетата тогава щом сте толкова извратена и долна. Какво търсите тука? Тук е място за човеци, не за прасета (и човешки, и морални уроди като Вас)!

Второ, сама помислете какво е било правилно да направят полицаите в такава една ситуация. Помислете малко, нали сте много отворена. Що мен питате? Аз каквото мисля си го казвам съвсем открито. Избягвайте да се изказвате от мое име, щото просто това не Ви е по силите...

Анонимен каза...

Пак не се разбира смятате ли,че тя е способна да взима решения относно живота си?

Анонимен каза...

Правилно е това, което са направили. Направили са каквото иска бабата. Други въпроси?

Анонимен каза...

Хахахахахахахахаха, много си тънкообиден бе, Грънч, на какво отгоре се преструваш на толкова изтънчен и възвишен??? За последните две години си изкарал 70 лв от Гугъл и 200-300 лв от просия в интернет и по други места, а се държиш като английски лорд??? На какво отгоре???