Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 26 декември 2018 г.

В Европа знаят, че ни управляват лъжливи нагли престъпници



Има нещо незряло, нещо като поведение на слаб ученик, който направо може да ви разсмее.

Това се казва в обширен анализ на водещото френско издание „Журнал дьо Диманш“ за ситуацията в България.

След като българското правителство предприе цяла камара от мерки и декрети, създаде и комисия за борба с този бич, корупцията все още стряска Брюксел и поставя България сред трите най-корумпирани страни в ЕС.

Народният глас е безапелационен. „България е една малка Русия. Цари мафиотски манталитет и никога няма да отговори на изискванията на поставените критерии“.

През ноември Европейската комисия подчерта в последния си доклад, че нищо не се е променило от януари 2017 г. „Борбата срещу корупцията е областта, в която има най-малък напредък през последното десетилетие. При това въпреки съществуването на Механизма за сътрудничество и проверка“...

... Според „Репортери без граница“ България се срина от 35 място през 2006, което заема с Франция по онова време, на 109 място по свобода на словото от 180 държави през 2017 г. Това е най-лошото място в класацията на страна-членка на Евросъюза. ... (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

15 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, Вие изпитвате параноя. Всеки, който не е съгласен с Вас, е "другарка" (толкова ли мразите жените, или Ви е страх от мъжете, та така ги изключвате от речника си, а може би сте привърженик, освен на Америка, и на джендър идеологията), "комуноид", "марксист" или "чугунена глава". Параноята Ви и сляп човек ще я забележи, и глух човек ще я чуе.
Именно на Вас Ви излиза пяна от устата, когато някой не е съгласен с мнението Ви.
Точно Вие сте човекът, на когото трябва да викаме "другарю". Типичен псевдо комунист сте - клел сте се във вярност на Съветския съюз, а сега сте финансиран отвън (отговорете иначе как имате пари за издаване на книгите си, въпросите остават), присвоихте апартамента на Баба Марийка и сега яростно плюете срещу империята, изградила Ви като личност.
Днес стават 27 години от разпадането на СССР. Някой бесен и пенлив пасквил няма ли да пуснете, другарю Грънчаров?
Типичен пример за дезертьор сте.
А как сте бил в катедра "Марксизъм", без да знаете всичко и без да сте се заклел във вярност в СССР?
Апропо,от текстовете Ви няма какво да се разбира. Безсмислени са. Имам една издадена книга и в нея има повече смисъл, отколкото във всички Ваши.
Вие какво подарихте на Баба Ви Марийка за Рождестно Христово, което едно време сте забранявали, а сега уж празнувате?
Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата", защо Ви наричам, въпреки старанията Ви да се правите на мъж (и въпреки избраното фалшиво мъжко име!) е простичък въпрос, на който можете да си отговорите съвсем сама: защото и Вие, и аз много добре знаем коя сте.

Другарко, няма да отговарям на нелепите Ви клевети по мой адрес (даже и апартамента на баба Марийка научавам днес, че съм бил "присвоил", моля Ви се!), те говорят превъзходно за тоталната психично-нравствена деградация, на която сте жертва. Съчувствам Ви, другарко! Бог да Ви е на помощ! (Въпреки че се кълнете в Бога, Вие обаче служите на Сатана, тъй че нямам представа как ще излизате от пропастта, в която сте паднала!)

Другарко, знаем, че сте написала една-единствена книга, която сама си хвалите, че била преизобилна на колосален смисъл; бихте ли ни дала заглавието на книгата си, та да обогатим душите си с него? И още един пренеприятен въпрос имам към Вас, тъй очарователно немислеща другарко: как разбрахте, че моите книги немат смисъл - като не сте ги изобщо чела? :-)

И още едно въпросче имам, което ще Ви извади хептен от душевно равновесие: можете ли да ми дадете пример за текст, написан от мен, в който няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ СМИСЪЛ? :-) Ако не намерите такъв, бихте ли се опитала сама да напишете такъв текст? Понеже сте майсторица в писането, сигур ще успеете някак да го изфабрикувате. Желая Ви успех в иначе невъзможната за изпълнение задача.

Да, другарко, требе да се мисли като се говори и особено като се пише. Което очебийно не го умеете, личи Ви. Пет изречения написахте, двайсет тъпотии казахте. Не е достатачно да се лъже, плюе и клевети като се пише. Иска се акълец...

Анонимен каза...

Грънчаров, точно на Вас нямам намерение да се отчитам за книгата си. Моите ученици са си я купили и получавам все добри отзиви за нея. Книгата ми дори излезе извън България.
Само си мислите, че знаете кой съм. Но това си е Ваш проблем.
Защо отново нищо не казахте за издаването на книгите си? Да не би там да има нещо, което широката общественост не трябва да научава?
Нали сте философ и държите на прозрачността на обществото? Поне така изглежда от текстовете Ви. Защо не кажете как ги издавате и как все нямате пари да напълните поне наполовина хладилника си? И още нещо - защо сте все така охранен, като уж нямате пари?
Нали сте философ, който държи на прозрачността на обществото? Май на всяка друга, но не и на своята прозрачност. Но спокойно, това е нещо нормално, Вие сте от най-долния тип философи - комунистически философи, които се отричат. В СССР, комунистическа България и на фронта процедират много лесно с такива, като Вас, а именно ги правят на решето.
Обществото не се нужда от индивиди като Вас, Грънчаров. Вие сте му ненужен. Вие само лишавате бедните и гладните, като Баба Ви Марийка, от храна. Вие не работите. Вие хленчите. И подхранвате хленченето си с работа в ПОТВ, от която не взимате пари. Излиза, че Вие сам си причинявате страданията, но Ви е виновен дори северозападният вятър. Типични комунистически изявления и оправдания.
Затова Вие, комунистите, в условия на демокрация, сте изключително интересни и забави за наблюдаване.
На Нова година какво ще Ви развали празника? Кой ще Ви е виновен?
Кажете защо обикаляте по оста София - Долна баня - Пловдив и лишавате жена си от възможност поне да прекарва дните, без да се чувства гладна.
С агресивното си поведение, както някой човек, който е на моето мнение, каза, че не ставате за учител на деца, защото учениците в гимназията са още деца.
А у Вас никога не е имало нищо детско. И как да има? Възпитаван от пеленаче в комунистическите ценности.
Вярвам, че ставате за политик, защото само говорите, оплаквате се, постоянно казвате, че няма пари и нищо не правите.
Но, опазил ни Бог от Вас в политиката.
Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата

Анонимен каза...

Оказва се, според ай пито, че тъкмо Грънчаров е "Найден Георгиев - учителят по БЕЛ от столицата". Грънчаров, вие за VPN не сте ли чували барем?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата", как Вашите ученици няма да си купят книгата Ви като ги биете за значително по-малки нарушения в сравнение с греха някой да дръзне да каже, че не иска да си купи книжката Ви. Но явно се срамувате от книгата си щом Ви е неудобно да напишете тук заглавието й - от какво толкова Ви е срам, другарко? "Книгата" Ви да не е пълна с доноси? :-)

Пак страдате прекалено за моите книги. Очевидно книгите ми са Ви легнали на сърцето. Боже, каква ужасна завист Ви мъчи, другарко? И питате дори с какви пари съм ги издал. Очевидно е с какви пари съм ги издал, другарко, Вие нима не знаете отговора? С парите на... Сорос съм ги издал, другарко! :-) Време е да напишете подобаващия донос там, където трябва! :-)

Другарко, научавам, че по Ваше мнение у нас било имало демокрация? Нима? Я помислете поне малко?

Другарко, имам още един пренеприятен въпрос към Вас (на другите, вече зададените, продължавам да чакам отговора си!): другарко, нима в нашата двумилионна вече столица няма друг човек, който да е достоен за Вашата тъй титанична ненавист, че се прехвърлихте към мен, бедния пловдивчанин?! :-) Да, феноменално е, че уж "живеейки в столицата", Вие мразите мен, дето съм от Пловдив, на какво се базира тази Ваша тъй безпочвена ненавист?!

Желая Ви приятно търсене на изход от затруднението, което сама си причинихте с лъжата си, че сте от столицата...

(Апропо, да подхвърля и това: как биете учениците си, другарко, с тояга, с крак, с пестници, много ме заинтригувахте с това свои изпускане когато се разбесняхте? Аз не ставам за учител защото не съм побойник, тази ли е основата на омразата Ви към мен? Вие ме мразите на културна, така да се рече, основа, щот сме носители на различни култури, аз съм враг на Вашата побойническа култура, затова ли ме толкова мразите?)

Анонимен каза...

Доносите не са ли Ваш и на Евгений Тодоров специалитети?
Вие не сте пловдивчанин. Вие сте от Долна баня. Вижте, ако Вие, комунистите, сте си променили (в което няма нищо чудно) по някакъв начин месторождението в личната карта, това е друг въпрос.
Да си републикански шампион по борба, не означава да биеш учениците си, но това доносник и чугунена глава като Вас няма как да го разбере.
Наблюдавам интересна тенденция в поведението Ви - не отговаряте на "Лудата с въпросителните". Защо? На мен може, на нея - не.
Това не е ли комунистически двоен аршин, другарю Грънчаров?
Впрочем, ако все още не сте разбрали, съдът и прокуратурата най-вероятно се забавляват с Вас и Вашето дело. И те са хора. И те имат нужда да разпуснат с празнословните обяснения на един луд.
Вие заплашвате ли ме по някакъв начин, или си мислите, че го правите?
Както Вие не отговаряте на въпросите ми, така и аз няма да отговоря на Вашите.
Впрочем, така и не казахте дали ще напишете радостен пасквил по случай разпадането на СССР.
Но, вижте, ако Ви питам на колко се оценявате по скала от 1 до 10, съм почти напълно сигурен какво ще напишете.
Комунистите сте прозрачни и предвидими.
Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата", хубаво е че поне си признахте това, че сте излъгала, че сте от столицата! :-) Всички се убедихме, че сте пловдивчанка. Това именно и обяснява иначе тъй мистичната Ви ненавист към моя скромна милост. В София има толкова много хора, които са значително по-достойни от моя скромна милост за Вашата тъй агресивна ненавист. Да Ви споменавам ли някои имена? Примерно името на един Костов е напълно достойно. Що не ръфате Костов, а сте деградирала дотам, че да ръфате един беден провинциален учител по философия? :-)

Другарко, афиширахте се като "шампионка по борба", не уточнихте кой стил, но на едно място сама признахте, че пердашите учениците си. Дали това, че сте се състезавала по борба не е истина колкото и легендата, че сте софиянка?

Чакаме заглавието на тъй гениалния Ви труд. Всички сме силно заинтригувани да чуем поне заглавието. Да не е посветено на формата на фуражките в съветската армия? :-)

Другарко, още нещо, което е все тъй сюблимно: Вие се афиширате като "антикомунистка", която мрази "комунисти" като мен само защото те не обичат комунистическия СССР, пред който Вие самата богоговеете и се прекланяте като никой друг. Можете ли сама да си поставите психиатричната диагноза, която отговаря на Вашия тъй драматичен душевен статус? :-)

Другарко, пак да Ви попитам, щото очевидно имате връзки в съда: как разбрахте, че ще загубя съдебното си дело на етап Върховен съд? Да не сте ясновидка?

Анонимен каза...

Няма нищо лошо учениците в класната стая да получават съответните наказания, когато не спазват желязна дисциплина. В класната стая трябва да има казармена дисциплина, която да се утвърждава и насърчава с повечко методи. Само така се постига качествено образование, другарко Грънчаров.

Анонимен каза...

Аз не съм учител по БЕЛ, а по биология. Мога да ви уверя, че строга дисциплина е напълна възможно да се поддържа - ако учителят разполага с добър подход. Уверявам ви, че в моите часове никой не гъква и не си поглежда телефона, защото знае, че тия неща ВИНАГИ имат премного печални последствия за ученика. Ученикът никога не бива да бъде удрян, даже докосван. Има си други не по-малко ефективни и железни методи. Затова в часовете ми цари спокойствие и учениците действително учат, вместо да се занимават с простотии. При мен учениците знаят, че ще си натискат парцалите и ще учат, инак лошо.

Анонимен каза...

До първия братовчед на директорката на ПГЕЕ Найден Георгиев - уж учител по БЕЛ от столицата:

ако Вие присвоявате апартаментите на стари, безпомощни хора като баба Марийка,
недейте да съдите по себе си за учителя Грънчаров.
Вече сте писал в този блог анонимно, стилът Ви си остава един и същ.
Ако не Ви харесва какво пише Грънчаров, защо го четете?
Лудата злоба с удивителните ли, според Вас, е достойна да учителствува в ПГЕЕ?

Ангел Грънчаров каза...

Като съдя по Вашето собствено възпитание и образование и особено по Вашия собствен морал, другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата", мога да си направя извода на какво толкова "качествено" учител стоите ученици! О, Вие не сте учителка по БЕЛ, а по... биология, за какво друго ни излъгахте, мила другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата"? :-)

И тъй, какво е заглавието на Вашата тъй гениална книга, другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата"? Дайте заглавието, да прочетем, да се понаучим как се пише - или и за това, че имате книга ни излъгахте?

А за това, че имате тайни сведения как ще завърши съдебното дело - и за туй нящо ли ни излъгахте, тъй лъжлива другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата"? :-)

И последно, което ни вълнува във връзка с Вашите поредици от лъжи: коя е истинската причина за Вашата нескривана ненавист към мен, тъй мила другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата", която все пак е... пловдивчанка? :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, явно сте достатъчно луд (да, луд, но от комунист като Вас какво да се очаква), за да си мислите, че Ви пише един и същи човек.
Не е като безсмислените съобщения, че сте болен и се снимате как пиете чай край камината, говорейки за духове.
Тук влизат много хора, които не са съгласни с Вас, а Вие ги окачествявате като един и също човек.
Или сега, типично по мутро-ченгесарско-комунистическия Ви начин на писане, ще се оправдаете, че категоризирате всички, несъгласни с Вас, като "другарко", а другарю Грънчарич?
За Ваше сведение, съм от и преподавам в София. Не смятам, че град като Пловдив заслужава такъв комунистически плазмодий като Вас да бъде учител.
Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата

Ангел Грънчаров каза...

Разбрах всичко, другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата", очевидно Вие самата имате две-три личности, преподавате и по БЕЛ, и по биология, и сте шампионка по борба, и сте хем мъж, хем жена, всичко разбирах, другарко, нещо повече, мога да Ви сложа точната диагноза, но засега да не се задълбочаваме чак толкова в проблема. Да, Вие сте хем комунистка, хем "антикомунистка", изобщо в душата Ви има много личности, всичко е ОК, ясна сте ни веке.

Другарко, а забравихте да кажете защо толкова се вълнувате от пловдивското образование след като сте софиянка ма?! :-) Ха ни разгадайте поне тази загадка, пък можете да идете да лекувате болната си душица.

Та книгата Ви какво заглавие има? Защо Ви е толкова срам да кажете заглавието й? Ний сега какво да си мислим, че не можете да съчините заглавието ли? :-)

Анонимен каза...

Другарю Грънчарич, Вашите оценки под текстовете Ви сами говорят за себе си. Поведението Ви също. Вие не сте способен да приемете критика. Критикуват ли Ви - избива Ви пяна на устата и започвате да кълнете и клеветите.
Защо си мислите, че предаванията Би по ПОТВ и блогът Ви за "центрове за личностно развитие"? Нима личностното развитие е равно на това, да кълнеш и клеветиш всеки, който ти отправи критика?
Явно е това. Затова и никой не Ви приема сериозно.
А Вие продължавайте да си говорите за духове и снега, навалял в околностите край Долна баня.
Но сте всичко друго, но не и човек, който да развива личностите на индивидите наоколо. Вие сте дегенерат.
Обществото ни е на това ниво заради "мотиватори" и "философи" като Вас и неуважаемия Юли Тонкин.
Или и това е лъжа, другарю Грънчарич?

Ангел Грънчаров каза...

Вие сте болна, другарко. Вие сте бясна, другарко. Вие, другарко, трябва да се лекувате. Болестта, бесовщината Ви, озлобеността Ви, другарко, имат едно име: завист. Изгаря Ви патологична завист. Ще Ви дам съвет (защото съм хуманен): работете, другарко. Правете нещо. Пишете. Четете. Мислете. Дори и да нямате талант, все нещичко може да постигнете. И може поне малко от малко да се посъвземете. Иначе: горко Ви.

Мен ме оставете. Тъпо е да умирате от злоба и завист заради моите постижения. Вие нямате дори и име. Срам Ви е от самата себе си. Има за какво да Ви е срам. Нямате капка достойнство. Нямате капка морал. Бог да Ви е на помощ, другарко. Никой ли в живота Ви не Ви е обичал?